• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Bursa 12 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 10 °C

"Yandaşa kıyak, şahane!"

"Yandaşa kıyak, şahane!"
İYİ Parti Yıldırım Belediye Meclis Üyeleri’nden, AKP İlçe Başkanı Ali Erbay’a tepki...

İYİ Parti Yıldırım Belediye Meclis Üyeleri, “Yıldırım’ın ve öğrencilerin geleceğine ‘Hayır’ dediler” suçlamasında bulunan, AKP İlçe Başkanı Ali Erbay’a sert tepki gösterdi. Yapılan açıklamada, “Yurt yapılmasına değil, imar dayatmasına ve ‘yandaşlara özel’ tahsise hayır dedik. Nitekim Alinur Aktaş da bizleri haklı bulup dosyayı çekti. Şimdi Sn. Aktaş da mı yurt karşıtı oldu? Hileyi gizleme, sen asıl buna cevap ver!” denildi.

Bursa haber... 

Erbay’ın tavrının, yandaş vakıf ve derneklere yapılan usulsüz tahsisleri gizleme telaşından kaynaklandığının vurgulandığı açıklamada, “Öğrencileri tarikat ve cemaatlerin kucağına itenler İYİ Parti’ye tek kelime edemez” ifadelerine yer verildi. Yıldırım Belediye Meclis Üyeleri adına, İYİ Parti Gurup Sözcüsü Mehmet Yılmaz tarafından yapılan açıklama şöyle:

YURT BAHANE, YANDAŞA KIYAK ŞAHANE!…

“Açık söyleyelim. ‘İlçenin ve Öğrencilerin Geleceğine Hayır dediler’ sözleri, konuyu manipüle etmek ve asıl maksadı gizleme gayretinin tezahürüdür.

Acil ihtiyaç gerekçesiyle 8 Eylül 2020 günü Yıldırım Belediye Meclisi’nde 8 kat olarak gündeme getirilen ‘KYK’ yurt binası, alanın uygun ve yeterli olmadığı tartışmaları sonunda oy çokluğuyla kabul edilmişti. Yaklaşık bir buçuk yıl aradan sonra 11 Ocak 2022’de bu kez 8 yerine 9 kat ve emsal değeri 3,5 kat olarak getirildi. Yerin yurt yapımına uygun olmaması, buna karşılık emsal değerin de çok yüksek olmasından dolayı İYİ Parti gurubu olarak ‘Hayır’ oyu kullandık.

Bahse konu parsel üçgen biçiminde ve 30 metrelik ana yola cephe. Çekme mesafesi 10 metre olduğunda bina yapımı için yeterli alan kalmayacak. Çekme mesafesi 3 metre olduğunda yapılacak bina, ileride yolun açılmasıyla oraya saplanmış hançer görüntüsü oluşturacak ve yolun daralmasına, dolayısıyla trafik sıkışıklığına sebep olacaktır. Bu yola diğer planlarda 10 metre çekilirken, bu binada 3 metre çekilecek olmasının sebebi budur.

Ellerinde her türlü teknik kadro ve ekipman varken, 1,5 yılda gerekli düzenlemeler yapılmamış, yetmiyormuş gibi konu Belediye Meclisinde manipüle edilmeye çalışılmış, itirazımıza rağmen inatla üçgen biçimindeki yer oy çokluğuyla meclis gündeminden geçirilmiştir.

Büyükşehir Belediye Meclisi’nde şimdilik ‘Yanlış hesap Bağdat’tan döndü!’

İYİ Parti grubunun haklı itirazlarını yerinde bulan Alinur Aktaş’ın talebiyle dosya geri çekildi. Şimdi, Büyükşehir Belediye Başkanı’na da ‘Gençlerin geleceğine ket vurmak istedi’ diyecek misiniz?

Ak Parti Yıldırım İlçe Başkanı Ali Erbay, ‘Yurt yeri’ konusunda yaptığı açıklamayla algıyı yönlendirerek, kamuoyunun dikkatini başka tarafa çekip, hileyi gizlemeye çalışmaktadır.

CEVAP BEKLEYEN SORULAR!

Ali Erbay öğrenciler ve KYK yurtları ile ilgili sözlerinde samimi ise şu sorulara da cevap vermelidir;

1 – 152 Evler sakinlerinin ‘Mahalle konağı’ talebiyle 1200 imza toplamayarak satışın iptalini istemelerine, İYİ Parti, CHP ve MHP Meclis Üyelerinin karşı çıkmalarına rağmen (16 hayır, 19 evet) 4468 ada, 9 parseldeki arsayı ‘Özel yurt alanı’ statüsüne çevrilerek bir yandaş derneğe neden sattınız?

 2 – Söz konusu arsanın önünde, yola cephe bina, İlim Yayma Cemiyeti tarafından işletilmek üzere, Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü’nce kiralanacağı sözü daha önceden alınmış mıydı?

3 – Akçağlayan Mahallesi’nde öğrencilerin kullanımı için kiralanan 1 dairenin İlim Yayma Cemiyeti tarafından işletilecek olmasının gerekçesi neydi? Fark ederek itiraz etmesek yine kiralanacak mıydı?

4 – Bu daire derneğe bağlı bir öğrenci evi olarak kullanılacağına göre, öğrenciler tarafından kullanılmak üzere İlim Yayma Cemiyeti veya başka bir dernek ya da vakıf için kiralanmış,  giderleri Belediye tarafından karşılanan başka daire var mıdır?

5 - Belediye gelirleri Ak Parti üyelerinin aidatlarından mı oluşmamaktadır ki, Belediye kaynakları kullanılarak kiralanan binaları vatandaşa, yandaş vakıf ve derneklerin bir lütfuymuş gibi sunulmasına zemin hazırlıyorsunuz?

Bu gün KYK yurtlarında barınan öğrenci oranı 20 yıl öncesinin çok gerisindedir. Eğitim problemlerini sadece okul binaları yaparak çözeceğini sanan iktidar, 20 yılı geride bırakmasına karşılık gençlerin barınmasına yeterli öncelik vermemiş, ‘Başınızın çaresine bakın’ dercesine öğrencileri tarikat ve cemaatlerin kucağına itmiştir.

Geldiğimiz noktada gençler çarpık sistemin kurbanı oluyorsa, yurt bulamadığı için kayıtlarını donduruyorsa, hayatlarının baharında umutları azalıyorsa,  çareyi yurt dışına gitmekte arayanların oranı her geçen gün artıyorsa, bunlara sebep olan iktidar mensuplarının ‘Öğrenci Yurtları’ konusunda İYİ Parti ile ilgili tek kelime söylemeye hakları yoktur.”

  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
  • Bursa'da korkutan yangın19 Nisan 2024 Cuma 10:41
  • Metruk binalara şok baskın19 Nisan 2024 Cuma 10:13
  • Köpeği önce sevdi sonra çaldı19 Nisan 2024 Cuma 09:50
  • Bursa'da huzur uygulaması19 Nisan 2024 Cuma 09:32
  • Yürekleri ağza getiren görüntü19 Nisan 2024 Cuma 09:30
  • Sürücülere ceza yağdı19 Nisan 2024 Cuma 09:28
  • Şüpheli araçtan uyuşturucu çıktı19 Nisan 2024 Cuma 09:25
  • Otomobiller alev topuna döndü18 Nisan 2024 Perşembe 11:36
  • Kazalar peş peşe geldi18 Nisan 2024 Perşembe 11:27
  • Baba oğul define kurbanı oldu18 Nisan 2024 Perşembe 11:19
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0224. 408 35 78- Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0224.408 35 78