• BIST 9350.01
  • Altın 4298.354
  • Dolar 39.4102
  • Euro 45.5936
  • Bursa 16 °C
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 10 °C

Vucic’ten: NATO’ya sırpları koruma çağrısı

Vucic’ten: NATO’ya sırpları koruma çağrısı
Sırbistan Cumhurbaşkanı Vucic’ten NATO’ya “Sırpları koruma” çağrısı

Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic, NATO'dan Kosova'daki Sırpları koruması ricasında bulundu.   

Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic, Sırbistan'ın başkenti Belgrad’da NATO’nun Napoli'deki Müttefik Müşterek Kuvvetler Komutanı Amiral Stuart Munsch ile Kosova’daki son gelişmeleri ele aldı. Görüşmenin ardından sosyal medya hesabından paylaşım yapan Vucic, "Amiral Munsch ile iyi bir görüşme gerçekleştirdik. Kendisinden NATO’nun Kosova’daki halkımızı koruması ricasında bulundum. Kendisine ayrıca Sırbistan’ın tarafsızlık politikasına anlayış gösterdikleri için teşekkür ettim" ifadelerini kullandı. Sırbistan basınında yer alan haberlere göre, Munsch ise NATO’nun Kosova Barış Gücü'nün (KFOR) Kosova’nın kuzeyindeki güvenlik durumunu yakından takip ettiğini ve Kosova’nın her yerinde tüm etnik grupların güvenliğini ve hareket özgürlüğünü sağlamaya hazır olduğunu söyledi. 

Sırbistan Savunma Bakanı da “terörü engelleme” çağrısı yaptı 

Sırbistan Savunma Bakanı Milos Vucevic de İngiliz Guardian Gazetesine yaptığı açıklamada, Kosova Başbakanı Albin Kurti’nin sözlerine gönderme yaparak KFOR’a Kosova’da Sırplara yönelik “terörü engelleme” çağrısında bulundu. Vucevic, Sırbistan’ın yeni bir “Fırtına” operasyonuna izin vermeyeceğini söyledi. 

Cumhurbaşkanı Vucic’in açıklamaları, Kurti’nin ülkenin kuzeyinde Sırplar tarafından kurulan barikatlara daha uzun süre tahammül edilmeyeceği yönündeki ifadelerinden sonra geldi. Kurti, barikatların kaldırılması sürecinde kayıplar yaşanabileceğinden endişe duyduklarını da ifade etmiş, bu açıklama Sırp basını tarafından “tehdit” olarak lanse edilmişti. 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • FETÖ’nün ROKETSAN imamı yakalandı16 Haziran 2025 Pazartesi 09:43
  • Dervişoğlu'ndan referandum çağrısı14 Haziran 2025 Cumartesi 11:30
  • Bitkisel zayıflama ilaçları sağlığınız için tehdit14 Haziran 2025 Cumartesi 11:26
  • "Sahte alıcı" çetesi çökertildi14 Haziran 2025 Cumartesi 11:22
  • Bir milyon öğrenci ter dökecek!14 Haziran 2025 Cumartesi 11:15
  • Yumurta üretiminde büyük düşüş!14 Haziran 2025 Cumartesi 10:57
  • Başkanvekili bankamatik memuru çıktı13 Haziran 2025 Cuma 11:45
  • AJet İran seferlerini iptal etti13 Haziran 2025 Cuma 11:30
  • 36 il merkezli yasa dışı bahis operasyonu13 Haziran 2025 Cuma 11:13
  • Dışişleri Bakanlığı saldırıyı kınadı13 Haziran 2025 Cuma 10:49
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0544.201 80 43