• BIST 13458.1
  • Altın 6219.32
  • Dolar 47.529
  • Euro 54.8708
  • Bursa 21 °C
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C

Türkler Ukrayna'yı terk etmiyor

Türkler Ukrayna'yı terk etmiyor
Ukrayna'da yaşayan Türkler, Rusya'nın devam eden saldırılarına rağmen ülkeden ayrılmıyor...

Ukrayna'nın Odessa kentinde yaşayan Türkler, Rusya'nın yaklaşık 1 aydır devam eden saldırılarına rağmen ülkeden ayrılmıyor. Kentte 15 yıldır taksi şoförlüğü yapan Cavanşir Muzafferov, "Ya akşam ya da sabah her gün bomba sesleri duyuyoruz. Ama gitmiyoruz, buradayız. İşimiz gücümüz burada. Çünkü buranın ekmeğini yiyoruz 15 senedir. Burada da kalacağız inşallah" dedi. 

Rusya'nın Ukrayna'ya saldırıları 29. gününde sürüyor. Savaşın başlangıcından bu yana Ukrayna'nın farklı bölgelerinden yaklaşık 16 bin Türk vatandaşı tahliye edildi. Bazı Türkler ise ailelerini Türkiye'ye göndererek savaşa rağmen ülkede kalmayı tercih etti. Savaştan önce olduğu gibi dükkanlarını açan Türkler, her şeye rağmen işlerine devam ediyor. 

"Savaş olsa da biz sonuna kadar burada kalacağız" 

25 yıldır Ukrayna'nın Karadeniz kıyısındaki Odessa kentinde yaşadığını söyleyen restoran işletmecisi Kazım Nuriyev, "Ahıska Türküyüm. Çocuklarımızı Türkiye'ye gönderdik, çok şükür Bursa'dalar. Bizim Ahıska Türk Derneği de bize yardım etti. Biz buradayız. İşimiz burada, evimiz burada. Burada çalışıyoruz. Ukrayna'da savaş var ama biz buradayız. Elimizden geldiği kadar Ukrayna'ya yardım ediyoruz. Böyle durumlarda da her zaman Ukrayna'nın yanındayız. Yemek olsun, askerlere yardım olsun, elimizden geldiği kadar yardımlarımızı yapıyoruz. Arkadaşlar da var burada Ahıska Türkeri'nden kalan çok ailesini gönderip. Evi var, iş yerleri var, bırakıp gitmek bizim için çok zor. Onun için savaş olsa da biz sonuna kadar burada kalacağız" diye konuştu.  
 
  "Buranın ekmeğini yiyoruz 15 senedir, burada da kalacağız inşallah"  

Odessa'da 15 yıldır taksi şoförlüğü yapan Cavanşir Muzafferov da, "İşimiz gücümüz hepsi burada. Evimiz barkımız her şeyimiz burada. Doğrudur savaş var, bazen gece bazen gündüz atıyorlar, duyuyoruz sesleri. Ama yapacak bir şey yok, bırakıp terk etmiyoruz burayı. Ailemizi gönderdik, sağ olsun Türk Konsolosluğu tarafından ailelerimizi Bursa'ya götürüp yerleştirdik. Kendimiz de buradayız. Sonuna kadar da duracağız. İnşallah güzel olur, dururuz" dedi.  

Orduya ellerinden gelen yardımları yaptıklarını da söyleyen Muzafferov, "Odessa da şu an sakin ama ya akşam ya da sabah her gün bomba sesleri duyuyoruz. Ama gitmiyoruz, buradayız. İşimiz gücümüz burada. Kadınları, çocukları hepsini gönderdik ama erkekler olarak bizim Ahıska Türkleri olarak burada kalmayı tercih ettik. Çünkü buranın ekmeğini yiyoruz 15 senedir. Burada da kalacağız inşallah" ifadelerini kullandı. 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Trump: Nükleer Silaha İzin Yok25 Temmuz 2026 Cumartesi 12:17
  • Bursa'nın Yangın Uçakları Hazır24 Temmuz 2026 Cuma 12:27
  • 15 yaş altına sosyal medya yasaklandı!23 Temmuz 2026 Perşembe 12:32
  • İran Savaşının Maliyeti 37,5 Milyar Dolar!22 Temmuz 2026 Çarşamba 11:55
  • ABD İran'a yeni saldırı dalgası başlattı21 Temmuz 2026 Salı 10:55
  • Rusya, Karadeniz’de yük gemisini vurdu20 Temmuz 2026 Pazartesi 12:37
  • Trump, Çin'i 2020 seçimlerine müdahale etmekle suçladı18 Temmuz 2026 Cumartesi 12:23
  • Hollanda'da "su kıtlığı" ilan edildi18 Temmuz 2026 Cumartesi 11:57
  • ABD ordusu: Son saldırı dalgası tamamlandı16 Temmuz 2026 Perşembe 11:01
  • Rusya'dan Kiev'e füze saldırısı!16 Temmuz 2026 Perşembe 10:58
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0544.201 80 43