Cumhurbaşkanına hakaret suçlamasıyla yargılanan Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ’ın davası 24 Aralık’a ertelendi. Duruşmanın ardından yaptığı basın açıklamasında muhalefetin baskı altında olduğunu vurgulayan Özdağ, "Bir avukat, casusluk iddiasıyla tutuklandı. Kanıt olarak da bir masada çekilmiş bir fotoğraf servis edildi. Masadaki avukatı casuslukla suçlayıp, masanın başında oturan kişiyi kayyum atarsanız ben size sorarım; ne yapıyorsunuz? Gürsel Tekin’den bahsediyorum" dedi.
Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’ın Cumhurbaşkanı’na yönelik hakaret iddiasıyla açılan davası, 24 Aralık tarihine ertelendi. Üzerine atılı suçtan Özdağ’a 4 yıl 8 aya kadar hapis cezası talep edildi.
ÖZDAĞ’DAN DURUŞMA SONRASI AÇIKLAMA
Duruşmanın ardından konuşan Özdağ, şunları söyledi:
"Benle ilgili hakaret davası önce resen açıldı. Bugünkü noktaya geldik. Savcı verdiği mütalaada cezalandırılmamı istiyor. Hakaret iddiasında ısrar ediyor. Avukatlarım ve ben de yazılı savunma süre istedik. Emsal kararları tek tek ortaya koyacağız."
“MUHALEFET BASKI ALTINDA”
Özdağ, hukuki süreci eleştirerek, süreci “düşman ceza hukuku” ile siyasetin yeniden şekillendirilmeye çalışıldığı bir dönem olarak nitelendirdi:
"Bu hukuk süreci değil, düşman ceza hukukuyla siyasetin yeniden yapılandırıldığı ve siyasi partilerin baskı altına alınmaya çalıştığı bir süreç. Kendisi her şeyi söylemekte özgür ve serbest, en ağır ithamlarda bulunmakta serbest ama muhalefetin kendisini eleştirmesi yasak sayılıyor. Bu demokrasi değil."
GÜRSEL TEKİN GÖNDERMESİ
Özdağ sözlerine şöyle devam etti:
"Bir avukat, casusluk iddiasıyla tutuklandı. Kanıt olarak da bir masada çekilmiş bir fotoğraf servis edildi. Masadaki avukatı casuslukla suçlayıp, masanın başında oturan kişiyi kayyum atarsanız ben size sorarım; ne yapıyorsunuz? Gürsel Tekin’den bahsediyorum."
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.