• BIST 9141.31
  • Altın 4234.838
  • Dolar 39.6126
  • Euro 46.0301
  • Bursa 26 °C
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 17 °C

Yıldırımhanlı öğrenci matematikte dünya ikincisi oldu

Yıldırımhanlı öğrenci matematikte dünya ikincisi oldu
MERSİN - Mersin Özel Yıldırımhan Fen Lisesi öğrencisi Mehmet Harun Akyüz Ural Federal Bölgesi Öğretmenevi tarafından düzenlenen 11. Uluslararası Bilim Temelleri Bilgi Yarışması'nın (URFODU) Mat

MERSİN - Mersin Özel Yıldırımhan Fen Lisesi öğrencisi Mehmet Harun Akyüz Ural Federal Bölgesi Öğretmenevi tarafından düzenlenen 11. Uluslararası Bilim Temelleri Bilgi Yarışması'nın (URFODU) Matematik branşında gümüş madalya kazanarak Türkiye birincisi ve dünya ikincisi oldu.

Özel Yıldırımhan Fen ve Anadolu Lisesi Müdürü Nurettin Koca, Ural Federal Bölgesi Öğretmenevi tarafından bu yıl 11.si düzenlenen yarışmaya 10 ülkeden her yıl yaklaşık 150 bin öğrencinin katıldığını ve birinci aşaması internet üzerinden yapılan yarışmanın 2. aşamalarının ise belli sınav merkezlerinde gerçekleştirildiğini kaydetti. Gelişmiş ülkelerin son yıllarda stratejik kaynak olarak entellektüel ve üretici kaynaklarının sağlamlaştırmasına birinci derece önem verdiğini ifade eden Koca, "Bu yönde yapılan etkinliklerden biri de her yıl düzenlenen URFODU yarışmasıdır. Yarışma 5'ten 11. sınıfa kadar, katılan öğrencilerin uluslararası öğrenebilme yeteneklerini geliştirmeyi ve kaynaşmalarını sağlamayı hedefliyor. Aynı zamanda ülke katılımcılarının öğrenci ve öğretmenleri arasında kültür ve bilimsel ilişkilerini artırıyor." diye konuştu.

Her yıl binlerce öğrencinin katıldığı URFODU'ya bu yıl Matematik, Biyoloji, İngilizce, Almanca ve Coğrafya branşlarından toplam 15 öğrencilerinin katıldığını anlatan Koca, "Bu öğrencilerimizin tamamı birinci etabı geçerek finale kaldılar. Matematik branşında öğrencimiz Mehmet Harun Akyüz gümüş madalya kazanarak Türkiye 1.si Dünya 2.si oldu. 12 öğrencimiz de çeşitli derecelerde diploma almaya hak kazandı." şeklinde konuştu.

Mehmet Harun Akyüz ise başarısını planlı ve düzenli çalışmasının yanında kendisine her konuda rehberlik yapan okuluna borçlu olduğunu söyledi. CİHAN

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Denizlerin "Sultan"ı Koç Müzesi'nde09 Eylül 2024 Pazartesi 12:29
  • Şehirlerin cinsiyeti olur mu?02 Eylül 2024 Pazartesi 13:38
  • Yaz sonu güneş alerjisine dikkat02 Eylül 2024 Pazartesi 11:30
  • 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 102.Yılı29 Ağustos 2024 Perşembe 10:50
  • Sosyal medyada okul heyecanı26 Ağustos 2024 Pazartesi 10:42
  • Yaz aşkları neden kısa sürer?24 Ağustos 2024 Cumartesi 10:07
  • Korsan yayıncılık sorunu devam ediyor23 Ağustos 2024 Cuma 18:36
  • Evde yetişen şifalı bitkiler22 Ağustos 2024 Perşembe 09:05
  • İnternet kullananlar dikkat!15 Ağustos 2024 Perşembe 11:28
  • Milyonlar Yusuf Dikeç’i konuştu15 Ağustos 2024 Perşembe 10:52
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0544.201 80 43