• BIST 10276.88
  • Altın 2390.367
  • Dolar 32.335
  • Euro 34.7427
  • Bursa 12 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 10 °C

Uludağ'da facia!

Uludağ'da facia!
Cok sayıda kişi kar altında kaldı!

Bursa Uludağ’da kayak pistine gitmek için sıra bekleyenlerin üzerine kullanılmayan bir binanın çatısındaki kar kütlesi düştü.

 

Bursa haber...

 

Kar yığını altında kalan 6 kişi hafif yaralı olarak kurtarılırken, kurtarma çalışmaları sırasında da 1 kişi ayağının kırılması sonucu yaralandı.

 

BURSA’DA ULUDAG’DA KAR YIGINI ALTINDA KALAN 6 KISI KURTARILDIFOTO: BURSA - DHA

 

Yaralılar hastanelerde tedaviye alındı. 

BURSA’DA ULUDAG’DA KAR YIGINI AlTNDA KALAN 6 KISI KURTARILDIFOTO: BURSA - DHA

Bursa haber...

Uludağ’da saat 12.00 sıralarında PTT'ye ait kullanılmayan binanın çatısındaki kar kütlesi, kayak pistlerine gitmek için sıra bekleyen tatilcilerin üzerine düştü.

BURSA’DA ULUDAG’DA KAR YIGINI ALTINDA KALAN 6 KISI KURTARILDIFOTO: BURSA - DHA

Bursa haber...

İlk belirlemelere göre 6 kişi kar altında kaldı. Olay yerine gelen AFAD ve jandarma kurtarma ekipleri ile çevredekiler, 6 kişiyi kar yığını altından çıkardı.

BURSA’DA ULUDAG’DA KAR YIGINI ALTINDA KALAN 6 KISI KURTARILDIFOTO: BURSA - DHA

Hafif yaralı 6 kişi ile kurtarma çalışmaları sırasında ayağı kırılan 1 görevli hasteneye götürülerek tedaviye alındı.

BURSA’DA ULUDAG’DA KAR YIGINI ALTINDA KALAN 6 KISI KURTARILDIFOTO: BURSA - DHA

Bursa haber...

BURSA VALİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA

Bursa Valiliği'nden olayla ilgili yaplıan açıklamada, "Uludağ 1'inci Bölge'de bulunan kullanılmayan PTT binasının çatısından düşen karın altında kaldığı tahmin edilen 6 kişi, jandarma arama kurtarma ve AFAD ekiplerince kurtarılmış olup, genel sağlık durumları iyidir. Her ihtimale karşı bölgede arama ve kar temizleme çalışmaları devam ediyor" denildi.

BURSA’DA ULUDAG’DA KAR YIGINI ALTINDA KALAN 6 KISI KURTARILDIFOTO: BURSA - DHA

 

VALİ CANBOLAT: SAĞLIK DURUMLARI İYİ

Bursa Valisi Yakup Canbolat, Uludağ'a gelerek, olay yerinde incelemelerde bulundu. Burada açıklama yapan Vali Canbolat, önce 2 kişinin, daha sonrasında da onları kurtarmaya gelen 4 kişinin üzerine kar kütlelerinin düştüğünü belirterek, şunları kaydetti:

"Çatıdan düşen kar kütlesinin altında 6 kişi vardı. Yapılan müdahalelerle bu 6 kişi kurtarıldı. Her ihtimale karşı yine de mevcut kar kütlelerini kontrol ediyoruz ve buradaki kar yığıntısını da kaldırmaya çalışıyoruz. Şükür ki vatandaşlarımızın ufak sağlık problemleri dışında genel sağlık durumları iyi. Büyük bir kazadan vatandaşlarımız zarar görmeden kurtuldu. Bu da bize şunu gösterdi ki havaların ısınmasıyla birlikte bölgede alınması gereken tedbirlerin tekrar gözden geçirilmesi ve dikkat edilmesi gerekiyor. Buradaki işletmeciler ve yöneticilerle de konuşarak dikkatli olmalarını isteyeceğiz."

