• BIST 13501.55
  • Altın 6205.71
  • Dolar 47.3921
  • Euro 54.4218
  • Bursa 20 °C
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 19 °C

Uykusuzluğun psikolojik nedenleri

Uykusuzluğun psikolojik nedenleri
Gecenin bir yarısı uyanan ve saatlerce uyanık kalan kişiler dikkat!...

Uzman Psikolog Kaan Üçyıldız konu hakkında önemli bilgiler verdi. Ne kadar yorgun olursa olsun uyuyamayan, uykuya dalmakta zorlanan, gecenin bir yarısı uyanan ve saatlerce uyanık kalan kişiler dikkat! 

Öncelikle uykusuzluk, kişinin gece uykusunda uykuya dalamama, uykuyu sürdürememe gibi problemlerin sıralanabileceği bir sorundur. Çünkü uykusuz kişiler, gün içerisinde kendilerine yorgun ve mutsuz  hissedebilir, ayrıca yapacakları herhangi bir görev için harekete geçmekte zorlanabilirler.

Psikolojik olarak uykusuzluğun nedenleri arasında anksiyete, stres ve depresyon, kronik uykusuzluğun en yaygın nedenleri arasında sıralanabilir. Üstelik uyumakta zorluk çekmek kaygı, stres ve depresyon semptomlarını daha da kötüleştirebilir. 

Uykusuzluğa neyin sebep olduğunu iyice analiz edin. Örneği yoğun stres altında mısınız? Yakın zamanda travmatik bir deneyim mi yaşadınız? Bir depresyon sürecinde misiniz? Gibi türetilebilecek sorular ile kendisine soracağı bu tarz sorular, neyin uykusuzluğa sebep olduğunu bulabilir. 

Uykusuzlukla baş edebilmek için yapılabilecek öneriler:

Gece uykusu oldukça önemlidir, dolayısıyla yatak odanızın karanlık, sessiz ve serin olmasına özen gösterin. Yatağa giriş için ortalama bir saat belirleyin. Yatmadan bir saat önce telefon, televizyon gibi ekranlardan uzaklaşın. Uyku öncesinde ise kafein tüketmeyin, fazla sıvı içmeyin ve yemek yemeyin.  

Uzman Psikolog Kaan Üçyıldız, '' Ve en önemlisi zihni düşünceler ile yoğun bir şekilde meşgul olan bir kişi, günün sonunda uykusuzluk ile karşı karşıya kalacaktır. Zihninizi meşgul eden sorun ve problemler için uygun çözüm yolları geliştirmekte kişinin düşüncelerini yönetebilmesi için oldukça önem arz eder.Tüm girişimlere rağmen kişi, uykusuzluk ile baş edemiyorsa en kısa zamanda profesyonel bir destek alması gerekecektir.'' dedi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • ''Sessiz tehlike hepatiti önlemek mümkün.''28 Temmuz 2026 Salı 15:11
  • Hafta içi bitkisel hafta sonu et!28 Temmuz 2026 Salı 12:22
  • Yutulan diş macununa dikkat!25 Temmuz 2026 Cumartesi 13:48
  • Kaliteli Uykunun Sırrı Isı Yalıtımı25 Temmuz 2026 Cumartesi 13:46
  • Kaslarınızı 4 adımda güçlendirin!25 Temmuz 2026 Cumartesi 13:40
  • Zayıflama iğnesi kullananlara uyarı25 Temmuz 2026 Cumartesi 13:37
  • Hemoroid lazerle tedavi edilebiliyor23 Temmuz 2026 Perşembe 14:10
  • ''Sahte Alışveriş'' Akımı Dünyaya Yayılıyor23 Temmuz 2026 Perşembe 12:57
  • Dört saatten uzun yolculuklara dikkat!23 Temmuz 2026 Perşembe 12:53
  • Sahte rezervasyon alarmı!23 Temmuz 2026 Perşembe 12:52
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0544.201 80 43