• BIST 10045.74
  • Altın 2412.19
  • Dolar 32.2444
  • Euro 34.5848
  • Bursa 13 °C
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 12 °C

Yıldırım'da kardeşlik iftarı

Yıldırım'da kardeşlik iftarı
Yıldırımlılar iftar programında bir araya geldi.

 Birlik, beraberlik ve kardeşlik şehri Yıldırım'da, yetimler, şehit yakınları, gaziler ve engelli vatandaşlar Yıldırım Belediyesi tarafından düzenlenen iftar programında bir araya geldi.

Yıldırım Belediyesi Spor Kompleksi'nde Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali'nin ev sahipliğinde düzenlenen iftar programına; Yıldırım Kaymakamı Mehmet Aydın, AK Parti Yıldırım İlçe Başkanı Hüdayi Yazıcı, CHP Yıldırım İlçe Başkanvekili Mesut Şahin, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Erkut Öneş, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Bursa Şube Başkanı Muzaffer Uyar, Türkiye Mehmetçik Vakfı Bursa Temsilcisi İbrahim Güven, Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Bursa Şube Başkanı Metin Şenol, Yıldırım Kent Konseyi Başkanı Ömer Aykan, şehit yakınları, gaziler, yetimler ve engelliler ile aileleri katıldı. Şehit yakınları, gaziler, yetim ve engelli vatandaşlar ile aileleriyle bir arada olmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, "Vatanımız için canlarını feda eden şehitlerimizin yakınları, kahraman gazilerimiz, yetimlerimiz ve ilçe nüfusumuzun yüzde 13'ünü oluşturan engelli kardeşlerimle birlik, beraberlik, dayanışma ve kardeşliğin en güzel yaşandığı şehir Yıldırım'da, bereketli sofralar etrafında sizlerle bir arada olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Rahmet ve bereket iklimi olan mübarek Ramazan ayını hep birlikte idrak etmenin mutluluğunu paylaşıyoruz. Başı rahmet, ortası mağfiret ve sonu da cehennem azabından kurtuluşu ifade eden kutsal bir zamanı yaşıyoruz. Mekanlara sığmayan bir bereket ışığında sofralarımızın etrafında hep birlikte kenetledik. Birlik ve beraberlik duygularımızın pekiştiği, geleneksel hale getirdiğimiz Kardeşlik İftarı etkinliğimizin dördüncüsünü gerçekleştirmenin heyecanını yaşıyoruz" dedi.

'MAĞDURUN, MAZLUMUN YANINDAYIZ'

Ülkesi ve milleti için canını feda eden şehitlerin yakınları ile gazilerin kendilerine emanet olduğunu vurgulayan Başkan İsmail Hakkı Edebali, "Ülkemizin güvenliği ve milletimizin huzuru için gözünü kırpmadan canını veren, sağlığını kaybeden vatan evlatlarımıza çok şey borçluyuz. Onlar bizler için hayatlarından olurken, geride bıraktıkları yakınlarını da kendimize emanet olarak kabul ediyor, onları kendi ailemizden görüyoruz. Hayatlarını kolaylaştırmayı öncelikli görevimiz olarak kabul ediyoruz" diye konuştu. Her zaman mazlumun ve mağdurun yanında olan kadim medeniyetin temsilcileri olduklarını vurgulayan Başkan Edebali, "Biz bu programımızı Ümmetin İftarı, Ümmetin Dayanışması şeklinde ifade ediyoruz. Çünkü kendisi de öksüz ve yetim olan, alemlere rahmet olarak gönderilen Peygamber Efendimiz (SAV)'in ümmetiyiz. Bu toprakların hayat verdiği insanlar, bu topraklardaki kültür, her zaman mağdurdan ve mazlumdan yanadır. Devletimizin en üst kademesinden en küçük birimine kadar bu bilinç ve duygularla hayatımızı devam ettiriyor, özellikle Ramazan ayında da bu dayanışmayı en ücra köşelere varıncaya kadar sağlıyoruz" ifadelerini kullandı.

İNSAN DOSTU ŞEHİR

Yönetim anlayışlarının temelinde insan dostu bir şehir oluşturmak olduğunu işaret eden Başkan İsmail Hakkı Edebali, "Yerel yönetim olarak hayata bakış açımız ve felsefemiz, insan dostu bir şehir oluşturmaktır. Rutin hizmetler, sosyal ve kültürel hizmetlerin yanında İdeal Şehir hedefimize bu bakış açısıyla yürüyoruz. Hayata geçirdiğimiz tüm hizmetlerde insanı merkez alan projeler üretiyoruz ve üretmeyi ilke ediniyoruz. Engelli kardeşlerimizin hayatlarını kolaylaştırmayı asli görevlerimiz arasında görüyoruz. Onlar gibi düşünüyor, onlar gibi yaşıyoruz ve projelerimizi bu doğrultuda hayata geçiriyoruz" şeklinde konuştu.

BAŞKAN EDEBALİ'YE ÖZEL TEŞEKKÜR

Yıldırım Belediyesi'nin geleneksel hale getirdiği dayanışma etkinlikleri ile ilçede önemli bir kenetlenme meydana getirdiğini belirten Yıldırım Kaymakamı Mehmet Aydın ise, "Vatan toprakları için canlarını feda eden şehitlerimizin yakınları, gazilerimiz, yetimlerimiz ve engelli kardeşlerimizle bu sofralar etrafında bir arada olmak büyük mutluluk. Birlik, beraberlik ve kardeşliğin şehri Yıldırım'da, bu güzel mesajı bir kez daha tüm dünyaya veriyoruz" dedi. Yıldırım'ı farklı kılan birlik ve beraberlik ruhunun ilçenin önemli değerlerinden biri olduğunu da belirten Kaymakam Aydın, şehirdeki toplumun tüm kesimlerini aynı hedef doğrultusunda bir arada toplayan Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali'ye katkılarından dolayı teşekkür etti.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Uğur Sertaslan koordinatör oldu01 Mayıs 2024 Çarşamba 10:32
  • Vali Demirtaş, YESAN'ı inceledi01 Mayıs 2024 Çarşamba 09:27
  • BUÜ'de çadırlı Filistin eylemi30 Nisan 2024 Salı 17:02
  • Bursa’da 1 Mayıs'ta ulaşım ücretsiz30 Nisan 2024 Salı 15:35
  • Cargill'de imzalar atıldı30 Nisan 2024 Salı 14:59
  • Bursalı sporcular madalyaları topladı30 Nisan 2024 Salı 14:26
  • Emlak vergisi ödemelerinde kolaylık30 Nisan 2024 Salı 12:51
  • 'Minik eller büyük hayaller'30 Nisan 2024 Salı 10:53
  • Bursalı kızlar Türkiye Şampiyonu30 Nisan 2024 Salı 10:38
  • Hayvanat Bahçesi’ne yeni üye30 Nisan 2024 Salı 10:03
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0224. 408 35 78- Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0224.408 35 78