• BIST 13292.93
  • Altın 6251.03
  • Dolar 47.3487
  • Euro 54.565
  • Bursa 20 °C
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 18 °C

Vali Harput tutuklandı

Vali Harput tutuklandı
Bursa eski valisi Şahabettin Harput, tutuklanarak cezaevine konuldu.
Bursa’daki FETÖ operasyonları kapsamında 20 günlük emniyet sorgusunun ardından adliyeye sevk edilen eski Vali Şahabettin Harput tutuklanarak cezaevine gönderildi.
 
15 Temmuz darbe girişimi sonrası Bursa Emniyet Müdürlüğü’nün düzenlediği FETÖ operasyonları kapsamında gözaltına alınan Bursa eski Valisi Şahabettin Harput, 20 gün süren emniyet sorgusunun ardından adliyeye sevk edildi.
 
Soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcılarına 9 saat boyunca ifade veren Harput ve beraberindeki şüpheliler, tutuklanmaları talebiyle mahkemeye sevkedildi. Nöbetçi mahkeme, alınan ifadelerin ardından eski Vali Harput ile birlikte 19 kişinin de tutuklanmasına karar verdi.
 
Harput, cezaevine konuldu.
 
'SUÇLAMALAR AĞIR'
 
Bursa eski Valisi Şahabettin Harput, FETÖ'ye bağlı Özel Bahar Hastanesi’ne İl Özel İdaresine ait binayı usulsüz vermekle suçlanıyor. Harput emekli olduktan sonra yönetiminde görev aldığı Orhangazi Üniversitesi için usulsüzlük yapmakla da suçlanıyor.
 
Vali Harput’un, haftanın her perşembe günü yanında polis ve vergi dairesi müdürleri ile ziyaretine gittiği bir işadamı ile öğle yemeği yediği, daha sonra ise Fethullah Gülen Cemaati’nin kasası olarak bilinen ve halen aranan Cansun Sarayıldız’ın adamlarını bu işadamına gönderdiği iddia ediliyor.
 
Harput'un, işadamlarına, ‘Para vermezseniz, polis ve vergi memurları sizi rahat bırakmayacak’ mesajı vererek,‘Himmet’ adı altında para aldığı da iddialar arasında yer alıyor.
 
EMNİYET MÜDÜRÜ DE CEZAEVİNDE
 
Şahabettin Harput ile birlikte görev yapan Bursa eski Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya ile, Bursa eski Vergi Dairesi Başkanı İbrahim Saydam ve Orhangazi Üniversitesi rektörü Prof.Dr. Recep İleri de FETÖ soruşturması kapsamında tutuklanarak, cezaevine gönderilmişlerdi.
 
 
  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
  • Baba ve kızları ölümden döndü13 Temmuz 2026 Pazartesi 13:38
  • Nilüfer ve Mustafakemalpaşa ilçelerinde su kesintisi13 Temmuz 2026 Pazartesi 13:35
  • Altın Karagöz sahibini buldu13 Temmuz 2026 Pazartesi 13:34
  • Kontrolden çıkan araçlar refüjde sıkıştı11 Temmuz 2026 Cumartesi 16:46
  • Kestel’de orman yangını11 Temmuz 2026 Cumartesi 16:41
  • Bursa'da dehşet: Eşini iple boğarak öldürdü11 Temmuz 2026 Cumartesi 15:00
  • Bursa'da zehir tacirlerine darbe11 Temmuz 2026 Cumartesi 14:55
  • Mudanya'da aileler birbirine girdi!11 Temmuz 2026 Cumartesi 14:49
  • Örnekköy kavşağında feci kaza11 Temmuz 2026 Cumartesi 14:41
  • Bursa'da 24 plajın su kalitesi açıklandı11 Temmuz 2026 Cumartesi 14:36
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0544.201 80 43