• BIST 11048.11
  • Altın 4838.035
  • Dolar 41.2986
  • Euro 48.7939
  • Bursa 15 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 14 °C

Türkiye ile ilişkileri iyileştirmeli!

Türkiye ile ilişkileri iyileştirmeli!
'AB, Türkiye ile ilişkileri iyileştirmeli'

Avrupa Birliği Konseyi Dönem Başkanı Bulgaristan'ın Başbakanı Borisov, AB'nin "Türkiye ile ilişkileri iyileştirmesi ve bunun için çaba göstermesi gerektiğini" söyledi.

Avrupa Birliği Konseyi Dönem Başkanı Bulgaristan, Türkiye ile ilişkilerin iyileştirilmesi çağrısında bulundu.

Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov, AB Konseyinin 6 aylık dönem başkanlığı sırasında Türkiye ile ilişkilerin iyileştirilmesi için çok çalışmak istediklerini belirterek "AB'nin, Türkiye ile ilişkileri iyileştirmesi ve bunun için çaba göstermesi gerektiğini" söyledi.

Borisov, Türkiye'nin, çoğu AB ülkesinin taraf olduğu NATO'nun bir üyesi olarak önemli ve Ortadoğu'dan göçmen akınının yönetiminde kilit rol oynadığına vurgu yaptı.

Bulgaristan Dışişleri Bakanı Ekaterina Zaharieva da ay başında "Türkiye, Avrupa Birliği'nin (AB) yakın ortağı olmadan ne AB'nin dış sınırlarını başarıyla korumak ne de terörizmle mücadelede başarılı olmak mümkün." açıklamasını yapmıştı.

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0544.201 80 43