"Askeri gizli bilgi ve belge bulundurma" suçlamasıyla ilgili açılan davada "kanuni yetkileri dışında hareket ettiği" iddiasıyla İzmir merkezli 18 ilde düzenlenen "Paralel Devlet Yapılanması" iddialarına ilişkin operasyonda gözaltına alınanların sayısı 44'e çıktı.
Yaklaşık 20 kişi hakkında da yakalama kararı olduğu belirtiliyor.
KUMPAS İDDİALARININ ARDINDAN...
İzmir merkezli 2012 yılında gerçekleştirilen "Askeri gizli bilgi ve belge bulundurma" iddialarına yönelik operasyonun ardından açılan davada yargılananların şikayetleri üzerine soruşturma başlatıldı.
Soruşturma kapsamında gözaltına alınanlar, İzmir Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne getirilmeye başlandı.
ESKİ EMNİYET MÜDÜRÜ, 3 MERKEZ VALİSİ...
Farklı kentlerde gözaltına alınanlar arasında eski İzmir Emniyet Müdürü A.B, emniyet müdür yardımcıları M.A.Ş. ve M.K, şube müdürü T.A, ayrıca halen merkez valisi olarak görev yapan A.K, M.O, S.A, mülkiye müfettişi F.İ'nin de yer aldığı öğrenildi.
İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, muvazzaf askerlerin de arasında bulunduğu tamamı tutuksuz yargılanan 357 kişi hakkında "Askeri gizli bilgi ve belge bulundurma" suçlamasıyla açılan davada yargılananların şikayeti üzerine soruşturma başlatmış, İzmir merkezli 18 ilde 40 kişi gözaltına alınmış, 17 kişi hakkında da yakalama kararı çıkarılmıştı.
ZONGULDAK'TA POLİS MEMURLARI GÖZALTINDA
Operasyon kapsamında Zonguldak'ta polis memurları G.G. ve C.Y. yakalandı.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.