• BIST 10218.58
  • Altın 2444.587
  • Dolar 32.193
  • Euro 34.7877
  • Bursa 11 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C

Türkyılmaz'dan gövde gösterisi

Türkyılmaz'dan gövde gösterisi
Kalabalık,salona sığmadı...

Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, yeni dönem projelerini düzenlediği basın toplantısıyla tanıttı. Toplantıya katılan kalabalık Uğur Mumcu Kültür Merkezi'ne sığmadı. 

Bursa haber...

Toplantıda ilçenin 5 yılını şekillendirecek projelerini anlatan Türkyılmaz, Mudanya’yı “sosyal belediyecilik”, “eğitimde fırsat eşitliği”, “kimlikli turizm” ve “yerel kalkınma” olarak 4 ana başlık altında değerlendirmeye aldıklarını belirtti. Hesap verebilen, kaynaklarını etkin kullanan, tertemiz bir yönetim anlayışıyla, adil, tarafsız, kimsenin ötekileştirilmediği bir Mudanya’yı yaratmış olmanın gururunu yaşadığını belirten Başkan Türkyılmaz, üreten, ürettiğini halkıyla paylaşan etkin belediye yönetimini, 5 yıllık “yatırım” temasıyla taçlandırmak üzere yola çıktıklarını söyledi. Başkan Türkyılmaz, kamusal yararı ön planda tutarak, şeffaf, katılımcı ve tüm Mudanya’yı kapsayan hizmet anlayışının, yeni yatırım döneminin en belirleyici kılavuzu olacağını vurguladı. Yaşam kalitesini geliştiren, işçisiyle, memuruyla, köylüsüyle, kadınıyla, çocuğuyla her bir Mudanyalının kendisini güvende, huzurlu ve mutlu hissetmelerine katkı sağlayacak projeleri hayata geçireceklerini belirten Türkyılmaz, “Mudanya’mızı tanıyoruz. Mudanyalıların temel ihtiyaçlarını biliyoruz. Ekonomik krizin etkilerine karşı yerelde iş yaratarak, üreterek, hakça bölüşerek kazanacağız. Yerelden başlattığımız kalkınmayı, ikinci dönemimizde de sürdüreceğiz. Mudanyalıların refahını temel alan projelerimizle halkımızın yaptığı harcamaların yükünü hafifleteceğiz. Üretim kooperatiflerini teşvik edeceğiz. 30 Mart 2014’te Mudanyalı hemşerilerime ‘Mudanya’da güzel şeyler olacak, Mudanya ile herkes gurur duyacak’ sözünü vermiştim. Yine söz veriyorum. Mudanya ile gurur duymaya devam edeceğiz. Bizimle yeniden Mudanya kazanacak” dedi. 

Bursa haber...

HALK KART- SAĞLIK KART 

Başkan Türkyılmaz, “Sosyal belediyecilik” temasıyla hayata geçireceklerini projelerle yaşama yeni bir pencere açacaklarını vurguladı. Zeytin Dalı Projesi kapsamındaki 3 bin kayıtlı ailenin temel ihtiyaçlarını kendi önceliklerine göre alabilmesi için Halkkart- Sağlık Kart uygulamasını başlatacaklarını belirten Türkyılmaz, “Uygulama ile ilçemiz genelindeki esnafımıza katkı sağlarken, dar gelirli aileler, anlaşmalı kurumlarla işbirliği içerisinde yürütülecek projemiz kapsamında hesaplarına yatırılan destek bedelini diledikleri yerde kullanabilecek. İstedikleri sağlık hizmetlerinden daha düşük ücretle faydalanabilecek” dedi. 

