• BIST 10870.57
  • Altın 4384.23
  • Dolar 40.8235
  • Euro 47.7888
  • Bursa 25 °C
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 26 °C

Türkçe tabela teşekkürü!

Türkçe tabela teşekkürü!
Muhalefetten belediyelere Türkçe tabela teşekkürü

Bursa Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nde muhalefet sözcüsünden Ak Partili belediye başkanlarına Türkçe tabela teşekkürü geldi.

Bursa haber...

Büyükşehir Belediye Meclisi'nde söz alan Cumhuriyet Halk Partisi Sözcüsü Osman Ayradilli, mecliste birlikte iyi bir çalışma örneği sergilediklerini belirterek, "Meclisimizden iyi bir çalışmayla geçen yabanca tabela konusunda düzenli ve doğru şekilde Osmangazi ve Büyükşehir Belediyesi ortak çalışma gerçekleştirmiş. Çarşamba'da gezerken "pasaportumu mu unuttum" diye düşünmüyorsunuz. Bütün tabelalar kısa sürede Türkçe'ye çevrilmiş. Yakışan olmuş. Bu konuda yöneticilere teşekkür ediyorum" dedi.

“Küçük balıklar yakalanıyor, nesli tüketiliyor”

Osman Ayradilli, meclisteki konuşmasında Gemlik Körfezi’nin balık avına endüstriyel balıkçılığa kapatılmasının büyükşehir komisyonlarının duyarlı çalışmasıyla geçtiğini de hatırlatarak, “Balık sezonu açıldı. Tekrar balık pazarlarına baktığımız zaman tutulmaması yasak olan ve suç işlenen balıklar yakalanıyor. Balık ölçülerine ve balık standartlarına hiç bir şekilde özen gösterilmemekte, Bursa halinden dağıtılması gerekirken, denetlenmesi gerekirken, olması gereken ölçülerin dışında tutulmaması gereken balıklar tutuluyor. Bu da balık popülasyonunun zayıflamasına sebep oluyor. Dünyada kişi başı balık 25 kilogram bizde 5-6 kilogram. Marmara dünya genelinde balıkların üremesi için en elverişli ortam olmasına rağmen biz kötüye kullanyoruz. Bunu Tarım Orman Bakanlığı’na meclisimiz ve miletvekillerimizin el birliğiyle dikkat çekici bir şekilde gündeme getirilmesini istiyoruz” diye konuştu.

Ayradilli, kaldırım işgallerine de dikkat çekerek, “Bazı caddelerde kaldırımların işgal edildiğini görüyoruz. Lokantaların masa sandalyeleri Burbak’ın otoparklarına konulmuş. Değnekçilerden kurtulmak için Burbak kuruldu. Ancak bu keşmekeşin önüne geçilmesi gerekir” şeklinde konuştu.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş da, kaldırım işgallerine, sahillerdeki işgallere anında müdahale ettiklerini, Burbak’ın park yerine masa sandalye atan lokantaya da müdahale edildiğini ifade ederek, “İşgaller en hassas olduğumuz konulardan birisi. İlçe Belediyeleri’nin de sorumlulukları var. Siyasi parti ayırmadan biz her yere müdahale ediyoruz. Birkaç kişi gayri yasal iş yapacak diye binlerce kişinin huzurunu bozamazlar. Burbak da uygunsuz kullanımların önüne geçiyor.” Diye konuştu.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Anıları değiştirmek mümkün olabilir13 Ağustos 2025 Çarşamba 14:50
  • Bağımlılık riskiniz olabilir!13 Ağustos 2025 Çarşamba 12:05
  • Her 3 çocuktan 1’inde demir eksikliği var!13 Ağustos 2025 Çarşamba 11:39
  • Turşunun 8 faydası13 Ağustos 2025 Çarşamba 11:27
  • Farkındalık egzersizleriyle korunma mümkün mü?12 Ağustos 2025 Salı 14:14
  • Aşırı sıcaklar kalbi vuruyor!12 Ağustos 2025 Salı 14:09
  • Ergenlikte başlayan sorunlara dikkat12 Ağustos 2025 Salı 14:04
  • Tercih yaparken yapay zekaya güvenmeyin12 Ağustos 2025 Salı 13:40
  • Yaralar önemli haberciler olabilir12 Ağustos 2025 Salı 13:36
  • Boynunuzdaki şişliğe dikkat!11 Ağustos 2025 Pazartesi 14:04
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0544.201 80 43