• BIST 9079.97
  • Altın 2306.679
  • Dolar 32.3389
  • Euro 35.0963
  • Bursa 18 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

Türkiye İletişim Modeli kitabı yayımlandı

Türkiye İletişim Modeli kitabı yayımlandı
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından “Türkiye İletişim Modeli” kitabı...

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, kurulduğu günden bu yana gerçekleştirdiği faaliyetlerle inşa edilen Türkiye İletişim Modeli'ni yayımladığı kitap ile tanıttı.   

Türkiye İletişim Modeli'nin her yönüyle anlatıldığı “Türkiye İletişim Modeli Hakikatin Peşinde 5 Yıl” başlıklı kitapta Türkiye'nin hakikat mücadelesine yer veriliyor. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'nın faaliyetlerinin, kurulduğu günden bu yana gerçekleştirdiği 70'den fazla panel, konferans, uluslararası organizasyonun, 20'den fazla basılı yayın çalışmasının yer aldığı kitapta Başkanlığın yurt içi ve yurt dışında yaşanan önemli olaylara yönelik iletişim stratejileri de aktarılıyor. “Kurumsallaşma Sürecinde Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı”, “Odak: Asrın Felaketi”, “Türkiye'nin Güçlü Sesi: Kamu Diplomasisi Çalışmaları”, “Odak: Türkiye Yüzyılı”, “Stratejik İletişim Çalışmaları”, “Odak: Karabağ'ın Özgürleştirilmesi”, “Millet ve Devlet Arasındaki Köprü: İletişim Başkanlığı”, “Odak: 15 Temmuz İletişim Süreci”, “Doğru, Hızlı ve Sorumlu Medyanın Yanında: İletişim Başkanlığı”, “Odak: Sınır Ötesi Askeri Harekatların İletişimi” ve “Odak: Sosyal Ağ Haritası” olmak üzere toplam 11 bölümden oluşan kitapta, bu konulara ilişkin Başkanlığın özel iletişim süreçleri, hizmet ve faaliyetleri irdeleniyor.

Kitabın odak bölümlerinde Türkiye'nin önemli atılımları ve karşısına çıkan önemli meydan okumalar karşısında Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'nın aldığı pozisyon ve gerçekleştirdiği faaliyetler anlatılarak, Türkiye İletişim Modeli'nin önemi kamuoyunun dikkatine sunuluyor. 

“Hakikat mücadelesinde yerli ve milli bir duruş ortaya koyuyoruz” 

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, “Türkiye İletişim Modeli” kitabının sunuşunu kaleme aldı. Yazısında küresel siyasette liderlerin artan etkisinin yanında  halkla ilişkilerin ve iletişim süreçlerinin doğru yönetilmesinin hayati bir önem kazandığını belirten Altun, Türkiye'nin bu süreçlerde kabiliyetlerini geliştirdiğine ve büyük atılımlar gerçekleştirdiğine dikkati çekti. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi akabinde ihdas edilen Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'nın son 20 yılın iletişim alanındaki atılımlarına yeni bir boyut katma amacıyla 24 Temmuz 2018'de kurulduğunu hatırlatan Altun, kurumun faaliyete geçmesinden bu yana devletle millet arasında köprü olmanın yanı sıra Türkiye'nin sesinin dünyaya duyurulabilmesi için yoğun bir şekilde çalışmaya devam ettiğini bildirdi. Büyük ve güçlü Türkiye'nin önündeki en önemli meydan okumalardan birinin “hakikat ötesi çağın” gerçeklerini yok sayan doğası olduğuna işaret eden Altun, “İletişim Başkanlığı, Türkiye'nin bu meydan okumalar karşısında güçlü kalmasını ve doğruların savunulmasını temin etmektedir. Bu amaçla Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın işaret ettiği 'iletişim seferberliği' doğrultusunda hareket ederek Türkiye İletişim Modeli'ni hayata geçirmektedir. Bu sayede Türkiye Yüzyılı'na girerken hakikat mücadelesinde yerli ve milli bir duruş ortaya konmaktadır” dedi. 

“İletişimde Türkiye Yüzyılı yaşanacak” 

Hakikat mücadelesinin yalnızca devlet kurumları eliyle değil toplumsal bilinç düzeyinde yaygınlaşan bir anlayışla ortaya konmasının elzem olduğunu vurgulayan Altun, İletişim Başkanlığının bu ihtiyacı göz önüne alarak kamuoyunu hakikat mücadelesinin önemi hakkında bilgilendirecek faaliyetler gerçekleştirdiğini belirtti. Başkanlığın kamu diplomasisi, stratejik iletişim, halkla ilişkiler ve uluslararası medya alanlarında küresel çapta organizasyonlara, panellere, yarışmalara, basılı yayınlara imza attığını ifade eden Altun, bu şekilde hakikat dairesi içerisinde bir iletişim anlayışının tesis edilmesinin hedeflendiğini kaydetti.

Başkanlığın “Türkiye İletişim Modeli” çerçevesinde yürüttüğü beş yıllık faaliyet geçmişinin bütünlüklü bir şekilde sergilenmesi adına söz konusu kitabı hazırladıklarını dile getiren Altun, “İletişim Başkanlığı hakikati savunmak için geçtiğimiz beş yılda yoğun bir şekilde çalışmıştır. Bu süreçte Türkiye İletişim Modeli'ni istikrarlı bir şekilde uygulayarak ülkemizi Türkiye Yüzyılı'na hazırlamak için sağlam bir temel atılmıştır. Gelecek dönemde bu temel üzerine inşa edilecek politikalar sayesinde iletişimde Türkiye Yüzyılı yaşanacaktır” değerlendirmesinde bulundu. 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Yurtta hava durumu28 Mart 2024 Perşembe 09:15
  • Bahçeli, gündemi değerlendirdi27 Mart 2024 Çarşamba 16:41
  • Seçim günü hava durumu nasıl olacak27 Mart 2024 Çarşamba 15:15
  • 2027 Avrupa Oyunları İstanbul’da27 Mart 2024 Çarşamba 13:36
  • Liderlerin oy kullanacağı yerler belli oldu27 Mart 2024 Çarşamba 13:11
  • Eltisini bıçaklayıp kaynar suyla yaktı27 Mart 2024 Çarşamba 12:20
  • Silahlı saldırıya 5 gözaltı27 Mart 2024 Çarşamba 12:18
  • Yurtta hava durumu27 Mart 2024 Çarşamba 12:13
  • 'Alevler' organize suç örgütü çökertildi27 Mart 2024 Çarşamba 09:30
  • Türkiye’de yaşlı nüfusu arttı27 Mart 2024 Çarşamba 09:28
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0224. 408 35 78- Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0224.408 35 78