ALTIN YILLAR YAŞAM KÖYÜ

Sağlıklı bir ömrün her insanın en kıymetli hazinesi olduğuna değinen Başkan Türkyılmaz, bu kapsamda emekli ve yaşlılar için yeni bir yaşam alanı yaratacaklarının altını çizdi. Türkyılmaz; “Mudanya’nın şifa kaynağı olan havası, masmavi denizi ve yemyeşil doğası eşliğinde her şeyin en güzelini hak ettiklerini düşündüğümüz büyüklerimizin ömürlerini sağlıklı, mutlu ve huzurlu bir ortamda geçirebilmeleri için Altın Yıllar Yaşam Köyü’nü hayata geçiriyoruz. Mudanya’nın en temiz havasına sahip bir konumda, Mesudiye’de belediyeye ait 34 bin metrekare alanda hayata geçirilecek olan yaşam köyü, ebeveynlerimizin sağlıklı, aktif ve sosyal bir hayat sürmesini sağlayacak. Büyüklerimiz Yaşam Köyü’nde 7/24 doktor ve hemşire gözetiminde, kültürden sanata her türlü aktivitelerin yapılabileceği salonların bulunduğu, el becerilerini sergileyebilecekleri, aileleriyle vakit geçirebilecekleri piknik ve ortak yaşam alanlarında sosyalleşebileceği, hobi bahçelerinde bizzat kendi elleriyle yetiştirdikleri meyve ve sebzeleri yiyebileceği altın yıllarını yaşayacaklar” dedi. 

ÇAĞRIŞAN ÇOCUK MEYVE ORMANI 

Önümüzdeki dönemin en önemli projelerinden birinin Çağrışan Mahallesi’nde belediyeye ait arazide hayata geçirilecek Çocuk Meyve Ormanı Projesi olduğunu kaydeden Başkan Türkyılmaz, “Çocukların ağaçları tanıması, meyveleri dalından yiyebilmeleri ve doğayla buluşabilmeleri için doğal bir yaşam alanı oluşturulacak. 900 m2 çocuk oyun alanı, 3000 m2 piknik alanı, 1800 m2 trafik eğitim parkuru, 450 m2 hobi bahçeleri, 500 m2 Atatürk siluetli çiçek bahçesi, 2000 m2 labirent parkurlu meyve bahçesi ve bilgi alanları, 600 m2 sosyal tesis, 300 m2 sosyal tesis terası, Engelli rampaları, herhangi bir yangın ihtimaline karşılık itfaiye gibi büyük araçların girebileceği 55 araçlık otopark proje kapsamında hizmete sunulacak” ifadelerini kullandı. 

MUDANYA MEYDAN KÜLTÜRÜNÜ YAŞAYACAK

Mudanya’ya estetik ve tasarımda çağ atlatacak, yalnızca ilçenin değil, Bursa’nın buluşma noktası olacak yeşil alan ve meydanları hayata geçireceklerini belirten Türkyılmaz,  Güzelyalı’da bulunan Atatürk Parkı’nın ikinci etap çalışmalarına başladıklarını söyledi. ‘Agah Bursalı Yaşam Ormanı’ projesi kapsamında ise koşu, yürüyüş yolları, bisiklet parkuru ve sosyal tesisiyle görkemli bir yeşil platform oluşturacaklarının altını çizen Başkan Türkyılmaz, “Bademli mahallesinde belediyemize ait 9500 metrekarelik alanda yapacağımız ‘Bademli Vadi’  kısa zamanda doğaseverleri kucaklayıp unutulmaz zamanların vazgeçilmez mekanı olacak. Mudanya’da meydan kültürünü Cumhuriyet Meydanı Projesi ile yaşatacağız. Tekel Parkı, Atatürk Anıtı, Şükrü Çavuş Anıtı ve Hükümet Konağı’nın bulunduğu alan revize edilerek, Mudanya’ya yakışır dev bir meydan haline getirilecek. Meydanın altında yer altı otoparkı yaparak, Mudanya’daki trafik ve otopark sorununu çözeceğiz.  Bademli Mahallesi’nde 12 bin 400 metrekare arazide devasa bir yaşam alanı oluşturulacak. Organik ürünlerden oluşan doğal yaşam pazarı, Spor salonu, yüzme havuzu, yürüyüş yolları, kültürel etkinliklerin yapıldığı amfi tiyatro, bisiklet yolu, engelsiz yaşam parkı ile 7’den 77’ye herkesin nefes alacağı bir merkez planlıyoruz. Sokak Hayvanları Köyü projemizle minik dostlarımıza tedavi, ilaçlama ve kısırlaştırma işlemlerinin yanı sıra konforlu bir konaklama hizmeti sunmaya hazırlanıyoruz” dedi. 

