• BIST 10366.16
  • Altın 4349.519
  • Dolar 40.3482
  • Euro 46.9244
  • Bursa 21 °C
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 20 °C

Trump: "Orta Doğu, tehlikeli bir yer haline gelebilir"

Trump: "Orta Doğu, tehlikeli bir yer haline gelebilir"
ABD Başkanı Donald Trump, "Orta Doğu, tehlikeli bir yer haline gelebilir" dedi.

ABD Başkanı Donald Trump, eşi Melania Trump ile birlikte Washington’daki Kennedy Center’da bir müzikalin açılışına katılımı sırasında basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.


Buradaki açıklamasında zorunlu olmayan Amerikalı personelinin Orta Doğu’daki bazı ülkelerden çekilmesini yorumlayan Trump, "Orası tehlikeli bir yer haline gelebileceği için çekiliyorlar. Neler olacağını göreceğiz. Çekilmeleri için bildirimi yaptık. Nükleer silaha sahip olamazlar. Bu çok net. Nükleer silaha sahip olamazlar. Buna izin vermeyeceğiz" dedi.

"ABD ordusu, zafer üstüne zafer kazanacak"


Trump, Truth Social adlı sosyal paylaşım platformundan yaptığı bir açıklamada ise, "ABD Ordusu, önümüzdeki günlerde ve gelecek her nesilde zafer üstüne zafer kazanacak, bundan her zamankinden daha eminim. Bitmek bilmeyen bir cesaret ortaya koyacaksınız. ABD topraklarının her bir karışını koruyacak, Amerika’yı dünyanın dört bir yanında savunacaksınız!" dedi.


ABD’nin Orta Doğu’daki personelini tahliye adımlarına ilişkin İsrail basınında yer alan bir haberde ise bir ABD Dışişleri Bakanlığı yetkilisinin açıklamasına yer verildi. Yetkilinin, "Başkan Trump, Amerikalıları hem yurt içinde hem de yurt dışında güvende tutmaya kararlıdır. Bu taahhüt doğrultusunda, tüm büyükelçiliklerimizdeki uygun personel durumunu sürekli olarak değerlendiriyoruz. En son analizimize dayanarak, Irak’taki misyonumuzun varlığını azaltma kararı aldık" ifadelerini kullandığı kaydedildi.


Haberde ayrıca, ABD Dışişleri Bakanlığı’nın, Bahreyn ve Kuveyt’teki zorunlu olmayan personel ve aile üyelerinin ülkeden ayrılması için yetki verdiği paylaşıldı.


Bunun yanı sıra ABD Savunma Bakanı Pete Hegseth’in Orta Doğu’nun çeşitli bölgelerindeki askeri personelin aile fertlerinin gönüllü olarak ayrılmasına onay verdiği duyuruldu.


ABD’nin Orta Doğu’da güvenlik endişelerinin artmasını gerekçe göstererek başlattığı tahliyeler, Trump yönetiminin İran ile yeni bir nükleer anlaşma aradığı ve İran ile İsrail arasındaki gerilimin tırmandığı bir dönemde geldi.

Etiketler:
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Trump’tan yeni vergi sinyali09 Temmuz 2025 Çarşamba 10:52
  • ABD, HTŞ’yi terör örgütü listesinden çıkarıyor08 Temmuz 2025 Salı 09:17
  • Trump’tan Musk’a: Parti kurması saçma07 Temmuz 2025 Pazartesi 10:42
  • Trump: "FED Başkanı derhal istifa etmeli"03 Temmuz 2025 Perşembe 10:51
  • Trump, yine Musk'ı hedef aldı01 Temmuz 2025 Salı 11:10
  • İran’dan Starlink’e yasak30 Haziran 2025 Pazartesi 10:53
  • Rusya, Odessa’yı vurdu28 Haziran 2025 Cumartesi 11:43
  • İsrailli Bakan: "Hamaney'i öldürmek istedik"27 Haziran 2025 Cuma 10:24
  • Trump: "Çin ile ticaret anlaşması imzaladık"27 Haziran 2025 Cuma 10:07
  • İsrail: Hala bir tehlike var24 Haziran 2025 Salı 11:34
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0544.201 80 43