• BIST 14467.25
  • Altın 6784.09
  • Dolar 48.3905
  • Euro 56.495
  • Bursa 20 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 16 °C

Türkiye'nin Fark Yaratan'ları aranıyor

Türkiye'nin Fark Yaratan'ları aranıyor
Sabancı Vakfı Fark Yaratanlar Programı’nın 15. Sezon Başvuruları Devam Ediyor...

Sabancı Vakfı’nın 2009 yılından bu yana, Türkiye’de toplumsal gelişmeye katkıda bulunan bireylerin ve kurumların yaptıkları çalışmalarla yarattıkları etkileri görünür kılmak ve topluma ilham vermek amacıyla yürüttüğü “Fark Yaratanlar” programının 15. Sezon başvuruları sürüyor.

Yeni dönemdeki Fark Yaratanlarını arayan programın başvuruları, 30 Kasım 2023 gün sonuna kadar www.farkyaratanlar.org adresi üzerinden gerçekleşiyor. 

Fark Yaratanlar Programı’na 14 yılda 14 bine yakın başvuru aldıklarını belirten Sabancı Vakfı Genel Müdürü Nevgül Bilsel Safkan, “Sabancı Vakfı Fark Yaratanlar Programı, 2009 yılından bu yana, 46 şehirden toplumsal sorunlara yenilikçi çözümler üreten 210 birey ve kurumu Türkiye’ye tanıttı. Seçilen çalışmaların yarattığı etkiyi gördükçe de gurur duyuyoruz. Bu program ile Türkiye’de toplumsal gelişmeye katkıda bulunan bireylerin ve kurumların yaptıkları çalışmalarla yarattıkları etkiyi görünür kılmayı ve topluma ilham vermeyi amaçlıyoruz. 14 yılda, 81 ilden 14 bine yakın başvuru aldık. Bu yıl da birbirinden değerli kişi ve kurumların programımıza başvuru yapması mutluluk verici. Kalan zamanda da şikâyet etmek yerine harekete geçen kişi ve kurumların başvurularını veya çalışmalarıyla fark yarattığı düşünülen adayların önerilmesini heyecanla bekliyoruz.” dedi.

Fark Yaratanlar Programı, toplumsal sorunların aktif vatandaşlık örneğiyle nasıl çözülebileceğine dair topluma ilham vermeyi hedefliyor. Programın 15. Sezonunda da adayların belirledikleri sorunlara getirdikleri çözümlerin somut değişim yaratması, yaratıcı, sürdürülebilir, yaygınlaştırılabilir, şeffaf ve güvenilir olması bekleniyor. Seçilen Fark Yaratanlar, uzmanlar eşliğinde yapılan ihtiyaç analizi sonrasında uzun soluklu bir yolculuğa başlıyor. Fark Yaratanlar Ağı’na dahil olan kişi ve kurumlar; 1 sezon boyunca Sabancı Vakfı ile birebir çalışma şansına sahip oluyor. Buna ek olarak dahil oldukları ağ içerisinde diğer Fark Yaratanlar ile iş birliği geliştirme, çeşitli atölye ve etkinliklere katılma fırsatını da yakalıyor. Düzenlenen etkinlik ve atölyeler ise yine Fark Yaratanların ilgi ve ihtiyaçları doğrultusunda şekilleniyor. 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Ağız kokusuna dikkat: Psikolojik rahatsızlığa yol açabilir28 Ağustos 2026 Cuma 14:41
  • Menopozda zinde ve fit kalmanın 7 kritik kuralı28 Ağustos 2026 Cuma 14:20
  • Bacaklardaki şişlik lipödem işareti olabilir24 Ağustos 2026 Pazartesi 19:27
  • Uzmanlardan uyarı: ''Sakın yemeyin!''24 Ağustos 2026 Pazartesi 19:22
  • Beyin sağlığını tehdit eden 8 etkene dikkat!24 Ağustos 2026 Pazartesi 10:56
  • Zayıflama iğnelerinde görünmeyen tehlike!24 Ağustos 2026 Pazartesi 10:50
  • Sessiz tehlikeye dikkat!24 Ağustos 2026 Pazartesi 10:42
  • Şiddet ve suç genetik mi?23 Ağustos 2026 Pazar 21:47
  • Bağırsak tembelliğine çözüm sofrada!23 Ağustos 2026 Pazar 21:45
  • Emzirmede patron bebek!20 Ağustos 2026 Perşembe 13:23
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0544.201 80 43