• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • Bursa 15 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 14 °C

Türkiye Bisiklet Turu başlıyor

Türkiye Bisiklet Turu başlıyor
57.Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Yarışları'nda Bodrum’dan İstanbul’a 8 günde 1303 kilometre mesafe kat edilecek...

T.C. Cumhurbaşkanlığı himayelerinde, Türkiye Bisiklet Federasyonu tarafından düzenlenecek 57. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu, yarın Bodrum-Kuşadası etabıyla başlıyor. Tur öncesi son basın toplantısı Bodrum’da gerçekleştirildi.   

Dünyanın en önemli bisiklet takımlarından bazılarına ve dünyaca ünlü bisikletçilere ev sahipliği yapacak 8 etaplı organizasyonda, bisikletçiler Bodrum’dan İstanbul’a 8 günde 1303 kilometre mesafe kat edecek. 

Ülkemizin en önemli spor tanıtım markalarından biri olan Tour of Türkiye’nin basın toplantısı ise T.C Cumhurbaşkanlığı Personel ve Prensipler Genel Müdürü - Vali Bilal Şentürk, Muğla Valisi Orhan Tavlı, ve Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu’nun katılımıyla Bodrum’da gerçekleştirildi. 

“Organizasyonumuzun başarıyla geçmesini diliyorum” 

T.C. Cumhurbaşkanlığı Personel ve Prensipler Genel Müdürü - Vali Bilal Şentürk, basın toplantısında şu şekilde konuştu: 

“Uluslararası alanda çok büyük bir organizasyon olan Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nun 57.sini yaşamanın mutluluğunu yaşıyoruz.  Ülkemizin her bölgesinin kendine has güzellikleri mevcut. Doğasıyla, tarihiyle, geçmişiyle, doğal çeşitlilikleriyle çok özel bir yerdeyiz. Bu organizasyon, iki kıtayı birleştiren İstanbul'da sona erecek. Sayın Cumhurbaşkanımız, iki kıtayı 2 noktadan birleştirdi. TUR’umuz da hem 1915 Çanakkale Köprüsü'nden hem 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nden hem de Avrasya Tüneli'nden geçecek. Tüm sporcular ve misafirlerimiz için çok farklı ve güzel bir tur olacak." ifadelerini kullandı. 

Şentürk, Anadolu coğrafyasının tarih boyunda insanlığın cazibe merkezi olduğunu belirterek, şöyle konuştu: 

"Çok kıymetli olan şey paylaşılırken zorlanılır ancak bizim kültürümüz güzelliklerin paylaşıldıkça arttığını kabul ediyor. Üzüntüler ise paylaştıkça azalıyor. Bu güzelliklere ev sahipliği yapan ülkemizde her zaman uluslararası organizasyonlar düzenlemek istiyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın, sporun hangi branşı olursa olsun hepsine çok ciddi destekleri var. Her alandaki destekleri hem sporculara hem de sportif altyapıya yönelik oldu. Son 10 yılda en küçük yerleşim yerlerinde bile daha önce olmayan sportif yatırımlar oldu. İnsanımız için her türlü sportif altyapıyı hazırlayıp onun en etkili şekilde kullanılmasını istiyoruz. Bu tesislerin hem kendi insanımız hem de uluslararası organizasyonlar tarafından tüm dünya ölçeğinde kullanılmasını arzu ediyoruz. Bu vesileyle hem ülkemizin tanıtımına hem de ekonomik, sosyal ve kültürel alanda gelişimine katkı sağlanacak." 

Bilal Şentürk, tura birçok ülkeden sporcuların katılacağına değinerek, "Yeni Zelanda'dan dahi katılımcılar var. Dünyanın her yerinden bu güzellikleri yaşamaya gelen sporcular var. Bu organizasyonun her aşamasında başta Türkiye Bisiklet Federasyonumuz olmak üzere heyecanı görüyoruz. Devletimiz de başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere, bakanlıklarımızın, valilerimizin, belediyelerimizin, kaymakamlıklarımızın ve halkımızın sahiplendiği bir organizasyon oldu. Yarım yüzyılı geçti. Bundan sonra da daha geniş turlarla zenginleşmesini diliyorum" açıklamasında bulundu. 

Tavlı: "Turun ilk etabına ev sahipliği yapmanın onurunu ve heyecanını yaşıyoruz" 

Sözlerine, "Muhteşem doğası, eşsiz koyları, tarihi ve kültürel zenginlikleriyle dünyanın buluşma ve tercih noktası Muğla'mıza hoş geldiniz" diyerek başlayan Muğla Valisi Orhan Tavlı, "57. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nun ilk etabına Muğla olarak ev sahipliği yapmanın onurunu ve heyecanını yaşıyoruz" dedi. 

Tavlı, sözlerini şu şekilde sürdürdü: 

"Her bölgesinde buram buram tarih kokan, tarihteki kadim medeniyetlerin izlerini taşıyan, antik çağlardan bu yana pek çok medeniyetin hüküm sürdüğü Muğla'mız adeta bir açık hava müzesidir. İlimiz, pek çok ulusal ve uluslararası spor müsabakalarına başarı ile ev sahipliği yapmakta. Muğla’da spor turizminin yaygınlaştırılması ve her türlü spor organizasyonun 4 mevsim yapılması için tüm kurum ve kuruluşlarımızla, özel sektörümüzle, odalarımızla ve sivil toplum kuruluşlarımızla gereken desteğe hazırız. Muğla'mız muhteşem doğal güzellikleriyle bisiklet konusunda da dünyanın en önemli şehirlerinden birisi olması için Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanımızla omuz omuza çalışmaktayız. Bisikletle ilgili sürdürdüğümüz çalışmalarla Muğla'mız bisiklet şehri olmak ve Avrupa Bisiklet Rotaları Ağı'nda yer almak için emin adımlarla ilerlemekte." 

Muğla'da antik kazılarla kültür turizminin hız kazandığını vurgulayan Vali Tavlı, "100'den fazla antik kente sahip Muğla'mızda şu anda 25'ten fazla kazı alanı var. Bununla kültür turizminin alt ve üst yapısının ihyasıyla ilgili çalışmalar yapılıyor. Bu antik kentleri ayağa kaldırmakla turizmle birlikte olacak. Tarihinde ilk kez Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu, Bodrum'dan başlayacak. Turumuz, Muğla'nın doğal, kültürel ve tarihi zenginliklerinin tüm dünyaya tanıtılmasına olanak sağlayacak" ifadelerini kullandı. 
 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Süper Lig'de 34. hafta25 Nisan 2024 Perşembe 10:20
  • Meler, EURO 2024'te görev alacak23 Nisan 2024 Salı 12:45
  • Karting sezonuna coşkulu açılış22 Nisan 2024 Pazartesi 11:53
  • Galatasaray'da seçim tarihi belli oldu20 Nisan 2024 Cumartesi 13:06
  • Türkiye Bisiklet Turu başlıyor20 Nisan 2024 Cumartesi 10:30
  • Formula 1'de sıradaki durak Çin19 Nisan 2024 Cuma 12:40
  • Fenerbahçe, Avrupa Konferans Ligi'ne veda etti19 Nisan 2024 Cuma 09:46
  • Trendyol Süper Lig’de 33. hafta18 Nisan 2024 Perşembe 13:28
  • Beşiktaş'ın konuğu MKE Ankaragücü18 Nisan 2024 Perşembe 12:13
  • Veliefendi Hipodromu’nda yarış başlıyor16 Nisan 2024 Salı 14:15
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0224. 408 35 78- Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0224.408 35 78