• BIST 10956.05
  • Altın 4428.737
  • Dolar 40.5955
  • Euro 47.3265
  • Bursa 27 °C
  • İstanbul 27 °C
  • Ankara 34 °C

Yeni dönem başlıyor! Sıkı denetim!

Yeni dönem başlıyor! Sıkı denetim!
Bakanlık Valiliklere talimatı verdi
İçişleri Bakanlığı’nca, 81 İl Valiliğine "Resmi Taşıt Denetimleri” konulu genelge gönderildi. Genelgeye göre; resmi araç ve sürücüleri ayrıcalık tanınmadan kontrol edilecek, “Resmi Taşıt Denetleme Formu” düzenlenecek.
 
İçişleri Bakanlığı tarafından konuya ilişkin yapılan açıklamada; resmi araçlara da sıkı denetimin geldiği, ayrıcalık tanınmadan kontrole tabii tutulacağı, “Aracın görev emrinin olup olmadığı, nereye gideceği ve belirttiği güzergahta yer alıp almadığı” gibi soruların bulunduğu “Resmi Taşıt Denetleme Formu”nun düzenleneceği belirtildi.
 
 
İçişleri Bakanlığı’nca, 81 İl Valiliği’ne gönderilen, “Resmi Taşıt Denetimleri” konulu genelgede, kurumlardaki resmi taşıt sayısının her geçen gün arttığı belirtildi ve trafik kazalarına karışma oranlarının azaltılması amacıyla, denetimlerin etkin yürütülmesinin önemine vurgu yapıldı. Yazıda, konunun trafik güvenliğinin sağlanmasının yanı sıra kamu kaynaklarının etkin kullanımı ve verimliliği yönünden de, önemli olduğunun altı çizildi.
 
657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun, “Kişisel sorumluluk ve zarar” başlıklı 12. Maddesine de atıfta bulunulan genelgede, “Devlet memurları, görevlerini dikkat ve itina ile yerine getirmek ve kendilerine teslim edilen devlet malını korumak ve her an hizmete hazır halde bulundurmak için gerekli tedbirleri almak zorundadırlar. Devlet memurunun kasıt, kusur, ihmal veya tedbirsizliği sonucu idare zarara uğratılmışsa bu zararın ilgili memur tarafından rayiç bedeli üzerinden ödenmesi esastır” hükmüne yer verilerek, resmi taşıtların devlet malı olması nedeniyle, konunun idari ve adli bir boyutunun da bulunduğunun altı çizildi.
 
Denetimlerin nitelik ve sayısı arttırılacak
 
Genelge kapsamında, resmi taşıt sürücülerinin trafik kazalarına sebebiyet veren kural ihlallerinin önüne geçilmesi amacıyla, 2017 yılı içinde, sürdürülen denetimlerin nitelik ve sayısının artırılacağı vurgulandı. Denetimlerin süreklilik arz edecek şekilde devam ettirilmesinin önemine işaret edilen genelge ile, tüm kamu kurum ve kuruluşlarından, gerekli tedbirlerin alınması ve uygulamada herhangi bir aksaklığa meydan verilmemesi istendi.
 
Resmi araçlara ve sürücülerine ayrıcalık yok
 
Genelgeye göre; Resmi taşıtların, belirlenen esaslar doğrultusunda kullanılması için, 81 İl Valiliğince kurumlara gerekli talimatlar verilecek ve bu araçların trafik görevlilerince denetleneceği özellikle vurgulanacak. Trafik polisi ve jandarma trafik timlerince, yürütülen denetimler sırasında, resmi taşıt ve sürücüleri ayrıcalık tanınmadan kontrol edilecek. Kontroller esnasında, her resmi taşıt için, "Görev emrinin olup olmadığı", "nereye gideceği", "belirttiği güzergahta yer alıp almadığı", "görevli personelin araçta bulunup bulunmadığı", "Aracın camında ve ilgili yerlerde ilgili yazıların olup olmadığını" sorgulayan “Resmi Taşıt Denetleme Formu” düzenlenmeye devam edilecek. Tespit edilen eksikliklerin tamamlatılmasını teminen, düzenlenen formun bir nüshası aracın kayıtlı olduğu kuruluşun o ildeki en büyük amirine (Bakanlıklara ait taşıtlar için ilgili Bakanlığa), bir nüshası ise mahallin en büyük Mülki İdare Amirine, kontrolü takip eden 3 gün içinde gönderilecek.
 
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Araç sahiplerine iyi haber: İndirim geliyor...06 Ağustos 2025 Çarşamba 11:18
  • Bir kadın cinayeti daha! Adres bu kez Ankara...06 Ağustos 2025 Çarşamba 11:14
  • Açılım süreci komisyonunun adı belli oldu06 Ağustos 2025 Çarşamba 09:52
  • 12 ilde yasa dışı bahis operasyonu06 Ağustos 2025 Çarşamba 09:49
  • Altının hem fiyatı hem sahtesi artıyor06 Ağustos 2025 Çarşamba 09:45
  • TÜMKAD'dan Anıtkabir'e ziyaret05 Ağustos 2025 Salı 14:30
  • İBB yeni temeli attı05 Ağustos 2025 Salı 14:07
  • Hüseyin Baş'tan İmamoğlu ve Altaylı'ya ziyaret05 Ağustos 2025 Salı 13:53
  • Şehir hastaneleri dengeyi bozdu05 Ağustos 2025 Salı 13:29
  • Cumhurbaşkanı Erdoğan YAŞ üyeleriyle Anıtkabir'de05 Ağustos 2025 Salı 12:27
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0544.201 80 43