• BIST 14369.61
  • Altın 6562.97
  • Dolar 45.1933
  • Euro 52.883
  • Bursa 11 °C
  • İstanbul 11 °C
  • Ankara 6 °C

Yıkanmış hurmalara dikkat

Yıkanmış hurmalara dikkat
Aşırı ucuz olan hurmalar geçen yılın mahsulü olabilir...

Ramazan ayının gelmesi ile birlikte tezgahlardaki hurmalara ilgi arttı. Esnaf vatandaşları geçen yıldan kalıp yıkanarak tekrar tezgaha konan hurmalar konusunda uyarırken, taze hurma almanın püf noktalarını anlattı. 

Bursa haber...   

Ramazan ayının gelmesi ile birlikte iftar sofralarının vazgeçilmezi hurmaya talep arttı. Esnaf ise vatandaşları taze hurmayı nasıl anlayacakları noktasında uyardı.

Geçen yıldan kalan bayat hurmaların yıkanarak tekrar tezgahlarda yer alabildiğine dikkat çeken esnaf, vatandaşların fiyatı diğer hurmalara oranla çok daha düşük olan hurmalardan uzak durmalarını söyledi. Ayrıca diyabet hastaları için de şeker oranı düşük çeşitler önerildi. 

Aşırı ucuz hurmalar geçen yılın mahsulü olabilir 

Taze hurma almanın püf noktalarına değinen hurma satıcısı Orhan Çağlayan, “Vatandaşlara hurma alırken tadına bakmalarını öneriyoruz. Yıkanmış ürün aldıkları zaman bilsinler ki bu hurma eski mahsul. Bunu ayırt etmek biraz zor olabilir ama biraz baktığımız zaman anlayabiliriz. Parlak olmayan biraz da kuru görünen hurmalardan alabilirler. Taze hurmalarda da çok kuru olan ürünleri tercih etmesinler. Kuru hurmalarda lif oranı daha azdır. Biraz daha etli denilen canlı hurma tercih ederlerse daha iyi olur, bunların lif oranı daha iyidir. Medine hurmaları tercih etmeye çalışsınlar, çünkü Medine hurmalarının lif oranı ve vitamin oranı daha yüksektir” şeklinde konuştu. 

TIKLA İZLE: HURMA TEZGAHLARI

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Büyükşehir’den Bursa’ya ‘Kent Rehberi’01 Mayıs 2026 Cuma 14:55
  • Bursa’da gebelere yakın takip29 Nisan 2026 Çarşamba 12:04
  • Bursa'da duvardan düşen işçi yaralandı29 Nisan 2026 Çarşamba 12:03
  • Bursa'da 7 yıl önce kaybettiği oğluna nihayet kavuştu28 Nisan 2026 Salı 17:41
  • Bursa'da sulama kanalları temizlendi28 Nisan 2026 Salı 12:11
  • Bursa'da kadınlardan ritim şov!28 Nisan 2026 Salı 12:08
  • BUÜ’lü akademisyene "Bilim Akademisi 2026" ödülü28 Nisan 2026 Salı 12:05
  • BUÜ’de Türkçenin geleceği konuşuldu27 Nisan 2026 Pazartesi 13:44
  • Bursa'nın o ilçesinde su kesintisi27 Nisan 2026 Pazartesi 11:40
  • Bursa'da su kesintisi25 Nisan 2026 Cumartesi 09:36
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0544.201 80 43