• BIST 10643.58
  • Altın 2504.005
  • Dolar 32.1989
  • Euro 34.8984
  • Bursa 14 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C

'Türk-Kürt kardeşliğine zarar vermek isteyen kara fikirlileri sevindirmeyelim'

'Türk-Kürt kardeşliğine zarar vermek isteyen kara fikirlileri sevindirmeyelim'
Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Bartık, şehit ailelerinin acılarını paylaşırken yanlış hal ve hareketlerden uzak durmak gerektiğini söyledi.

GAZİANTEP (CİHAN)- Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Bartık, şehit ailelerinin acılarını paylaşırken yanlış hal ve hareketlerden uzak durmak gerektiğini belirtti. Bartık, “Şehit haberlerinin kesinlik kazanmasının ardından bazı şehirlerimizde yaşanan olayları tasvip edemeyiz. Bu olaylar bazılarının iştahını kabartmaktan başka bir işe yaramaz. İnsanların sokağa dökülüp Türk-Kürt kardeşliğine zarar vermesini isteyen yüzlerce kara fikirli insanları sevindirmeyelim.” dedi.

Bartık yaptığı açıklamada, terörist faaliyetlerle bir amaca ulaşılamayacağını vurguladı. Türkiye’nin bu dönemde birlik ve beraberliğe daha fazla ihtiyaç duyduğunu anlatan Bartık, şöyle devam etti: “Hakkari’nin Yüksekova ilçesi Dağlıca kesiminde şehit olan 16 kahraman askerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Çatışmada yaralanan 6 askerimize de şifa diliyorum. Acılı ailelerimize de sabır diliyorum. Bu acıyı tarif edecek bir kelime bulamıyorum. Kelimelerin anlamsız kaldığı, yüreklerin kor ateşle yandığı böyle zamanlarda sabretmekten başka çaremiz yok. Son aylarda onlarca yiğidimizi toprağa vermenin üzüntüsünü yaşarken Hakkari’den gelen haber ciğerlerimizi dağladı. Allah bu ülkeye bir daha böyle acılar yaşatmasın.”

Bartık, Türkiye’nin zor günler yaşadığını ifade ederek, bu günlerin birlik ve beraberlikle geçirilmesi gerektiğine dikkati çekti. Ailelerin acılarını paylaşırken yanlış hal ve hareketlerden de uzak durmak gerektiğinin altını çizen Bartık, “Şehit haberlerinin kesinlik kazanmasının ardından bazı şehirlerimizde yaşanan olayları tasvip edemeyiz. Bu olaylar bazılarının iştahını kabartmaktan başka bir işe yaramaz. İnsanların sokağa dökülüp Türk-Kürt kardeşliğine zarar vermesini isteyen yüzlerce kara fikirli insanları sevindirmeyelim” diye konuştu.

Terörün her türlüsünü lanetlediklerini bildiren Bartık, terörden medet umanların da heveslerinin kursağında kalacağını sözlerine ekledi. CİHAN

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0224. 408 35 78- Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0224.408 35 78