• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • Bursa 19 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 21 °C

Vajinoplasti ameliyatı nasıl uygulanır

Vajinoplasti ameliyatı nasıl uygulanır
Lazerle vajina daraltma işlemi kimler için uygun değildir?...

Çeşitli nedenlere bağlı olarak gelişebilen vajinal genişleme çiftler arasında cinsel mutluluğun sekteye uğramasına neden olabiliyor. 

Vajina daraltma amaçlı geliştirilen Vajinoplasti ameliyatları ile yüz güldürücü sonuçlar alınabiliyor. Bu ameliyatlar nasıl uygulanıyor? Avantajları ve dezavantajları neler? Vajinoplasti ameliyatlarına dair tüm bilinmesi gerekenler Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Âzer Aras Uluğ anlattı.

Vajinoplasti ameliyatlarına dair bilgi veren Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Azer Aras Uluğ,” Vajina daraltma diğer adıyla Vajinoplasti ameliyatı ile; genişlemiş, bollaşmış bir veya birden fazla doğum yapmış, iri bebek veya uzamış doğum öyküleri olan kadınların ileri derece genişlemiş veya deforme olmuş vajina dokularının ameliyatla eski haline getirilmesi sağlanır. Bu operasyonlarda sadece anatomik ve estetik sıkıntılar değil beraberinde fonksiyonel problemler de düzeltilebiliyor. (idrar kaçırma sorunları, rahim sarkması, vajinadan idrar kesesi ve bağırsak fıtıklaşması gibi) ayrıca aynı seansta doğumda yapılan kesisinin (epizyotomi) kötü iyileşmeye bağlı oluşan şekil bozuklukları (skar) da düzeltilebiliyor. Vajinoplasti ameliyatı olmak için illa doğum yapmış olmak gerekmiyor. Bazı kadınlarda doğum yapmadığı halde genetik, yapısal gibi sebeplerden vajinal genişleme yaşayabiliyorlar. Bu gibi durumlarda da vajinoplasti yapılabiliyor. İleri yaş kişilerde ise estetik kaygıdan ziyade daha çok idrar kaçırma, rahim ve bağırsak sarkması gibi anatomik sorunların da eşlik ettiği fonksiyonel bozukluklarda bu ameliyatlar uygulanır. Lazerle vajinal daraltma işlemi, genelde adet bitiminde uygulanır. Bu tip vajina daraltma yöntemi lokal anestezik kremler ile ağrısız acısız bir şekilde gerçekleştirilir. Lazerle vajina daraltma işlemi aylık periyotlar halinde toplamda üç seans uygulanmaktadır. İlk seanstan 20 gün sonra etkisi başlar, optimum etki üçüncü seanstan sonra elde edilir. Lazerden sonraki ilk üç gün cinsel ilişki önerilmez. Lazerle vajinal daraltma seansında aynı anda PRP ile Orgazm Aşısı da uygulanabilmektedir.” Dedi.

Lazerle vajina daraltma işlemi kimler için uygun değildir?

Lazerle vajina daraltma işleminin yapılmaması gereken durumları da paylaşan Âzer Aras Uluğ şu bilgileri paylaştı.

“Orta ve ileri düzey pelvik organ sarkması olanlarda, gebelik döneminde, lohusalık döneminde, adet döneminde, aktif HPV (siğil) enfeksiyonu ve /veya aktif HSV (herpes yani uçuk) varlığında, enfeksiyonunun yayılımını arttırabileceği için bu enfeksiyonlar varsa uygulanmamalıdır. Kontrolsüz şeker hastalığında, bağışıklık sistemi bozukluğu durumunda, psikiyatrik hastalığı olanlarda, smear testinde patoloji olanlarda, genital kanser veya kanser şüphesi olanlarda, ışığa karşı duyarlılık sorunu (Fotosensitivite) olanlarda Lazerle vajinal daraltma işlemi uygulanmaz.”

Vajina Daraltma Ameliyatı Anatomiye Uygun Şekilde Yapılmazsa Sizi Neler Bekliyor?

Vajina daraltma ameliyatlarında olası komplikasyonlara da değinen Op. Dr. Âzer Aras Uluğ, “Vajina daraltma ameliyatında anatomik ve fonksiyonel defektlerin onarımı yeterince yapılmadığında arzu edilen miktar kadar daraltma yapılmış olsa bile, bir süre sonra vajina esneyerek tekrar gevşer,  ameliyat başarısız olabilir. Cinsellikte his kaybı, tatmin ve doyum azalması, ilişki sırasında gaz sesi çıkmaya devam edilmesi gibi durumlar bunun işareti olabilir.  Bu gibi durumlarda yeni bir ameliyat için 6 ay hastaların beklemesi önerilmektedir. Bir diğer komplikasyon da, vajina daraltma ameliyatında vajinal giriş çok yukarda bırakılırsa yani perine yükseltilirse, vajina önündeki bu deri katlantısı nedeniyle cinsel ilişkinin zorlantılı olmasına bağlı ilişki esnasında kadında ağrıya da sebep olmaktadır.

Bazen de vajina daraltma ameliyatlarında vajinadan aşırı doku çıkarıldığı için cinsel ilişkiye girilemeyebilir. Böyle durumlar nadiren görülmekle birlikte böyle bir olay vuku bulmuşsa revizyon cerrahisi ile vajina içine fleb kaydırma yapmak gerekebilir.

Vajina daraltma ameliyatları için başvuran kadınların birçoğu normal doğum yapmıştır. Fakat hiç hamile kalmamış, doğum yapmamış veya sezaryen olmuş kadınların başvuruları da vardır. Vajinal bollaşma, genetik yapı beslenme ve spor ile yakından ilişkilidir.” Dedi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Hava değişimi kalp krizini arttırır mi?26 Nisan 2024 Cuma 11:55
  • Spora başlamadan önce 3 öneri26 Nisan 2024 Cuma 11:07
  • Sınav stresi diş sıktırıyor26 Nisan 2024 Cuma 10:50
  • Sahte güneş gözlüklerine dikkat26 Nisan 2024 Cuma 09:20
  • Muhtarlık kurumuna gerek var mı?25 Nisan 2024 Perşembe 15:29
  • Yürüyüş yapmak depresyonu önlüyor25 Nisan 2024 Perşembe 12:32
  • Evlenme korkusu nedir?25 Nisan 2024 Perşembe 10:46
  • Alerjik hastalıklara dikkat25 Nisan 2024 Perşembe 10:36
  • Metabolizmanın patronu:Tiroid bezi24 Nisan 2024 Çarşamba 12:28
  • İlişkilerde en sık yapılan hata24 Nisan 2024 Çarşamba 11:31
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0224. 408 35 78- Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0224.408 35 78