• BIST 10267.09
  • Altın 2413.146
  • Dolar 32.2664
  • Euro 34.8187
  • Bursa 18 °C
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 17 °C

Vali Küçük:Çanakkale sıradan bir zafer değildir

Vali Küçük:Çanakkale sıradan bir zafer değildir
Tüm Gününü şehitlikler ve şehit aileleriyle geçirdi
Bursa Valisi İzzettin Küçük 18 Mart Şehitleri Anma Günü etkinlikleri çerçevesinde Hamitler Şehitliği ve Pınarbaşı Şehitliğini ziyaret etti.
 
Hamitler Şehitliğinde bulunan Şehitlik Abidesine çelenklerin sunumunun ardından şehitlerin kabirlerini tek tek gezerek dua eden Vali İzzettin Küçük, Şehitlik Anı Defterlerini imzaladı.
 
Gazi Anadolu Lisesi'nin Merinos AKKM'de, 18 Mart Şehitleri Anma Günü münasebetiyle düzenlediği programa da katılan Bursa Valisi İzzettin Küçük program konuklarına duygu dolu anlar yaşatan Liselileri sahnede tebrik etti.
 
ÇANAKKALE SIRADAN BİR ZAFER DEĞİLDİR
 
Vali İzzettin Küçük, Şehit Aileleri ve Gazilerle öğle yemeğinde bir araya geldi.
 
Şehit Aileleri ve Gaziler ile bir arada olmaktan şeref duyduğunu belirten Bursa Valisi İzzettin Küçük:"18 Mart Çanakkale Zaferinin 102. yıl dönümü ve Şehitler Günü dolayısıyla tertip etmiş olduğumuz yemek davetine icabet etmeniz dolayısıyla, bu şerefi bize bahşetmiş olmanız dolayısıyla her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum.
 
18 Mart bizim tarihimizin altın sayfalarından bir tanesidir. İftihar duyduğumuz, daha sonraki tarihlerde milletimizin hatırladıkça güç ve kuvvet duyduğu onur duyduğu bir tarihtir. 18 Mart Çanakkale savaşları öyle önemlidir ki, Kurtuluş Savaşı'ndaki başarımızın ana motivasyonu enerji kaynağı olmuştur. 18 Mart sadece Türk Milleti için değil Dünya için de çok önem arz etmektedir. Bizim Çanakkale'yi tutmamızla düşmanların Rusya'ya yapmayı planladığı yardımlar engellenmiş ve Rusya çökmüştür. Bu çöküş tarihin seyrini değiştirmiştir. Diğer taraftan Çanakkale Zaferi Mustafa Kemal Atatürk gibi dâhiyi ortaya çıkardı ve o savaşı kazandıktan sonra da milletimize Kurtuluş Savaşını yapabilme iradesi, gücü, moral ve motivasyonunu verdi. Onun için Çanakkale Savaşı ve Çanakkale Zaferi sıradan bir savaş sıradan bir zafer değildir. Dünyanın gidişatını değiştiren ve Türk Milleti'nin kaderini yeniden çizen bir savaştır, bir zaferdir. Ben bu vesileyle bizler rahat nefes alalım diye son nefeslerine kadar çarpışan bu uğurda canlarını feda eden tüm kahramanlarımızı rahmetle ve minnetle anıyorum. Gazilerimize sağlık ve afiyet diliyorum."ifadelerini kullandı.
 
1-(1)-002.jpg
 
Bursa Milletvekili Efkan Ala ise:"Çanakkale Zaferimiz münasebetiyle bu gün Bursa'da, Çanakkale'de ve diğer İllerimizde kutlamalar düzenliyoruz. Bu zaferi bu gururu bizlere hediye eden Şehitlerimizi, ebediyete irtihal eden Gazilerimizi rahmetle ve minnetle anıyorum. Şehitlerimiz hepimizin gideceği yere şerefle gittiler. Rahmetle gittiler. Dünya durdukça bütün İslam Coğrafyasında onlara kıyamete kadar dua edilecektir.
 
Böyle bir servetle gittiler. Sizlere sabır diliyorum. Ne söylesek azdır. Size minnet duygularımızı ifade etmek için hangi kelimeyi kullansak yetersiz kalır. Sizin hüznünüzü dile getirmek için hangi mefhuma başvursak yeterli bir biçimde ifade etmiş olmayız. Ben bu zamana kadar hep şunu gördüm. Bu aziz Millet hangi şehidimizin adı gündeme gelse bütün milletin evladı gibi onu sahipleniyor. Hiç bir zaman kendi yakınlarından ayırmıyor. Bu da bizim en büyük değerimizdir. Milletimiz kendisi için fedakârlıkta bulunan evlatlarını hiç bir zaman unutmuyor. Onun için Şehitlerimiz sadece sizin değil milletimizin de evlatlarıdır. Biliyoruz ki onların hayatlarını feda etmesinin karşısında ne yaparsak yapalım herhangi bir şey yapabilmiş sayamayız kendimizi. Azımızı çoğa kabul edin. Duygularımızı sizin duygularınızla birlikte, onların hatırasına saygı olarak telakki edin ve sabrınızın bizde daim olmasını temenni ederek biz kez daha rabbimden sizlere sabır ve metanet niyaz ediyorum. Şehitlerimize rahmet diliyorum."şeklinde konuştu.
 
4-013.jpg
 
Bursa Valisi İzzettin Küçük'ün ev sahipliğinde gerçekleştirilen programa, Şehit Aileleri, Gaziler ve Gazi Yakınları'nın yanı sıra Bursa Milletvekili Efkan Ala, İl Emniyet Müdürü Selami Yıldız, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ahmet Hacıoğlu, bürokratlar ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Uludağ'a Mayıs ayında kar yağdı04 Mayıs 2024 Cumartesi 11:22
  • Izgara Tavuk kitapçılarda!03 Mayıs 2024 Cuma 15:59
  • Başkan Aydın’dan Bursalılara davet03 Mayıs 2024 Cuma 15:06
  • 81 ilde "Orman Benim" kampanyası03 Mayıs 2024 Cuma 13:23
  • Orhaneli'de düğün salonu ücretsiz03 Mayıs 2024 Cuma 10:47
  • Sokak hayvanlarına rehabilitasyon merkezi03 Mayıs 2024 Cuma 10:13
  • Bursa’da renkli etkinlik03 Mayıs 2024 Cuma 09:19
  • Bu yemek 671’inci defa pişecek02 Mayıs 2024 Perşembe 15:53
  • Perde işçiler için açılacak02 Mayıs 2024 Perşembe 11:42
  • Vali Demirtaş, YHT projesini inceledi02 Mayıs 2024 Perşembe 10:58
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0224. 408 35 78- Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0224.408 35 78