• BIST 10276.88
  • Altın 2389.553
  • Dolar 32.3413
  • Euro 34.8304
  • Bursa 13 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 15 °C

Yenimahalle’de kurbanlıklar görücüye çıktı

Yenimahalle’de kurbanlıklar görücüye çıktı
Yenimahalle Belediyesi’nin hizmete sunduğu Ankara’nın en modern, en büyük kurban satış ve kesim alanlarından biri olan Yakacık’ta, Kurban Bayramı telaşı hız kazandı. Türkiye’nin dört bir tarafından gelen kurbanlık satıcıları, çadırlarını kuramaya devam ed

ANKARA (CİHAN)- Yenimahalle Belediyesi’nin hizmete sunduğu Ankara’nın en büyük kurban satış ve kesim alanlarından biri olan Yakacık’ta, Kurban Bayramı telaşı hız kazandı. Türkiye’nin dört bir tarafından gelen kurbanlık satıcıları, çadırlarını kurmaya devam ederken ilk kurbanlıklar da alana giriş yaptı.

366 çadır kapasiteli Yakacık’ta bu yıl yaklaşık 11 bin büyük, 7 bin küçükbaş hayvan görücüye çıkacak. Kurban Bayramı boyunca sıkı pazarlıklara ev sahipliği yapacak alanda, çadırların yüzde 80’i kuruldu. Şu ana kadar 2 bin 150 büyük, 500’ün üzerinde de küçükbaş hayvanın giriş yaptığı Yakacık’ta, belediye ekipleri bir sorun yaşanmaması için tüm önlemleri aldı. Bu kapsamda kurbanlık alanına getirilen hayvanları taşıyan araçlar, alan girişinde ilaçlama ekipleri tarafından ilaçlanarak dezenfekte ediliyor.

GEBE VE DAMIZLIK HAYVANIN SATIŞININ YAPILMASINA İZİN VERİLMEYECEK

Veterinerlik İşleri Müdürlüğü ekiplerinin de hazır bulunduğu alanlarda, gebe ve damızlık değeri yüksek dişi hayvanların yanı sıra 2 yaşını doldurmayan sığırların kurbanlık olarak satılmasına ve kesilmesine, üretici belgesi, hayvan pasaportu, kulak-küpe bilgisi olmayan kurbanlıkların ise satışının yapılmasına izin verilmiyor.

Mescitten, kafeteryaya, duşlardan, lokantaya kadar tüm ihtiyaçların düşünüldüğü pazarlarda, bobcat adı verilen temizlik araçları gün aşırı temizlik yaparken; alanda koku olmaması için de sürekli ilaçlama yapılıyor. Güvenlik ve zabıta ekipleri ise 24 saat hizmet veriyor. Öte yandan belediye tarafından bu yıl baştan aşağıya yenilenen otomatik kesimhaneler, yine vatandaşa büyük kolaylık sağlayacak. Kurbanlıklar modern üniformaları ile işinin ehli kasaplar tarafından otomatik kesimhanelerde 5 dakikada kesilecek ve vatandaşlara poşetler içinde teslim edilecek. Yenimahalle Belediyesi Yakacık kurban kesim ve satış yerinde trafik sorunu çözmek amacıyla da bir dizi önlem alacak. Özel araçların alana girmesi belediye ekipleri tarafından engellenecek ve vatandaşlar kurban alanına servis araçları ile taşınacak. Kesimi yapılan kurbanlıklar da yine belediye servis araçları ile alandan çıkarılarak vatandaşlara teslim edilecek.
CİHAN

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0224. 408 35 78- Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0224.408 35 78