• BIST 13458.1
  • Altın 6213.88
  • Dolar 47.5339
  • Euro 54.9116
  • Bursa 21 °C
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 22 °C

Uluslararası Yoga turnuvası başlıyor

Uluslararası Yoga  turnuvası başlıyor
1.Uluslararası Yoga Koreografi turnuvası ....
1. Uluslararası Yoga Koreografi Turnavası İstanbul'da yarın başlıyor. Uluslararası Yoga Federasyonu’nun (UYF) katkılarıyla düzenlenen turnuva, Yogayı sevdirmek, yaymak ve tanıtmanın yanısıra tüm dünyaya Yoganın evrensel bir spor olduğunu sunmayı amaçlıyor. Yoganın doğal disiplini, Yoga evrensel bir spordur tanımı içinde sergilenecek!
Uluslararası Yoga Federasyonu (UYF), Yoga sporunu oluşturan çok faydalı hareket, nefes, konsantrasyon ve gevşeme bölümlerinden oluşan uygulamaların aslına uygun, dejenere edilmeden veya belirli çıkarlara feda edilmeden yapılmasını sağlamaya çalışan bir kurum. Düzenledikleri 1. Uluslararası Yoga Koreografi Turnuva’sına tüm Yoga severler katılabiliyor.
 
Neden Yoga Koreografi Turnuvası?
 
UYF Başkanı Akif Manaf verdiği açıklamada: Yoga evrensel bir spordur, tüm var olan sporların temelidir, yaşamın temelidir. Yıllardır Yoga sporunun tanıtımı ve yaygınlaşması için çalışıyoruz. Yoga koreografileri üzerine yarışma düzenlememizin anlamı; Biz Yoganın evrenin dansı olduğunu söylüyoruz. Yani Yoga bir danstır, insanı kendinden geçiren ve kendine getiren bir dans. Bu yüzden de Yoga koreografileri üzerine yarışma yapıyoruz. Böylece sporcu Yoga duruşlarındaki maharetini gösterirken Yogayı dans ediyor. Yarışmalar bundan ibarettir; Yogayı dans etmektir.
 
uyf-baskani-akif-manaf(853x1280)-005.jpg
 
UYF yetkilileri sporun belirli bir disiplin dahilinde yapıldığı zaman başarıya ulaştırdığını, Yoganın da belirli bir disiplinle yapıldığında beden, zihin, ruh bütünlüğü sağladığını, insandaki doğal disiplini ortaya çıkardığını belirtmekteler. Bu doğal disiplini yaşamın her aşamasında uygulamak, sağlık, başarı ve mutluluğa doğal olarak ulaşmak mümkün.
 
Yıl içinde düzenlenecek Turnuva’ların, Uluslararası Yoga Koreografi yarışmasına hazırlık olduğunu da belirten organizasyon yetkilileri, Yogayı seven herkesi davet ediyorlar.
 
 
 
 
  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
  • Diş hekimliğinde artık sadece el becerisi yeterli değil!30 Temmuz 2026 Perşembe 16:17
  • Yaşam tarzı migreni doğrudan etkiliyor!30 Temmuz 2026 Perşembe 12:09
  • Menapozun sinsi tehlikesi: Kas kaybı30 Temmuz 2026 Perşembe 12:07
  • Yazın klima kullanırken bu önerilere dikkat!29 Temmuz 2026 Çarşamba 16:42
  • Omurga sağlığı için 10 önemli öneri29 Temmuz 2026 Çarşamba 16:35
  • Yazın mantara yol açan 6 hata29 Temmuz 2026 Çarşamba 16:21
  • Uzmandan elektronik sigara uyarısı!29 Temmuz 2026 Çarşamba 12:48
  • Bebek sağlığı ağızdan başlar29 Temmuz 2026 Çarşamba 12:47
  • Yazın mantara yol açan 6 hata!28 Temmuz 2026 Salı 15:22
  • ''Sessiz tehlike hepatiti önlemek mümkün.''28 Temmuz 2026 Salı 15:11
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0544.201 80 43