• BIST 14172.26
  • Altın 6736.38
  • Dolar 47.8424
  • Euro 55.38
  • Bursa 27 °C
  • İstanbul 28 °C
  • Ankara 24 °C

Yaren Leylek İçin Veda Vakti

Yaren Leylek İçin Veda Vakti
Bursa’nın Karacabey ilçesindeki Eskikarağaç Mahallesi’nde...

Bursa’nın Karacabey ilçesindeki Eskikarağaç Mahallesi’nde 15 yıldır süren dostluğun kahramanları Yaren leylek ile balıkçı Adem Yılmaz için yeniden ayrılık zamanı geldi. Yavrularını büyütüp uçuran Yaren, sıcak bölgelere göç etmeye hazırlanırken Adem Yılmaz da bir sonraki baharı beklemeye başlayacak.

Türkiye’nin yanı sıra dünyanın farklı yerlerinden de ilgi gören Yaren leylek, 24 Şubat’ta eşi Nazlı ile birlikte Eskikarağaç’taki yuvasına dönmüştü. Çift, bu sezon 5 yavru dünyaya getirdi. Yavruların 6 ve 7 Ağustos’ta yuvadan ayrılmasıyla göç hazırlıkları da hızlandı.

Yaren’in yuvası 4 yıldır Adem Amca’nın evinin yanında

Yaren ile Adem Yılmaz arasındaki dostluk yıllar içinde daha da güçlendi. Yaren, 4 yıl önce yuvasını Adem Yılmaz’ın evinin hemen yanındaki direğe taşıdı. Yıllardır balıkçının kayığına konarak balık yiyen Yaren, bu sezon uzun süredir kayığa yaklaşmayan eşi Nazlı’yı da yanına getirerek Adem Yılmaz’a ayrı bir mutluluk yaşattı.

Yavruların bu yıl erken uçmasının, Yaren’in de önceki yıllara göre daha erken göç edeceğine işaret ettiğini belirten Adem Yılmaz, ayrılık yaklaşırken buruk bir sevinç yaşadığını söyledi.

Yılmaz, Yaren’in gidişinin ardından kış boyunca boş yuvaya bakarak baharı bekleyeceğini belirterek, "Mart ve nisan ayları yaklaştığında yine gelecek diye içimi büyük bir sevinç kaplıyor. Ama yolda başına bir şey gelmesinden de endişeleniyorum. Hem sevinci hem endişeyi bir arada yaşıyorum." dedi.

Yaren’in her yıl sağ salim dönmesinin kendisini ve onu takip eden milyonlarca kişiyi mutlu ettiğini ifade eden Yılmaz, bu yıl Nazlı’nın da kayığa gelerek birlikte balık yemesinin kendisi için ayrı bir anlam taşıdığını dile getirdi.

Yaren’i görmek için İstanbul’dan geldiler

Yaren ile Adem Yılmaz’ın hikâyesini yakından takip eden ziyaretçiler de Eskikarağaç’a gelmeye devam ediyor. İstanbul’dan ailesiyle birlikte gelen Gökmen Ceylan, Adem Yılmaz’la tanışmak ve bu özel dostluğun hikâyesini kendisinden dinlemek için ziyareti gerçekleştirdiklerini söyledi.

Çiğdem Ceylan ise Adem Yılmaz’a doğa ve hayvan sevgisini yaşattığı için teşekkür etmek istediklerini belirterek, Yaren’le olan hikâyeyi yerinde dinlemenin kendileri için çok özel olduğunu ifade etti.

Yaren’in göç etmesinin ardından Eskikarağaç’ta gözler yeniden bahara çevrilecek. Adem Amca ve Yaren’in sevenleri, leyleğin gelecek yıl yeniden yuvasına dönmesini umutla bekleyecek.

Etiketler:
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Epilepsi hastası kayıp adam bulundu15 Ağustos 2026 Cumartesi 12:15
  • Orhangazi'de su kesintisi14 Ağustos 2026 Cuma 16:06
  • Sahte bankacı ormanda yakalandı14 Ağustos 2026 Cuma 16:00
  • Yenişehir'de su kesintisi14 Ağustos 2026 Cuma 15:48
  • Nilüfer'de su kesintisi14 Ağustos 2026 Cuma 15:47
  • Osmangazi'de su kesintisi14 Ağustos 2026 Cuma 15:43
  • Bursa'da koltuk imalathanesinde korkutan yangın14 Ağustos 2026 Cuma 14:57
  • Nilüfer'de ''Aspir'' hasadı yapıldı!14 Ağustos 2026 Cuma 13:07
  • Gemlikte epilepsi hastası kayıp adam aranıyor14 Ağustos 2026 Cuma 12:59
  • Bursa’nın fethinin 700. Yılı coşkuyla kutlandı14 Ağustos 2026 Cuma 12:58
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0544.201 80 43