Kendilerine henüz kayıp başvurusu olmadığını belirten Vali Canbolat, "6 kişi olduğunu değerlendiriyoruz, 6'dan fazla olmadığnı düşünüyoruz, ancak her ihtimale karşın bölgedeki kar yığınlarını temizliyoruz. 6 kişinin tamamının sağlık durumları iyi" ifadelerini kullandı.

Bursa haber...

Vali Yakup Canbolat'a bölgedeki incelemelerinde Bursa İl Emniyet Müdürü Osman Ak ve Bursa İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Hakan Saraç eşlik etti.

OLAY ANI GÜVENLİK KAMERASINDA

Uludağ'da PTT'ye ait kullanılmayan binanın çatısındaki kar kütlelerinin düşme anı bölgedeki güvenlik kamerasına yansıdı. Görüntülerde önce 2 kişinin üzerine kar yığınlarının düştüğü görülürken, ardından onları kurtarmaya gelen 4 kişinin kar kütlelerinin altında kaldığı anlar yer alıyor.

ULUDAG'DA KULLANILMAYAN BINANIN CATISINDAN 6 KISININ UZERINE KAR YIGINLARININ DUSMESI GUVENLIK KAMERALARINA YANSIDI - FOTO: BURSA - DHA

ÇALIŞMALAR SONA ERDİ

Arama kurtarma ekipleri, her ihtimale karşı demir çubuk ve küreklerle bölgede kar altında kalan olup olmadığını belirlemek için çalışma yaptı. Milli Parklara ait kar püskürtme motoruyla da alandaki karlar püskürtüldü. Yaklaşık 1,5 metreye yakın kar kütlesi iş makineleriyle tahliye edildi. İz takip köpeği ve jandarma helikopteri de çalışmalarda kullanıldı. JAK, AFAD, AKUT, NAK, İHH Kurtarma Derneği ve Bursa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekiplerinin katıldığı çalışmalarda kar kütleleri altında kimseye rastlanmadı. Bunun üzerine ekipler çalışmalarını sona erdirdi.

BURSA VALISI YAKUP CANBOLAT ULUDAG'A GELEREK KULLANILMAYAN BINANIN CATISINDAN KAR YIGINLARININ DUSTUGU BOLGEDE INCELEMEDE BULUNDU, ACIKLAMA YAPTI FOTO: BURSA - DHA

BÖLGEDE KARLAR ERİYOR

Öte yandan, bölgedeki diğer tesislerin çatılarındaki karların hava sıcaklığının yükselmesi nedeniyle eridiği görüldü.

ULUDAG'DA KULLANILMAYAN BINANIN CATISINDAN 6 KISININ UZERINE KAR YIGINLARININ DUSMESI GUVENLIK KAMERALARINA YANSIDI - FOTO: BURSA - DHATesis görevlilerinin çatıları temizlediği belirtildi.

ULUDAG'DA KULLANILMAYAN BINANIN CATISINDAN 6 KISININ UZERINE KAR YIGINLARININ DUSMESI GUVENLIK KAMERALARINA YANSIDI - FOTO: BURSA - DHA

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • İflas eden fabrika yağmalandı03 Mayıs 2024 Cuma 09:32
  • Ailesini bıçakla rehin aldı03 Mayıs 2024 Cuma 09:24
  • Bursa'da uyuşturucuya geçit yok03 Mayıs 2024 Cuma 09:20
  • Bursa'da akılalmaz olay02 Mayıs 2024 Perşembe 16:12
  • Bursa'da PKK'ya darbe02 Mayıs 2024 Perşembe 12:44
  • Ev sahibinin çöp ev isyanı02 Mayıs 2024 Perşembe 12:06
  • Trafikte otomobile at çarptı02 Mayıs 2024 Perşembe 09:45
  • Bursa'da ‘Mahzen-36’ operasyonu02 Mayıs 2024 Perşembe 09:28
  • Su motoru hırsızları yakalandı01 Mayıs 2024 Çarşamba 14:41
  • Okul duvarı onarılmayı bekliyor01 Mayıs 2024 Çarşamba 12:17
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0224. 408 35 78- Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0224.408 35 78