• BIST 9339.59
  • Altın 4288.346
  • Dolar 39.4457
  • Euro 45.4234
  • Bursa 29 °C
  • İstanbul 26 °C
  • Ankara 25 °C

Türk subayından tokat gibi yanıt

Türk subayından tokat gibi yanıt
Bordo bereli subaydan ABD madalyasına ret!
ABD Başkanı Donald Trump'ın, terör örgütü PKK'nın Suriye kolu YPG'ye ağır silah verilmesini içeren kararı onaylamasının ardından, İncirlik'te görevli bir Türk subay, ABD'li komutanın kendisine verdiği madalya ve beratı, "Bu madalyayı verenler, benim düşmanım olan YPG ile işbirliği içindedir. Onurum bu madalyayı kabul etmeme müsaade etmemektedir" diyerek kabul etmedi. Subayın Suriye'de DEAŞ'la mücadelede kurulan Türkiye-ABD Ortak Koalisyon Karargâhı'nda görevli Özel Kuvvetler (Bordo Bereli) mensubu olduğu öğrenildi.
 
KOALİSYON KARARGÂHINDA TÖREN
 
Güvenlik uzmanı Abdullah Ağar'ın sosyal medyada paylaştığı ve ilgili makamlarca doğrulanan olay İncirlik'teki koalisyon karargâhında önceki gün yaşandı. ABD Komutanlığı tarafından, gösterdiği üstün başarılarından ötürü bir Türk subayına madalya ve berat takdimi için veda ve madalya töreni düzenlendi.
 
Alanında en üst ikinci düzeyde olan madalyayı, 'Doğal Kararlılık Harekâtı Komutanlığı' adına ABD'li Albay Kevin Leahy, Türk subaya takıp beratı takdim etti. Ardından Türk subayı tören usulünce konuşmaya başladı. Türk subayın, konuşmasının son bölümündeki sözleri ise bir anda salonda buz gibi bir havanın esmesine neden oldu. Ağar'ın paylaşımına göre, Türk subayı şunları söyledi: "Sizleri yaralamak ve üzmek istemem. Fakat bu madalyayı kabul etmem mümkün değildir. Çünkü bu madalyayı verenler, benim düşmanım olan YPG ile işbirliği içindedir. Onurum bu madalyayı kabul etmeme müsaade etmemektedir."
 
BİRLİKLERDEN TEBRİK YAĞDI
 
Türk subayı konuşmasını tamamladıktan sonra kendisine verilmiş olan madalya ve beratı iade etti. Törene katılanlar bu tutum karşısında sessizliğe büründü. Türk subayı madalya ve beratı masaya bıraktıktan sonra salondan ayrıldı. Türk subaya bu davranışı sonrası Türkiye'nin birçok askeri birliğinden de tebrik mesajları yağdığı öğrenildi.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Kadınlar tuvaletinde görüntü çekerken...16 Haziran 2025 Pazartesi 11:58
  • YKS'ye 2,5 milyondan fazla aday katılacak16 Haziran 2025 Pazartesi 11:29
  • Toprağı İyileştirmek Geleceği Korumaktır16 Haziran 2025 Pazartesi 10:57
  • Duruşma 16 Temmuz'a ertelendi16 Haziran 2025 Pazartesi 10:15
  • Elazığ'da çekirge istilası16 Haziran 2025 Pazartesi 10:08
  • Salda Gölü'ne giren baba-oğul boğuldu16 Haziran 2025 Pazartesi 09:46
  • FETÖ’nün ROKETSAN imamı yakalandı16 Haziran 2025 Pazartesi 09:43
  • Dervişoğlu'ndan referandum çağrısı14 Haziran 2025 Cumartesi 11:30
  • Bitkisel zayıflama ilaçları sağlığınız için tehdit14 Haziran 2025 Cumartesi 11:26
  • "Sahte alıcı" çetesi çökertildi14 Haziran 2025 Cumartesi 11:22
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0544.201 80 43