• BIST 12433.5
  • Altın 6495.18
  • Dolar 44.3489
  • Euro 51.3612
  • Bursa 14 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C

'X' harekete geçti! Hesapları otomatik kilitleyecek...'

'X' harekete geçti! Hesapları otomatik kilitleyecek...'
Sosyal medya platformu X, daha önce hiç kripto para içeriği paylaşmamış hesaplara yönelik yeni bir güvenlik politikasını devreye alıyor.

Bu hesaplar kripto para paylaşımı yapmaya kalktığında otomatik olarak kilitlenecek ve kimlik doğrulama tamamlanmadan yayın yapılamayacak.

X Ürün Direktörü Nikita Bier, "otomatik kilitleme ve kimlik doğrulama" olarak tanımladığı sistemi duyurdu. Politika, kripto para içeriğini tarihinde ilk kez paylaşacak hesapları kapsıyor. Doğrulama tamamlanana kadar hesap geçici olarak kilitli kalacak.

OTOMATİK KİLİT VE KİMLİK DOĞRULAMA DÖNEMİ

Hackerların ünlü kişilere veya fenomenlere ait hesapları ele geçirerek takipçilere sahte token linkleri ya da kimlik avı mesajları gönderdiği vakalar giderek artıyor. Bier, yeni özelliğin bu yöntemi kullanan kötü niyetli aktörler için ekonomik teşviki yüzde 99 oranında azaltabileceğini öne sürdü.

Politika yalnızca ele geçirilen hesaplarla kalmayıp dolandırıcılık amacıyla sıfırdan açılan yeni hesapları da kapsıyor. Kimlik doğrulaması yapılmadan hesabın kilitli kalması, mağdur şikâyeti beklenmeden girişimi başlangıç aşamasında engelleyebilir.

SOSYAL MEDYADA KRİPTO DOLANDIRICILIĞI BÜYÜYOR

Bier, politikanın gerekliliğini açıklarken e-posta sağlayıcılarının kimlik avı saldırılarını durdurmak için yeterli adım atmadığını ileri sürdü. Bu nedenle X'in kullanıcılarını korumak amacıyla ek bir güvenlik katmanı oluşturduğunu vurguladı.

Kripto para dolandırıcılığı küresel ölçekte büyümeye devam ediyor. FBI 2024 yılında sosyal medya ve tanışma uygulamalarında sahte kimliklerle kurulan ilişkiler aracılığıyla gerçekleştirilen dolandırıcılık biçimlerinden biri olarak tanımlamıştı. Binance kurucusu Changpeng Zhao ise Aralık 2025'te bu tür saldırılara karşı gerçek zamanlı kara liste sorgularının hayata geçirilmesini önerdi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0544.201 80 43