• BIST 10276.88
  • Altın 2390.367
  • Dolar 32.335
  • Euro 34.7427
  • Bursa 12 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C

Tuna: İnsanların işsiz olduğu yerde huzur tesis edilemez

Tuna: İnsanların işsiz olduğu yerde huzur tesis edilemez
İstihdam İçin Koordinasyon ve Eğitim Projesi’nin (İSKEP) “Dezavantajlı Gruplar Yerel İşgücü Piyasası Çalıştayı” yapıldı. Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna konuşma yaptı

MERSİN (CİHAN)- Mersin merkez Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, hizmetler ne kadar iyi olsa da insanların işsiz ve sıkıntılı olduğu bir yerde huzur ve güveni tesis etmenin mümkün olamayacağını belirtti.

Toroslar Belediyesi’nin de aralarında bulunduğu Türkiye genelindeki 10 ilde 12 belediye tarafından uygulanan İstihdam İçin Koordinasyon ve Eğitim Projesi’nin (İSKEP) “Dezavantajlı Gruplar Yerel İşgücü Piyasası Çalıştayı” yapıldı. Toroslar’da 11 aydır devam eden ve 23 ayda tamamlanacak olan projenin 2. çalıştayına; Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna'nın yanı sıra, Avrupa Birliği (AB) Delegasyonu Temsilcisi ve İstihdam Kilit Uzmanı Cleofe Guardingli de katıldı.

Toplantıda; Toroslar Belediyesi’nin hedef grup olarak belirlediği ‘Engelliler, Romanlar ve Çalışan Çocuklar ile Ailelerine’ yönelik uygulanan çalışmalarla ilgili bilgiler verildi, projede geçirilen süreçle ilgili kısa bir tanıtım filmi gösterildi. Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, İSKEP Projesinin, 2011 yılında Türkiye Belediyeler Birliği’nin, Türkiye’deki tüm belediyelere göndermiş olduğu ‘sosyal içerme’ başlığındaki bir anketle başladığını belirterek, değerlendirilen anket çalışmasının sonucunda Toroslar Belediyesi’nin davet edilen 12 belediyeden birisi olduğunu anlattı. Toroslar Belediyesi olarak insanların işsiz eşitler arasında bir adım öne çıkmasını sağlamak amacıyla 2005 yılında Toroslar Teknik Eğitim Kursları (TORTEK) Merkezleri’ni kurduklarını ifade eden Başkan Tuna; “Belediyecilik anlamında insanların yaşam yerlerini ciddi anlamda en güzel şekle getirmeye gayret ettik. Ama gelin görün ki toplamda kamunun fayda aldığı yerlerde yaptığınız hizmetler ne kadar iyi olursa olsun, insanların işsiz olduğu ve sıkıntılı olduğu bir yerde huzur ve güveni tesis etmek çok mümkün değil. O nedenle, Toroslar Belediyesi olarak 2005 yılından beri yapmış olduğumuz mesleki eğitim faaliyetleri ve özellikle TORTEK ile 26 branşta 56 eğitim merkezinde şu ana kadar 15 bin insana mesleki eğitim verdik. Tabi mesleki eğitim verdiğiniz zaman o insanlara da iş kapısı oluşturmanız lazım. O anlamda da öğrendiği mesleği hayatını idame ettirmek amacıyla kullanacak arkadaşlarımıza da yol göstermeye çalıştık ve bir kısmına da iş bulduk” dedi.
CİHAN

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0224. 408 35 78- Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0224.408 35 78