KÖYE DÖNÜŞ ÜRETİCİ DESTEK PROJESİ 

Kırsal kalkınmayı önemsediğini kaydeden Başkan Türkyılmaz, toprağa değer veren projelerle çiftçinin her zaman yanında yer alacaklarını belirterek, üretimde süreklilik, istihdamın ve gelirin artırılmasını sağlayacak destek programı oluşturduklarını söyledi. Çiftçiye ekim, yetiştirme, ilaçlama, gübre kullanımı, aşılama, ürün toplama gibi bütün aşamalarda ücretsiz mühendislik desteği ve danışmanlık hizmeti sağlayacaklarını vurgulayan Türkyılmaz,  “Köylerimizde yetişen doğal ve organik ürünleri, süs bitkilerini alıcısıyla buluşturacağız. Üreticinin elinde kalan ürünleri belediye olarak satın alıp, ihtiyacı olan ailelere dağıtacağız. Benzin istasyonu projemizle, üreticimize mazot desteği sağlayacağız.  Hasköy mahallesinde 5000 metrekare alanda kuracağımız soğuk hava deposu ile üreticinin emeği değer kazanacak. Tarımsal üretim ile kırsalın yeniden canlandırılması adına önemli bir projeyi daha yatırım planlamamıza aldık. Hasköy mahallesinde belediyemize ait 11.000 metrekare alanı, Hasköy Tarım Fuar ve Kongre Merkezi olarak planladık. Üreten kadınların el emeği ürünlerini satışa sunabilecekleri, sosyalleşip kültür ve sanat hayatına katılabilecekleri Kadın Dayanışma ve Üretim Kooperatifi kuracağız” diye konuştu. 

Bursa haber...

MYRLEİA’YA DEV ARKEOPARK, TİRİLYE’YE CİTTASLOW 

Göreve geldiği günden bu yana Mudanya’nın tarihi, doğal ve kültürel değerlerine sahip çıkan bir yönetim anlayışı benimsediklerini, kent adına yararlı ne varsa savunduklarını belirten Başkan Türkyılmaz, “Kimlikli turizm” projelerinin Mudanya’ya çağ atlatacağını ifade etti. Bu kapsamda Mudanya’nın 2700 yıllık tarihe sahip değerlerinden Myrleia’yı arkeopark projesiyle geleceğe taşıyacaklarının altını çizen Başkan Türkyılmaz, Tirilye için ise Cittaslow çalışması başlattıklarını belirtti. Başkan Türkyılmaz “kimlikli turizm” projelerini şu şekilde açıkladı: “Üzerine alışveriş merkezi yapılan Myrleia Antik Kenti’nin bulunduğu alanı da içine alacak 35.000 metrekarelik dev arkeoparkı Mudanya’ya kazandıracağız. Bölgede bulunan belediye hizmet birimleri ve pazar alanını mevcut bölgeden taşıyacak Antik Kent Müze alanı kuracağız. Tirilye’nin UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne girebilmesi için yaptığımız çalışmalara dayanak oluşturacak, Türkiye’de bir ilk olan Tirilye Kentsel Tasarım Projesi hazırladık. Toplam 20 hektar alanda bin 43 parselde 857 yapının bulunduğu Tirilye’de uygulanacak Kentsel Tasarım Projesi ile Tirilye’deki kültür rotası ayağa kalkacak. Yerelden evrensele bir koruma süreci hayata geçirirken, Tirilye’yi Cittaslow ağına katmış olacağız. Böylelikle UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne girmemizin ilk adımını da atmış olacağız. Tirilye’yi 7 proje alanına ayıran Kentsel Tasarım Çalışması kapsamında Tirilye’deki tarihi zeytinyağı fabrikası kamulaştırılarak, Zeytinyağı Enstitü ve Müzesi haline getirilecek. Tirilye’deki eski belediye binamızı, Sanat Evi olarak planlama kararı aldık. Sanatçıları ev ortamında ağırlayabilmek için, mahallenin tarihi dokusuna uygun olarak tasarlıyoruz.  Mudanya’mızın doğal, tarihi ve kültürel değerlerini “Kültür Otobüsü” projesiyle tanıtacağız. Girit mutfağının izlerini taşıyan yemekleri Girit Mutfağı Akademisi’nde tanıtacağız.” 

