• BIST 9321.7
  • Altın 4242.399
  • Dolar 39.7682
  • Euro 46.642
  • Bursa 36 °C
  • İstanbul 33 °C
  • Ankara 34 °C

Türk çocuk, oyun konsoluna bomba yapımıyla ilgili doküman indirmiş

Türk çocuk, oyun konsoluna bomba yapımıyla ilgili doküman indirmiş
VİYANA - Avusturya'da Suriye'deki terör gruplarına katılmaya hazırlandığı ve bomba yapımı için internetten bilgi indirdiği iddiasıyla hakkında dava açılan Türk çocuğun yargılanmasına başlandı.

VİYANA - Avusturya'da Suriye'deki terör gruplarına katılmaya hazırlandığı ve bomba yapımı için internetten bilgi indirdiği iddiasıyla hakkında dava açılan Türk çocuğun yargılanmasına başlandı. İlk duruşmaya çıkan Mertkan G. (15), yüzünü dosya kağıdı ile gazetecilerden gizledi.

Duruşmanın ardından açıklama yapan Avukat Rudolf Mayet, "Müvekkilim babasız büyüdü. Öğrenme güçlüğü çekenlerin gittiği bir okula devam etti. Kendi yaşındaki birçok çocuk gibi kabul edilme arzusu taşıyor ve bu yüzden de propagandaya kandı." dedi.

Avukat, müvekkilinin söz konusu planları yaparken sahip olduğu görüşlerinin değiştiğini ifade etti.

Aşağı Avusturya Eyaleti'nde Mertkan, 5 yıla kadar hapis istemiyle yargılanacak. Çocuğun, bomba yapımı ile ilgili dokümanları Playstation adlı oyun konsoluna indirdiği iddia ediliyor. Hedefin ise Viyana Tren İstasyonu'na saldırı düzenlemek olduğu belirtiliyor.

İddianameye göre 8 yıl önce Avusturya'ya göç eden Mertkan, IŞİD propagandasından etkilenerek Suriye'ye gitmeye karar verdi. Fakat Avusturya'yı terk etmeden önce geçtiğimiz yıl Viyana'da saldırı düzenlemeyi planladı. Bomba imal etmek için dokümanlar indirdi ve gerekli malzemeleri temin etmek için de girişimde bulundu.

Geçtiğimiz yılın Ekim ayında gözaltına alınan Mertkan, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmış, fakat tahliye şartlarını ihlal edince Ocak ayında tutuklanmıştı.

Avusturya'dan şu ana kadar 200 kişinin IŞİD'e katılmak için Suriye ve Irak'a gittiği; bunlardan 70'nin geri döndüğü belirtiliyor. CİHAN

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Trump: 'Bombayı ellerinden aldık"23 Haziran 2025 Pazartesi 08:31
  • İran halkı sokakta: "Teslimiyet yok, ABD ile savaş"23 Haziran 2025 Pazartesi 07:18
  • Suriye'de kiliseye saldırı: 20 kişi öldü23 Haziran 2025 Pazartesi 06:24
  • İran’da MOSSAD operasyonu21 Haziran 2025 Cumartesi 10:33
  • Kremlin: 'Rejim değişikliği kabul edilemez"20 Haziran 2025 Cuma 11:36
  • İran, Beerşeba kentini vurdu20 Haziran 2025 Cuma 10:31
  • ABD ve Almanya'dan İsrail’e 14 uçak yardım20 Haziran 2025 Cuma 08:53
  • İran'dan İsrail'e balistik füze saldırısı: 65 yaralı19 Haziran 2025 Perşembe 10:53
  • İsrail nükleer tesislere saldırdı19 Haziran 2025 Perşembe 10:42
  • Trump: "Yapabilirim de, yapmayabilirim de"18 Haziran 2025 Çarşamba 18:55
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0544.201 80 43