• BIST 11000.26
  • Altın 4885.594
  • Dolar 41.2776
  • Euro 48.5803
  • Bursa 18 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 23 °C

TSK, gövde gösterisine hazırlanıyor

TSK, gövde gösterisine hazırlanıyor
Cumhuriyet tarihinin en geniş katılımlı "Kış Tatbikatı" Kars'ta yapılıyor...

Cumhuriyet tarihinin en geniş katılımlı "Kış Tatbikatı" Kars'ta yapılıyor. 17 ülkeden katılımcıların da yer aldığı tatbikatın Seçkin Gözlemci Günü'nün Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) komuta kademesi tarafından da takip edilmesi planlanıyor. 

Türk Silahlı Kuvvetlerinin planlı tatbikatlarından Kış Tatbikatı 2023, Kars'ın Sarıkamış ilçesinde yapılıyor. Müşterek harekatın icrası konusunda iş birliği ve koordinasyonun sağlanması, envanterde bulunan, envantere yeni giren veya savunma sanayi firmalarınca geliştirilmekte olan harp silah ve araçlarının performanslarının denenmesi amaçlanan tatbikatta, tank bölükleri, topçu bataryaları, keskin nişancı timleri, Özel Kuvvetler Komutanlığı personeli, komandolar ve helikopterler görev alıyor. 

Bunun yanında birliklerin şiddetli soğuklarda atış dahil muharebe imkan ve kabiliyetlerinin denenmesi, kış şartlarında arazide yerleşme, barınma, ikmal ve bakım faaliyetlerinde eğitim seviyesinin geliştirilmesi ile komuta kontrol sistemlerinin işletilmesinin sağlanması da tatbikatın diğer amaçları arasında yer alıyor. 

Taarruz, hava hücum harekatı, havadan atma harekatı, hava ulaştırma ve lojistik destek faaliyetlerinin yerine getirileceği tatbikatta; tank bölükleri, topçu bataryaları, havan takımlarının yanı sıra keskin nişancı timleri, Özel Kuvvetler Komutanlığı personeli, komandolar ve helikopterler görev alacak. 

Tatbikatın Seçkin Gözlemci Günü'nün Milli Savunma Bakanı Akar ve beraberindeki TSK komuta kademesinin de takip etmesi planlanıyor. 

Aralarında Almanya, Azerbaycan ve İngiltere'nin de bulunduğu 17 ülkeden katılımcıların yer aldığı tatbikat milli ve yabancı unsurların katılımı ile Cumhuriyet tarihinin en geniş katılımlı "Kış Tatbikatı" olma özelliği taşıyor. 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Ekrem İmamoğlu hakkında yeni iddianame14 Eylül 2025 Pazar 12:54
  • Adalet Bakanı'ndan CHP açıklaması13 Eylül 2025 Cumartesi 12:41
  • Akdeniz'de 4.1 büyüklüğünde deprem13 Eylül 2025 Cumartesi 12:14
  • Bayrampaşa Belediyesi'ne operasyon!13 Eylül 2025 Cumartesi 11:57
  • Bakan açıkladı: 17 bin personel alınacak13 Eylül 2025 Cumartesi 10:37
  • 6 ilde DEAŞ operasyonu: 14 gözaltı13 Eylül 2025 Cumartesi 10:33
  • 'Davanıza sahip çıkın!'12 Eylül 2025 Cuma 17:26
  • Fidan dikiminde acele edilmeli12 Eylül 2025 Cuma 17:02
  • KPSS alan oturumlarına 127 bin başvuru12 Eylül 2025 Cuma 11:12
  • 14 ilde Telegram ve Discord operasyonu12 Eylül 2025 Cuma 11:07
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0544.201 80 43