• BIST 9994.19
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • Bursa 16 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 23 °C

"Uçak gemimizi yapacağız"

"Uçak gemimizi yapacağız"
Cumhurbaşkanı Erdoğan, törende konuştu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye her geçen gün savunma sanayi alanında kendi kendine yeter bir ülke olma yolunda emin adımlarla ilerlediğini söyledi. Erdoğan, "Amfibi Anadolu gemimizden sonra artık kendi uçak gemimizi yapar hale geleceğiz. Uçak gemimizi de inşallah yapacağız. Türk Silahlı Kuvvetleri, kendi uçak gemisine de sahip olacak. Hiçbir engel yok. İnanırsanız başarırsınız. Şu anda bu azim ve kararlılıkta olan bir hükümet vardır bir devlet vardır." dedi.

İstanbul Tersane Komutanlığı'nda düzenlenen Burgazada korvetinin denize indirilmesi ve Kınalıada korvetinin ilk kaynak töreni düzenlendi. Törene; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Başbakan Binali Yıldırım ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent Bostanoğlu ve askeri yetkililer katıldı.

Törende konuşan Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle: "Türkiye her geçen gün savunma sanayi alanında kendi kendine yeter bir ülke olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Bundan sadece 1,5 ay önce deniz kuvvetleri için tarihi nitelikte bir projenin ilk adımını atmış çok maksatlı amfibi hücum gemimiz Anadolu'nun saç kesme törenini gerçekleştirmiştik. Dikey uçuş yapabilen uçaklarında iniş kalkış yapabileceği ilk gemi olacak Anadolu'nun tamamlanmasıyla ülkemiz bu alanda çok farklı bir lige yükselecektir. Bugün olduğu gibi ülke güvenliğimiz açısından kritik önemi olan bu tür projelerin sayılarını artırarak sürdüreceğiz. Anadolu gemimizden sonra artık biz kendi uçak gemimizi yapar hale geleceğiz. Uçak gemimizi de inşallah yapacağız. Türk Silahlı Kuvvetleri kendi uçak gemisine de sahip olacak. Hiçbir engel yok. İnanırsanız başarırsınız. Şu anda bu azim ve kararlılıkta olan bir hükümet vardır bir devlet vardır. Türkiye'nin bilhassa savunma sanayi ve askeri konularında atalete düşme, durma, duraksama gibi bir lüksü yoktur. Her şeyden önce ülkemizin içinde yer aldığı stratejik coğrafya buna izin vermiyor.

'7 BİN 600'DEN FAZLA TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ'

Bir devlet gücü, kapasitesi, askeri kabiliyetleri ile kem gözlere korku salarken umudunu kendisine bağlamış dostlarını da koruyabilmelidir. Son yıllarda iç ve dış politikamızda yaşadığımız hadiselerin bu gerçeği çok net ve çarpıcı bir şekilde ortaya koyduğuna inanıyorum. Türkiye 30 yılı aşkın bir süredir bölücü terör belasıyla başa çıkmaya çalışıyor. Bu güne kadar terör sorununu ülkenin gündeminden kaldırmak bu meseleye kalıcı bir çözüm bulmak için çok farklı yöntemler denendi. Güvenlik güçlerimiz askeriyle, polisiyle, istihbaratçısı ve korucusuyla hiçbir fedakarlıktan kaçınmadan canları pahasına 32 yıl boyunca teröristle mücadele etti. Siyasi irade ve hükümetler de bu süreçte üzerlerine düşenleri yapmanın çabası içinde oldu. Ancak son bir yıldır yaşanan süreç terörle mücadele tarihimizin en kritik en önemli dönemini oluşturmaktadır. Askeri operasyonlar kararlı şekilde sürerken halkın desteği de bu güne kadar görülmedik ölçüde devletin yanında yer almıştır. Bunun birkaç temel sebebi bulunuyor. Öncelikle 2009'dan itibaren farklı isimler altında hayata geçirdiğimiz demokratikleşme adımları ve reformlar bölge halkına sorunun kaynağının örgüt olduğunu tartışmasız şekilde gösterdi. Bölge halkı bu süreçte devletin iyi niyetini samimiyetini, bölgeye gerçekleştirdiği tarihi nitelikteki yatırımları bizzat tecrübe etti. Bölücü terör örgütünün ise hizmetleri ve yatırımları engellemek, bölgeyi karanlığa, cahilliğe, yokluk ve yoksulluğa mahkum etmek için çalıştığı iyice anlaşıldı. Bölge halkının 20 Temmuz'dan itibaren tüm tehditlere ve baskılara rağmen örgütün yanında yer almamasının en büyük sebebi budur. Bunun yanında güvenlik birimlerimizin ilk günden itibaren büyük bir titizlikle koordinasyon ve hukuk sınırları içinde yürüttüğü operasyonlar örgüte büyük darbe vurdu. Böylece ülkemizin birliğine, bütünlüğüne, kardeşliğine yönelik en büyük saldırı boşa çıkarıldı. Örgüt tarihinin en büyük hezimetini yaşadı. Yurt içinde ve yurt dışında icra edilen operasyonlar sonucunda 7 bin 600'den fazla terörist etkisiz hale getirildi. Barınma alanlarının çok önemli bölümü yok edildi.

'KANDİL'DEKİ ELİ KANLI CANİLERDEN CİCİ ÇOCUK ÇIKARMA PROJESİ HÜSRANA UĞRADI'

Örgütün medya ve siyasetteki uzantılarının gayretleri Tanışık Köyü'ndeki vahşeti, İstanbul ve Ankara'daki canlı bomba eylemlerini camilere, okullara, hastanelere yönelik kalleşçe saldırıları perdelemeye yetmedi. Bu çevrelerin Kandil'deki eli kanlı canilerden ekolojik kahraman ve cici çocuk çıkarma projesi büyük bir hüsrana uğradı. Bu vesileyle askerinden polisine, istihbaratçısından korucusuna kadar bölgede destan yazan tüm güvenlik birimlerimizi gönülden tebrik ediyorum. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, ailelerine ve yakınlarına başsağlığı diliyorum. Gazilerimize şükranlarımı ifade ediyor, yaralılarımıza Rabbimden acil şifalar temenni ediyorum.

İLK KAYNAĞI ERDOĞAN YAPTI

Bu arada törenin ardından Kınalıada korvetinin ilk kaynağını Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptı. Erdoğan, daha sonra Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent Bostanoğlu'dan gemiler hakkında bilgi aldı, askeri personelle hatıra fotoğrafı çektirdi.

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Çanakcı:Yolsuzluk göstergelerinde durum 2003’ten beter!09 Aralık 2020 Çarşamba 11:13
  • "Milliyetçilik askıya ekmek koymak değildir"05 Kasım 2020 Perşembe 14:10
  • İmamoğlu'ndan davet tepkisi!23 Ekim 2020 Cuma 12:46
  • Beni susturmak istiyorlar!05 Ekim 2019 Cumartesi 15:05
  • Erdoğan'dan yüzde 50+1 açıklaması!01 Ekim 2019 Salı 17:12
  • Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan flaş açıklama02 Ekim 2018 Salı 16:55
  • Yerel Seçimlere Odaklanıyor!02 Temmuz 2018 Pazartesi 11:57
  • Meclis’i Deniz Baykal açacak!27 Haziran 2018 Çarşamba 14:46
  • Tarihi Zaferi hazmedemedi!25 Haziran 2018 Pazartesi 11:39
  • Oy kullanma oranı yükseldi!20 Haziran 2018 Çarşamba 11:30
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0224. 408 35 78- Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0224.408 35 78