• BIST 10870.57
  • Altın 4395.543
  • Dolar 40.895
  • Euro 47.9075
  • Bursa 28 °C
  • İstanbul 27 °C
  • Ankara 34 °C

Üç şehrin belediye başkanları, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın programına katılmayacak

Üç şehrin belediye başkanları, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın programına katılmayacak
DİYARBAKIR - Diyarbakır, Batman ve Siirt belediye başkanları yarın bölgeye gelecek olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın programına katılmama ve ağırlamama kararı aldı. Demokratik Bölgeler

DİYARBAKIR - Diyarbakır, Batman ve Siirt belediye başkanları yarın bölgeye gelecek olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın programına katılmama ve ağırlamama kararı aldı.

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Genel Merkezi'nden yapılan açıklamada, üç ilin belediye başkanlarının Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın programına katılmama ve ağırlamama kararının alındığı belirtildi. Açıklamada, "2013 Nevroz günü Abdullah Öcalan tarafından başlatılan çözüm süreci; AKP hükümetinin oyalama, sürümcede bırakma ve zorlaştırıcı yaklaşımlarına rağmen Kürt siyasi ve demokrasi mücadelesinin büyük sorumluluğuyla 28 Şubat Dolmabahçe deklarasyonuna kadar taşınmıştır. Dolmabahçe ortak açıklaması Kürt'üyle, Türk'üyle tüm toplumda Türkiye'nin demokratikleşmesi ve Kürt sorununun çözümünde büyük bir umut ve Türkiye'de barışın yakınlaştığı, on yıllardır süren savaşın sona ereceği beklentisi yaratmıştır. Buna karşın Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Dolmabahçe açıklamasını kabul etmemiş, müzakere için gerekli izleme heyetinin kurulamayacağını belirtmiş, sürecin demokratikleşme ve çözüm yönünde evrilmesine müdahale etmiştir. Devamında 'Kürt sorunu yoktur, Kürt sorunundan söz etmek ayırımcılıktır, ihanettir; devlet kimseyi muhatap almaz ve masa yoktur' diyerek, Kürt sorununu yaratan anlayışı tekerrür etmiştir. Buna paralel olarak AKP hükümeti, Ağrı-Diyadin başta olmak üzere yarattığı provokasyonlarla barış iklimi içinde seçime girmek istemediğini ortaya koymaktadır. 2013 nevroz deklarasyonu, 2 yıldır devam eden süreç, Öcalan'ın çağrısıyla 28 Şubat açıklaması ve buna karşın Tayyip Erdoğan ve AKP hükümetinin yaklaşımları kimin çözüm, kiminse savaş istediğini açıkça ortaya koymuştur." denildi.

"AKP PROPAGANDASI İÇİN GELİYOR, KARŞILAMA VE AĞIRLAMA OLMAYACAK"

Bu gelişmelerin yaşandığı bir ortamda Erdoğan'ın 2 Mayıs günü Batman, Diyarbakır ve Siirt'e geleceğini hatırlatılan açıklamada, "Bu kentlerde belediye başkanlıklarını da ziyaret etmek istemektedir. Tayyip Erdoğan'ın Kürt sorunu, çözüm ve barış sürecine yönelik son dönemde yaptığı açıklama ve savaş politikası dayatmaları nedeniyle yine Tayyip Erdoğan'ın maalesef Cumhurbaşkanı olma yerine siyasi parti lideri gibi hareket etmesi ve açılış programı adı altında seçim süreci kapsamında AKP propagandası için kentlere geliyor olması nedeniyle bu kentlerde partimizin belediye eşbaşkanları karşılama programlarına katılmayacak ve ağırlamayacaklardır."

CİHAN

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • ''Ucuza buldum, altınlarımı bozdurdum aldım''15 Ağustos 2025 Cuma 10:03
  • İBB soruşturmasında 9. dalga!15 Ağustos 2025 Cuma 08:25
  • Tekirdağ’da 4 ilçede denize giriş yasağı14 Ağustos 2025 Perşembe 11:37
  • Ekrem İmamoğlu hastaneye sevk edildi14 Ağustos 2025 Perşembe 10:59
  • 13 yaşındaki çocuk kavgada can verdi14 Ağustos 2025 Perşembe 09:45
  • Bakan Yerlikaya açıkladı...Böyle yakalandılar...14 Ağustos 2025 Perşembe 09:26
  • Avukat Rezan Epözdemir tutuklandı14 Ağustos 2025 Perşembe 09:24
  • Çanakkale'de korkunç kaza: 6 ölü14 Ağustos 2025 Perşembe 08:35
  • 19’u 4’ün üzerinde bin 235 artçı deprem!13 Ağustos 2025 Çarşamba 11:14
  • Resmi gazetede yayımlandı... Sitelerde artık zorunlu13 Ağustos 2025 Çarşamba 11:05
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0544.201 80 43