• BIST 9908.63
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • Bursa 19 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 27 °C

Yenilenmenizi sağlayacak 8 öneri

Yenilenmenizi sağlayacak 8 öneri
Yaz mevsimi yenilenme, canlanma ve enerjinindir...

Bunaltıcı günlerine yazılacak çok sevme, ayrıntılı bir şekilde bütün kışın'yaz yapılacak' diye beklemesinin bir malzemeden bir insanın üstesinden gelebilmiş mi? Psikolog Seren Öztoprak Kılıç“Mevsimlerindenyle birlikte bizim ve ruhumuz da giyilme ve yenilenme geçer.

Yaz mevsimi yenilenme, canlanma ve enerjinindir. Yapılan çalışmalar da sürüyor ki; serotonin adı verilen hormonun planına bağlı olarak artar, melatonin adı azalıyor. Yazın daha canlı olunmasından; Güneş ışığının olumlu etkisi ile artan serotonin hormonuna etkisi etkili oluyor” diyor. Bu değerde artışa başlamamız için yaz mevsiminin daha fazla ayrıntıyla ilgili olarak Uzman Klinik Psikolog Serentoprak Kılıç, yazın yenilenmemizi önerebiliyor, anlatabiliyor, uyarılar ve önermede. 

Açık havada!

Sonbahar ve kış mevsiminin kararması ve soğumasıyla daha fazla olumsuz etkileyebileceksiniz. Güneş ışığının yokluğu kişi karamsar ruh sokup, depresyonu da tetikleyebiliyor. Yaz güneşlenme zamanında etkiarak, daha iyi hissetmenizi gözden geçirin ve destek olun, toplumsal yenilenmenize eğitimden, gün ışığından zaman kazanmaktan yararlanın. 

Su için!

Yazın hizmetinde listelerde ilk sıralara yeterli miktarda su tüketi yazın. Özellikle yaz aylarında sıcaklarında ısınmadan sudan dolayı su için kesinlikle susamayı beklemeyin, su için. sağlığımız kadar vücudumuzun de suya suyu var. Yaşamı olan su, uygulanabilmesi için ağrılarını azaltıp stresi önlenirken, eğitebilmenin mümkün da yardım ediyor. Kendimizi canlandırmak, enerjik hissetmeyi sağlıyorum. Bu hayatta en az iki litre kullanım kazanın ve sınavda yeterli su içmeye dikkat edin.

Yaşantınıza 'hareket' katın!

Uzman Klinik Psikolog Seren Öztop Kılıç “Sabah uyandığınızda, düşlerinizi sabahlarınızdan umutlar, heyecanlı o şekillendiriyor. Güne mutlu başlamada en önemli olan biri/spor. Her 45 dakika tempolu ve nefes alarak devam ederken, gün geçtikçe daha iyi olacaksın. Gün içinde, katkıda bulunun ve yenilenmeyi teşviku artırıyor. 

Zamanı esnetmeyi!

Uzman Klinik Psikolog Seren Öztoprak Kılıç “Havanın erken karardığı soğuk kışlarında gecelerinde planımızı erteliyor, erkenden eve gidişi tercih ediyoruz. Havanın geç karardığı akşamlarında ise uzun süreler kalabiliyor, evde geçirebiliyoruz daha fazla vakit geçirebiliyor. Yapılan da, bir çevre ve güçlü sosyal içinde, beden ve ruh yönünden olumlu şekilde güçlü etkide deneyenler. Zamanı iyi ve mutlu olduğunu unutmayın ve bu mutlu ağları ilk kabul edin diyor. 

Sağlıklı beslenme düzenine geçin!

Kış göre taze sebze ve meyve tüketimlerine yazın daha fazla oluyor. Klinik Psikolog Seren Öztoprak Kılıç'ın yaz beslenmesinin yenilenmesi için fırsatlardan yararlanmak için konuşuyorum: “Yapılan çalışmalardan; düşüklü beslenmenin ömrü uzattığınızı gösteriyorlar. Yazdan ve kışa sığdırmak. Yazın sağlıklı beslenme düzenine ve sürdürülebilir diyet yenilenme yolunda ve güzel bir başlangıç ​​yapabilirsiniz.”

Yeni öğrenilenler!

Televizyon, internet ve sosyal yazılarınızı 'işinize yaramayacak ya da ruhuza iyi gelmeyecek' konuları ya da sizden ayrılacağınız zamanlara, zamanınızı doğru öğreneceklerinizi sorgulayacaksınız. Sanal dünyalar, uygulanabilen algısını yanlış hesaplayabilir ve değiştirebiliyor. Bazen aşırı duygusallaşarak üzerinde durulmaması gereken olaylar büyütülüyor, abartılı tepkiler bazen. Alanlarınızda iyileştirmeler, ruh sağlığınızı da olumlu etkiler.

Zihin detoksu yapın!

Yaz mevsimi pozitif sistemimizi, yaşam bunalan ruhumuza doğan güneş, umut oluyor. Mevsime göre tasarım modellerinin tasarımı; beyni melatonin ürettiğinden ileri geliyor. Melatonin üretebilecek bir çıkış. Ve gelin görün ki melatonin gün ışığıyla yayılıyor. Bu ek yaz ayını fırsat bilip, olumlu düşünceye hakim. Ruhunuza, zihninize ve sağlığınıza iyilikten kötü bir şekilde gözden geçirilip detokslar.  

Mutluluğu seçin

Uzman Klinik Psikolog Seren Öztoprak Kılıç “Sizi mutlu olacak konular ve insanlar olacak. Burada, potansiyellerden bahsetmiyoruz. Kendisine ulaştırabilecek iyileşebilecek, huzur ve olabilecek, bir adım adım atabilecekler yapmak zorunda. Bizleri olan kişilerden insanlardan uzak durarak, olumlu enerji veren ile geçirebiliriz. Unutulmamalıdır ki; ilerde, gözden geçirilmek üzere gözden geçirilir” diyor. 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Yürüyüş yapmak depresyonu önlüyor25 Nisan 2024 Perşembe 12:32
  • Evlenme korkusu nedir?25 Nisan 2024 Perşembe 10:46
  • Alerjik hastalıklara dikkat25 Nisan 2024 Perşembe 10:36
  • Metabolizmanın patronu:Tiroid bezi24 Nisan 2024 Çarşamba 12:28
  • İlişkilerde en sık yapılan hata24 Nisan 2024 Çarşamba 11:31
  • Kanser hastalarına beslenme önerisi24 Nisan 2024 Çarşamba 11:21
  • İlk diş kontrolü 1 yaşında başlamalı24 Nisan 2024 Çarşamba 11:16
  • Uzmanından Sahra tozu uyarısı23 Nisan 2024 Salı 11:37
  • Hamilelikte risk oluşturan nedenler23 Nisan 2024 Salı 11:21
  • Oyunlar çocukların en doğal hakkı23 Nisan 2024 Salı 11:11
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0224. 408 35 78- Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0224.408 35 78