• BIST 11000.26
  • Altın 4888.447
  • Dolar 41.3143
  • Euro 48.6532
  • Bursa 17 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 19 °C

Valilik'ten açıklama!

Valilik'ten açıklama!
Hastaneye böyle taşınmıştı...

BURSA'nin İznik ilçesinde dün meydana trafik kazasının ardından yaralının kamyonetle hastaneye kaldırılmasıyla ilgili valilik tarafından yapılan açıklamada, başka bir hasta taşıyan 112 Acil Sağlık ekibinin yaralıya müdahalesi sırasında, tüm uyarılara ve önleme girişimine rağmen çevredekilerin ikinci ambulansı beklememesi nedeniyle olayın yaşandığını ve soruşturma başlatıldığını belirtti.

Bursa haber...

Bursa Valiliği, dün İznik ilçesinde meydana gelen trafik kazasının ardından bazı internet sitelerinde ‘Ambulans Gelmeyince Kamyonet Kasasında Hastaneye Kaldırıldı’ başlıkla çıkan haberlerin ardından açıklama yaptı. Başka bir hasta taşıyan 112 Acil Sağlık ekibinin yaralıya müdahalesi sırasında, tüm uyarılara ve önleme girişimine rağmen çevredekilerin ikinci ambulansı beklememesi nedeniyle yaşandığı, olayla ilgili soruşturma başlatıldığı belirtilen açıklamada şöyle denildi:

"Bursa İznik’te motosikletin yayaya çarpması sonucu saat 15.06 civarı meydana gelen trafik kazası ile ilgili olarak komuta merkezi tarafından İznik İlçesi’ndeki 2 ambulansın görevde olması nedeniyle ihbar yerine yakın en uygun ambulans çıkarılmıştır. Bu esnada Komuta Kontrol Merkezimiz tarafından farklı bir vakaya görevlendirilen 112 ambulansımız yatalak bir vakayı alarak, hastaneye doğru seyir halindeyken, kazanın gerçekleştiği olay yerindeki yaralıyı görünce durmuş, yaralıya ivedilikle ilk ve acil yardımı yapmış sırt tahtasına almıştır. Ekip tarafından; ambulanslarında başka bir hasta olduğu için kazazede güvenlik amaçlı, sırt tahtasıyla birlikte yol ortasından kaldırıma alınıp ilk müdahalesine devam edilmiştir.

Olay yerinin çok karışık, vatandaşların panik halde olması ve 112 ekibi tarafından kaza mahalline başka bir ambulansın gelmekte olduğu söylenmesine rağmen, vatandaşlarımız yoldan geçen bir aracı çevirerek apar topar sırt tahtasıyla birlikte hastayı araca bindirmiştir. 112 ekibimiz tarafından ambulansın beklenmesi gerektiği konusunda vatandaşlar ikna edilmeye çalışılmış fakat o karmaşada ekipteki Acil Tıp Teknisyeni de kazazedeyle birlikte araçla hareket etmiştir. Olayla ilgili olarak inceleme başlatılmıştır."

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Bursa'da marketi böyle kundakladı! O çocuk kamerada15 Eylül 2025 Pazartesi 09:48
  • Gençlerin sesi Bursa'dan yükseldi14 Eylül 2025 Pazar 13:13
  • Kazaya neden olan sürücü olay yerinden kaçtı14 Eylül 2025 Pazar 13:07
  • Site sakinlerine "yavru ayı" uyarısı!14 Eylül 2025 Pazar 13:04
  • Tartışma, silahlı çatışmaya döndü: 1 ağır yaralı14 Eylül 2025 Pazar 12:57
  • Başkan Bozbey'den ortak akıl çağrısı13 Eylül 2025 Cumartesi 12:17
  • Hanlar bölgesi otoparkla nefes aldı13 Eylül 2025 Cumartesi 11:51
  • Bursa'nın kalbine dönüşüm müjdesi13 Eylül 2025 Cumartesi 11:49
  • Firari suçlu trafikte yakalandı13 Eylül 2025 Cumartesi 11:47
  • Tarihi çarşı özel harekata emanet13 Eylül 2025 Cumartesi 11:39
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0544.201 80 43