• BIST 10853.49
  • Altın 4409.871
  • Dolar 40.6813
  • Euro 47.011
  • Bursa 23 °C
  • İstanbul 26 °C
  • Ankara 22 °C

Ünlü isimler 'Meme Kanseri' için buluştu

Ünlü isimler 'Meme Kanseri' için buluştu
Ekim ayının 'Meme Kanseri Farkındalık Ayı' olması ve bu konuda toplumu bilinçlendirmek için Nişantaşı'ndaki R'enee Klinik'te bir toplantı düzenlendi.

 Ekim ayının 'Meme Kanseri Farkındalık Ayı' olması ve bu konuda toplumu bilinçlendirmek için yapılan çalışmalar çeşitli etkinliklerle devam ediyor.

Etkinlik kapsamında Nişantaşı'ndaki R'enee Klinik'te bir toplantı düzenlenirken, toplantıya Türkiye'nin önde gelen Plastik Cerrahlarından Prof. Dr. Reha Yavuzer, ünlü oyuncu Deniz Uğur ve meme kanseri konusunda daha önce birçok çalışmaya katılan bu konunun uzman isimlerinden Genel Cerrah Dr. Canan Gürsel katıldı.

Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de kadınlarda en sık görülen kanser türü olan meme kanserinin, erken tanısının önemi, tedavi yöntemleri, dikkat edilmesi gereken noktalar gibi konularda bilgiler verilen toplantıda, oyuncu Deniz Uğur da meme kanseri olduğu süreçte yaşadıklarını ve deneyimlerini dinleyenlere aktardı.

Oyuncu Deniz Uğur konuyla ilgili, memenin her kadın için çok önemli ancak meme kanseri ve memenin alınmasının da yolun sonu olmadığını belirterek, "Plastik cerrahi ile tekrardan meme yapılabiliyor. Benim gibi görsel sanatlarla uğraşan bir sanatçı bile rahatlıkla mesleğini en iyi şekilde devam ettirebiliyor." dedi.

Prof. Dr. Reha Yavuzer ise yaptığı açıklamada, "Memenin sağlığı ve estetiği artık bizim için birbirinden ayrılmaz bir bütün. Bu nedenle memenin sağlığına check-up yapılırken biz de meme estetiğinin değerlendirmesini yapıyoruz. Böylelikle memenin gerek doğumsal gerek hastalıklara bağlı gerekse doğum, yaşlanma ve kilo değişikliklerine bağlı bozukluklarını tespit ediyor ve düzeltiyoruz. Meme sağlığı açısından mutlaka genel cerrahi ile birlikte hastalarımızı değerlendiriyoruz. Büyük bir değer olan kadın, kadının beden bütünlüğü ve güzelliği için teknolojinin sunduğu en son yeniliklerle hizmet veriyoruz." diye konuştu.

Dr. Canan Gürsel ise toplantıda yaptığı açıklamada, önemli tespitlerde bulunurken, meme sağlığının ve memenin kontrollerinin çok önemli olduğuna vurgu yaparak, "Kanserde erken teşhis sadece hayat kurtarmakla kalmıyor, estetik kayıpları da en aza indiriyor. Genel cerrahlar plastik cerrahlarla birlikte ekip olarak çalıştığında alınan memenin hemen yapılması da mümkün oluyor." dedi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Yaz aylarında dizleri bekleyen tehlikeler30 Temmuz 2025 Çarşamba 14:11
  • ALS hastalığında erken tanı önemi30 Temmuz 2025 Çarşamba 14:09
  • Yetersiz beslenmenin gizli işaretleri30 Temmuz 2025 Çarşamba 14:06
  • Çocuklarda klimaya dikkat!30 Temmuz 2025 Çarşamba 14:03
  • Kulak zarı neden yırtılır?30 Temmuz 2025 Çarşamba 13:58
  • Kadınları tehdit eden yaz hastalıkları30 Temmuz 2025 Çarşamba 13:56
  • Duruş bozukluğunun sebebi diş sıkma olabilir30 Temmuz 2025 Çarşamba 13:50
  • Genç “Yaşlanmanın” Sırları30 Temmuz 2025 Çarşamba 13:48
  • Hamilelikte sağlıklı beslenme şifreleri28 Temmuz 2025 Pazartesi 15:59
  • Sıcaklarda burun kanamalarına dikkat28 Temmuz 2025 Pazartesi 15:58
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0544.201 80 43