• BIST 10370.71
  • Altın 4325.673
  • Dolar 40.3297
  • Euro 46.7787
  • Bursa 30 °C
  • İstanbul 26 °C
  • Ankara 30 °C

Üçüncü Köprüler Viyadükler Sempozyumu başlıyor

Üçüncü Köprüler Viyadükler Sempozyumu başlıyor
İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Bursa Şubesi ev sahipliğinde yapılacak.

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Bursa Şubesi ev sahipliğinde yapılacak '3'üncü Köprüler Viyadükler Sempozyumu' 8-10 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Bursa Teknik Üniversitesi ve Orhangazi Üniversitesinin destek verdiği sempozyumun duyurusu Bursa Akademik Odalar Yerleşkesi'nde düzenlenen basın toplantında yapıldı. İMO Bursa Şube Başkanı Basri Akyıldız, iki gün sürecek bilimsel programı açıkladı.

Ülkemizde eski uygarlıkların izlerini taşıyan tarihi köprüler bulunduğuna dikkat çeken Akyıldız, şöyle konuştu: "Tarihi köprülerin gelecek nesillere aktarılması bir insanlık görevidir. Tarihi köprülere uygulanacak restorasyon işlemlerinin irdelenmesi ve tartışılması bu yapıların özgünlüklerini korumaları açısından büyük önem arz etmektedir. Diğer köprüler ve viyadükler ise günümüzde çok önemli bir ihtiyacı yerine getiren mühendislik yapılarıdır. Bilim ve teknolojideki gelişmeler, köprü tasarımı ve yapımında uygulanacak teknolojiler beklentileri arttırmaktadır. İnşaat mühendislerine düşen önemli görevlerden biri de bu beklentilere cevap vermektir:"

Türkiye'deki ve yurtdışındaki köprü uygulamalarının konunun uzmanları tarafından tartışılması ve irdelenmesinin mesleki bilgi birikim ve gelişim açısından inşaat mühendisleri için yararlı olduğunu belirten Akyıldız, "2011 yılından bu yana ülkemizde önemli köprü ve viyadük projeleri hayata geçirildi. Gebze- Orhangazi- İzmir Otoyolu, Körfez Geçişi, 3. Boğaz Köprüsü en önemlilerindendir. 3. Köprüler Viyadükler Sempozyumu da akademisyen, uzman ve uygulayıcılarımızı bir araya getirerek köprü tasarım, hesap ve yapımı kapsamında yer alan konularla ilgili gelişmeler ve ortaya çıkan sorunların çözümüne yönelik önerilerin paylaşılmasına zemin hazırlayacaktır." diye konuştu.

40 BİLDİRİ VE ÖZEL SUNUM

Akyıldız, sempozyum boyunca, akademisyenler, uygulayıcılar ve firma temsilcilerinin konuyla ilgili hazırladığı 40 bildiri ve özel sunumların takip edilebileceğini kaydetti. Akyıldız, sempozyum kapsamında bilimsel sunumların yapılacağı iki gün boyunca köprü tasarımı, inşası ve deprem mühendisliği konularında uzman Prof. Dr. Hakkı Polat Gülkan, Yüksek İnşaat Mühendisi Altok Kurşun ve Dr. Khaled Mahmoud'u da konuşmacı olarak ağırlayacaklarını söyledi.

Uludağ Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Adem Doğangün ise, "Sempozyumda, ulusal ve uluslararası projelerde yer almış tasarımcı, mühendis ve akademisyenler bilgi birikimlerini katılımcılarla paylaşacak. Sempozyumun katılımcılara katkı sağlayacağı ve başarılı geçeceği kanaatindeyim." dedi.

Orhangazi Üniversitesi Araştırma Görevlisi Sedat Özaydın da, İMO Bursa Şubesi'nin çalışmalarını takdir ettiğini kaydederek, "Bu sempozyumun, köprü ve viyadük tasarımında gelişmelere destek olacağını, bizlere de yeni ufuklar açacağını düşünüyorum." diye konuştu. 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Bursa'da karaya vuran yunus kurtarıldı04 Haziran 2025 Çarşamba 12:12
  • El emeği çinilerini sanatseverlerle buluşturdular26 Mayıs 2025 Pazartesi 12:21
  • Türk Dünyası Tarım Zirvesi Bursa’da...20 Mayıs 2025 Salı 12:24
  • Osmangazi'de su kesintisi09 Mayıs 2025 Cuma 10:00
  • Zarlar eşitlik için atıldı09 Mayıs 2025 Cuma 09:57
  • 'Yapboz Adam'ın Eserleri' sergilendi28 Nisan 2025 Pazartesi 13:08
  • Server Atabek Bursa’da anılacak16 Nisan 2025 Çarşamba 09:41
  • Bursa Kitap Fuarı’nda Osmangazi rüzgarı esecek10 Nisan 2025 Perşembe 15:57
  • Bursa'nın o ilçesinde oturanlar dikkat! Su kesintisi...09 Nisan 2025 Çarşamba 16:20
  • Osmangazi Belediyesi'nden otizm ağacı09 Nisan 2025 Çarşamba 11:41
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0544.201 80 43