Bursa haber...

GENÇLİK BİLİM VE KÜLTÜR MERKEZİ İLE EĞİTİMDE FIRSAT EŞİTLİĞİ 

Beş yıldır eğitimde fırsat eşitliğini yaratmak ve yaşam boyu eğitimin önünü açmak için birbirinden değerli projeleri hayata geçirdiklerini anlatan Başkan Türkyılmaz, gençlerin sosyal ve kültürel faaliyetlerini gerçekleştirebileceği yeni bir kompleks inşa edeceklerini ifade etti. Eğitimden sanata kültürden spora gençlerin tüm ihtiyaçlarını tek bir çatı altında karşılayabilmek amacıyla Gençlik Bilim ve Kültür Merkezi inşa edeceklerini belirten Türkyılmaz, “Mudanya Akademi’ ile gençlerimizin araştırmalarını yapıp her türlü bilgiye kolayca ulaşabilecekleri ortak bir çalışma alanı yaratacağız. Kütüphane, bilgisayar odası, serbest çalışanlar için ofisler, mesleki ve kariyer gelişimi destek ünitesi, şehir dışından gelen misafir öğrenciler için konaklama imkanı, Eşitlik Hizmet Birimi, Bağımlılıkla Mücadele Birimi, Gençlik Meclisi  bu merkezde yer alacak. Güzelyalı’da 1000 metrekarelik bir alanda Anne Yaşam Merkezi ve Kreşi yaparak, köy enstitülerinin ruhunu yaşatacağız. Çocuklar alanında uzman eğitimciler tarafından geleceğe hazırlanırken, anneler de kendileri için oluşturulan ortak yaşam alanında sosyalleşip ilgi alanlarına göre mesleki eğitimlerden faydalanabilecek” ifadelerini kullandı.

Başkan Türkyılmaz, Kadın ve Genç Yaşam Evi, Girit Mahallesi 2. Etap Projesi, Halitpaşa Caddesi Cephe Sağlıklaştırma, Mudanya Dernekler Yerleşkesi, Yeni Sanayi Sitesi Projesi, Yaylacık sosyal Yaşam Merkezi, İpekyayla Köy Konağı, Cepni Köy Konağı gibi projelerle de Mudanyalıların ihtiyaçlarına yanıt vereceklerinin altını çizdi.

Toplantıya CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışığlu, CHP İl Başkanı Hüseyin Akkuş, Nilüfer Belediye Başkanı ve CHP Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey, İYİ Parti İl Başkanı Yahya Bahadır, İYİ Parti Genel İdare Kurulu Üyesi Sermin Özensoy, CHP Mudanya İlçe Başkanı Ömer Aydın, İYİ Parti İlçe Başkanı Osman Özbay, Milli Eğitim ve Milli Savunma eski Bakanı Turhan Tayan, CHP Bursa geçmiş dönem milletvekili İlhan Demiröz katıldı. 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Kadınların saç saça kavgası11 Mayıs 2024 Cumartesi 10:11
  • Şehir Hastanesi'nde büyük vurgun11 Mayıs 2024 Cumartesi 10:02
  • Husumetlisine kurşun yağdırdı11 Mayıs 2024 Cumartesi 09:42
  • Bursalı sürücülere hız uyarısı10 Mayıs 2024 Cuma 15:08
  • Muhtarlarla büyük buluşma10 Mayıs 2024 Cuma 14:18
  • Emniyet ve jandarma işbirliği10 Mayıs 2024 Cuma 14:10
  • Eğitimde şiddete 'hayır' dediler10 Mayıs 2024 Cuma 13:34
  • Bursa için son dakika uyarısı10 Mayıs 2024 Cuma 12:21
  • 'Şirin dede' lakaplı torbacı yakalandı10 Mayıs 2024 Cuma 10:06
  • Yıkım kararına tepki gösterdiler10 Mayıs 2024 Cuma 09:59
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0224. 408 35 78- Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0224.408 35 78