• BIST 10971.52
  • Altın 5418.269
  • Dolar 42.046
  • Euro 48.4843
  • Bursa 13 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 10 °C

Yaşlanma göz çevresinde başlıyor

Yaşlanma göz çevresinde başlıyor
Yaşlanma sürecini durdurmak mümkün değil, ancak yavaşlatılabilir...

Plastik,Rekonstrüktif  ve Estetik Cerrahı Doç.Dr.İbrahim Aşkar,göz çevresinin doğal yaşlanma sürecinde kırışıklıkların en fazla kendini gösterdiği hassas bölgelerin başında geldiğini ifade ederek, yaşlanma sürecini durdurmanın mümkün olmadığını, ancak yavaşlatılabileceğini söyledi.

Doç. Dr. İbrahim Aşkar, göz çevresinin, hem mimiklere hem de doğal yaşlanma sürecine bağlı olarak kırışıklıkların en fazla kendini gösterdiği hassas bölgelerin başında geldiğini belirtti.

Yaş takıntısı olanların gerçek yaşının ortaya çıkmasına yol açan göz çevresi ve boyun kırışıklıkları ile mücadele konusunda çeşitli yöntemler bulunduğunu belirten Dr. Aşkar, gözlerin sürekli kısılması, sinirli veya stresli iken yüz ve alın mimiği kullanmanın göz çevresindeki kırışıklıkların oluşumunu hızlandırdığını vurguladı.Kırışıklıkların önüne geçmek için kozmetik firmalarının her gün yeni ürünler piyasaya sürdüğünü ifade eden Dr.Aşkar, içinde peptit, DMAE, hyalüronik asit, yeşil çay özü, alfa lipoikasit gibi maddeler bulunan ürünlerin göz çevresinin kırışıkları ile mücadelede faydalı olabileceğini söyledi.

Doç.Dr.İbrahim Aşkar,göz çevresi kırışıklarına karşı unutulmaması gereken ve yapılması gerekenleri de şöyle sıraladı:

''Doğal yaşlanma sürecini durdurmak mümkün değil ama yavaşlatılabilir. Genç yaşlardan itibaren göz çevresine takviye amaçlı ürünler kullanın. Konuşurken gözlerinizi kısmayın. Gözlerinizi kısmanıza sebep olan ve göz kusurunuz varsa doktorunuzun verdiği gözlük veya lensi kullanın. Konuşurken çok fazla mimikli konuşmayın. Konuşma esnasında mimiklerinizi görmek için ayna karşısında geçip test edin. Nasıl mimikler yaptığınıza görerek ona göre çözüm bulun. Yaz-kış mutlaka gözlük kullanın. Böylelikle göz çevresini ışınlardan korumuş olursunuz. Göz makyajı yatmadan mutlaka silinmeli. Beslenmenize dikkat edip, iyi uyku uyuyun. Aşırı televizyon ve bilgisayara bakmaktan kaçının. En az haftada bir kez göz etraflarına bakım yapıp, dinlendirici maskeler uygulayın.''dedi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Yıldız Sarayı’nın ziyaret günü değişti13 Eylül 2024 Cuma 13:44
  • İlk Bayraktar TB2 İHA emekli oldu11 Eylül 2024 Çarşamba 13:46
  • Türkiye yapay zeka kullanımında birinci10 Eylül 2024 Salı 08:58
  • Denizlerin "Sultan"ı Koç Müzesi'nde09 Eylül 2024 Pazartesi 12:29
  • Şehirlerin cinsiyeti olur mu?02 Eylül 2024 Pazartesi 13:38
  • Yaz sonu güneş alerjisine dikkat02 Eylül 2024 Pazartesi 11:30
  • 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 102.Yılı29 Ağustos 2024 Perşembe 10:50
  • Sosyal medyada okul heyecanı26 Ağustos 2024 Pazartesi 10:42
  • Yaz aşkları neden kısa sürer?24 Ağustos 2024 Cumartesi 10:07
  • Korsan yayıncılık sorunu devam ediyor23 Ağustos 2024 Cuma 18:36
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0544.201 80 43