• BIST 10082.77
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • Bursa 16 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 24 °C

Türkiye Kupası'nda final heyecanı yarın

Türkiye Kupası'nda final heyecanı yarın
31. FIAT Türkiye Kupası finali yarın Bursa'da oynanacak.

Bursa'da yarın oynanacak 31. FIAT Türkiye Kupası finali öncesinde, TOFAŞ Salonu'nda finaliste takımların teknik ekip ve oyuncuları bir araya gelerek soruları cevapladı.

Toplantıya Basketbol Federasyonu Ceo'su Hidayet Türkoğlu, Basketbol Süper Lig Direktörü Samer Şenbayrak, FIAT İş Birimi Direktörü Altan Aytaç, Fenerbahçe Başantrenörü Zejko Obradoviç, kaptan Melih Mahmutoğlu, Darüşşafaka Doğuş adına Başantrenör Oktay Mahmuti ve kaptan Ender Arslan katıldı.

Basın toplantısının giriş konuşmasını yapan Türkiye Basketbol Federasyonu CEO'su Hidayet Türkoğlu, "Buraya katılan takımları biliyorum. Güzel mücadele ettiler. Sonuçta iki takım finale çıktı. Bunlar Fenerbahçe ile Darüşşafaka Doğuş oldu. Ancak diğer takımlar da ellerinden gelenin en iyisini yaptılar. Finale kalan iki takımı da kutluyorum. Pazar günü çok iyi final maçı izleyeceğimize inanıyorum. Tüm Bursalı basketbol severleri maça bekliyoruz. İnşallah zevkli bir maç olur. Finali izlemeye gelenler keyif alırlar. İyi olan kazansın." dedi.

BİR SEYİRCİ EGEA'NIN SAHİBİ OLACAK

FIAT İş Birimi Direktörü Altan Aytaç ise Basketbol Türkiye Kupası finallerine sponsor oldukları için mutlu olduklarını belirterek, "Bu organizasyonu yapmaktan keyif duyuyoruz. Tofaş olarak 40 yılı aşkın süredir köklü bir basket geleneği olan kulübüz. Altyapıya da önem veriyoruz. Finalin devre arasında şovlar var. Orta sahadan atışlar olacak. Bir seyirci yakın zamanda piyasaya sürdüğümüz EGEA'nın sahibi olacak." dedi.

ZEJKO OBRADOVİC: FİNALİN SEVİNCİNİ YAŞIYORUZ, DUYGUSAL MAÇLAR OYNADIK

Fenerbahçe Başantrenörü Zejko Obradovic, Türkiye Kupası'nda finale çıktıkları için sevinçli olduklarını, üç gündür Bursa'da duygusal maçlar oynadıklarını söyledi. Final maçıyla ilgili de konuşan Obradovic, şunları söyledi:

"Finale çıktığımız için mutluyuz. Üç gündür duygusal maçlar oynadık. Çekişmeli maçlar taraftarların hoşuna gidiyor. Yarınki finalde iki güçlü takımın mücadelesi olacak. Tüm taraftarlarımızı maça bekliyoruz."

Basın mensuplarının sorularını da cevaplayan Obradovic, takımın durumu ile ilgili bir soru üzerine, "Bençten gelenlerin katkısı çok önemli. Sezonun genelinde bütün oyuncularımızı hazır tutmamız gerekiyor." diye cevap verdi.

Fenerbahçe'nin kaptanı Melih Mahmutoğlu ise yaptığı açıklamada, "Finale kaldığımız için çok mutluyuz. Kupayı almak için geldik. Keyifli ve güzel maç olacaktır. Biz kupa hedefiyle başladık. Yarın bu hedefimize ulaşmak için mücadele edeceğiz." şeklinde konuştu.

Melih Mahmutoğlu final maçıyla ilgili bir soru üzerine ise "Türkiye Kupası'nı alacağız. Bu heyecan veriyor. Aramızda konuşuyoruz. Kupayı çok istedik. Sezona Türkiye Kupası ile başlamış oluruz." diyerek cevap verdi.

MAHMUTİ: FENERBAHÇE FİNALİNİN HEM KEYFİNİ HEM HEYECANINI YAŞAMAK İSTİYORUZ

Darüşşafaka Doğuş Başantrenörü Oktay Mahmuti ise kupayı kazanmak istediklerini söyledi. Kupa serisinde sürpriz maçların olduğunu, her takımın finale gelebileceği mücadeleler yaşandığını da belirten Oktay Mahmuti, Darüşşafaka Doğuş olarak Trabzonspor Medical Park'ı 83-52 ve yarı finalde de Banvit'i 76 - 74 yenerek finale çıktıklarını belirtti.

Yarın Fenerbahçe ile çok keyifli ve bir o kadar da heyecanlı bir maç oynayacaklarını belirten Oktay Mahmuti, "Mükemmel bir organizasyonda finale geldik. Sürpriz maçlar oldu. Son çeyrekte, dakikalarda hatta saniyelerde takımlar elendi. Fenerbahçe ile finale kaldık. Bunun hem keyfini ve heyecanını yaşamak istiyoruz. Yarın aynı inançla oynayıp, kulübümüzü en iyi şekilde temsil etmeye çalışacağız." şeklinde konuştu.

Bir basın mensubunun maçla ilgili sorusuna da cevap veren Oktay Mahmuti, "Maçın içerisinde tempo değişir. Yarın rakibimizi analiz edeceğiz. Şimdiden bir şey söylemek çok kolay bir şey değil." dedi.

Darüşşafaka Doğuş'un tecrübeli kaptanı Ender Arslan ise yaptığı açıklamada, "Finale ulaştığımız için çok mutluyuz. Zorlu maçlardan sonra finale geldik. Rakibimiz gerçekten çok zorlu. Avrupa'nın en organize takımına karşı oynayacağız. Biz de finale geldik. Varımızı yoğumuzu ortaya koyacağız. Rakibimize başarılar diliyorum. Dilerim güzel bir maç olur." dedi.

Kaptan Ender Arslan, nasıl bir olacağı şeklindeki soruya da "Motivasyon çok önemli. Şuan bizim için kulüp tarihinin ilk Türkiye Kupası olacak. Tarihe geçme fırsatı sunacak bize. Bu ayrı bir motivasyon. Her şey sahada bitiyor. Daha fazla mücadele eden, isteyen başarılı oluyor. Kaliteli basketbol olmuyor ama mücadele üst düzeyde oluyor." şeklinde cevap verdi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • İsmail Kartal’ın 10. derbi heyecanı25 Nisan 2024 Perşembe 10:23
  • Süper Lig'de 34. hafta25 Nisan 2024 Perşembe 10:20
  • Meler, EURO 2024'te görev alacak23 Nisan 2024 Salı 12:45
  • Karting sezonuna coşkulu açılış22 Nisan 2024 Pazartesi 11:53
  • Galatasaray'da seçim tarihi belli oldu20 Nisan 2024 Cumartesi 13:06
  • Türkiye Bisiklet Turu başlıyor20 Nisan 2024 Cumartesi 10:30
  • Formula 1'de sıradaki durak Çin19 Nisan 2024 Cuma 12:40
  • Fenerbahçe, Avrupa Konferans Ligi'ne veda etti19 Nisan 2024 Cuma 09:46
  • Trendyol Süper Lig’de 33. hafta18 Nisan 2024 Perşembe 13:28
  • Beşiktaş'ın konuğu MKE Ankaragücü18 Nisan 2024 Perşembe 12:13
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0224. 408 35 78- Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0224.408 35 78