• BIST 13233.04
  • Altın 6179.07
  • Dolar 47.5215
  • Euro 54.636
  • Bursa 30 °C
  • İstanbul 28 °C
  • Ankara 29 °C

Tunceli’deki yangınların tamamı kontrol altında

Tunceli’deki yangınların tamamı kontrol altında
Orman Genel Müdürlüğü (OGM) ekiplerinin...

Orman Genel Müdürlüğü (OGM) ekiplerinin günlerdir mücadele ettiği Tunceli’deki orman yangınlarının tamamını kontrol altına alındı. Tunceli Pülümür ve Nazımiye’de devam eden yangınlara 2 helikopter, 5 arazöz, 4 ilk müdahale aracı, 5 iş makinesi ve 60 personel ile müdahale eden OGM, bugün saat 16.00 civarında tüm yangınları kontrol altına aldı. OGM ayrıca bugün İstanbul, Tekirdağ, Antalya, Denizli, Diyarbakır, Adana, Kars, Muğla başta olmak üzere yaşanan 14 orman ve 11 kırsal alan yangınının tamamını kontrol altına aldı.  

Tunceli’deki Hozat-Ovacık özel güvenlik bölgesi olarak ilan edilen alanda 18 Ağustos tarihinden itibaren çıkan 8 adet yangına hava ve kara güçleri ile müdahale eden OGM ekipleri tüm yangınları kontrol altına aldı. 

Tunceli’deki tüm yangınların söndürüldüğünü ve soğutma çalışmalarının başlatıldığını açıklayan OGM şu bilgileri aktardı:

“Tunceli ili Hozat ilçesi Hozat-Ovacık arasındaki özel güvenlik bölgesi olarak ilan edilen alanda yaşanan ve tamamı kontrol altına alınan yangınlara toplamda 2 helikopter, 1 uçak, işletme müdürlüğümüze ait 5 arazöz, 5 ilk müdahale aracı ve 2 dozer ve 2 greyder ve 60 personel ile müdahale edildi. Son olarak Pülümür ve Nazımiye’deki ormanlık alanda devam eden yangınlar da bugün 16.00 civarında kontrol altına alındı. Arazinin dağlık ve ormanının çok sık olmasından dolayı yangını önlemek adına ekiplerimiz 30 km yol ve 25 km de yangın emniyet şeridi açtı. Yerleşim yerlerini tehdit etmeyen ve herhangi bir can kaybının yaşanmadığı yangınların tamamı yangın söndürme ekiplerimizin üstün çabası ile söndürüldü ve soğutma çalışmalarına başlandı.”

Bugün 14 yangının tamamı kontrol altında 

OGM, bugün yaşanan 14 orman ve 11 kırsal alan yangınına ilişkin de şu bilgileri paylaştı:

“02.09.2021 tarihinde Türkiye genelinde İstanbul Ümraniye ve Beykoz, Diyarbakır Lice, Uşak Bazan, Çanakkale Yenice, Edirne Keşan, Antalya Akseki, Kars Sarıkamış Hander, Çamyazı ve Şehir Emin, Muğla Bodrum ve Milas,   Adana Feke ve Tekirdağ Saray olmak üzere 14 orman yangınının tamamı Orman Teşkilatımızın yangın söndürme ekiplerinin yoğun çabası ile kontrol altına alındı. Bugün ayrıca yaşanan 11 adet kırsal alan yangını da söndürüldü. Tüm yangın alanları için soğukta çalışmaları devam etmektedir.”

 

Etiketler: ,
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Menapozun sinsi tehlikesi: Kas kaybı30 Temmuz 2026 Perşembe 12:07
  • Yazın klima kullanırken bu önerilere dikkat!29 Temmuz 2026 Çarşamba 16:42
  • Omurga sağlığı için 10 önemli öneri29 Temmuz 2026 Çarşamba 16:35
  • Yazın mantara yol açan 6 hata29 Temmuz 2026 Çarşamba 16:21
  • Uzmandan elektronik sigara uyarısı!29 Temmuz 2026 Çarşamba 12:48
  • Bebek sağlığı ağızdan başlar29 Temmuz 2026 Çarşamba 12:47
  • Yazın mantara yol açan 6 hata!28 Temmuz 2026 Salı 15:22
  • ''Sessiz tehlike hepatiti önlemek mümkün.''28 Temmuz 2026 Salı 15:11
  • Hafta içi bitkisel hafta sonu et!28 Temmuz 2026 Salı 12:22
  • Yutulan diş macununa dikkat!25 Temmuz 2026 Cumartesi 13:48
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0544.201 80 43