• BIST 13723.27
  • Altın 6364.47
  • Dolar 47.5854
  • Euro 54.9242
  • Bursa 32 °C
  • İstanbul 31 °C
  • Ankara 30 °C

Trump, ifade verdi

Trump, ifade verdi
Zarar verme talimatı vermediğini söyledi, cinsel saldırı suçlamasını reddetti...

Eski dergi yazarı E. Jean Carroll'un açtığı “zarar tazminatı” davasında ifade veren eski ABD Başkanı Donald Trump, kimseye Carroll'a zarar verme talimatı vermediğini söyledi. Kendisini, ailesini ve başkanlığı savunmak istediğini kaydeden Trump, Carroll'un cinsel saldırı suçlamasını reddettiğini yineledi.   

Eski bir dergi yazarı olan E. Jean Carroll'un Eski ABD Başkanı ve iş insanı Donald Trump’a açtığı “zarar tazminatı” davasına New York'taki Manhattan Federal Mahkemesi’nde devam edildi. Trump'ın hazır bulunduğu duruşmada Carroll’un avukatları müvekilleri hakkında Trump'ın daha önceki incitici beyanlarını içeren bir video klibi mahkeme heyetine gösterdi. Trump'ın avukatlarından Alina Habba, Carroll'un tazminat talebi ile Trump'ın açıklamaları arasında herhangi bir illiyet bağı kuramadığını savunarak davanın düşürülmesini isterken, Yargıç Lewis Kaplan Habba’nın talebini reddetti. Carroll'un uzun süredir arkadaşı olan eski haber sunucusu Carol Martin'in ifadesiyle devam edilen duruşmada, Trump’ın avukatı Habba Martin'e “Carroll'ın Trump'a karşı açtığı davalarla gelen ilgiden hoşlanıp hoşlanmadığını” sordu. Martin bunun “ilk yıllarda ve farklı zamanlarda” doğru olduğunu ifade etti. 

Tansiyon yükseldi 

Geçen haftaki duruşmalara göre mahkemede daha az aktif olduğu gözlenen Trump, avukatı Habba ile konuşmakla yetindi. Habba’nın kendi müvekkili Trump’a Carroll'un suçlamaları ile ilgili birkaç soru sormak istemesi üzerine salonda tansiyon yükselirken, Trump avukatı Habba'nın sözünü keserek “O kadınla hiç tanışmadım, kim olduğunu bilmiyorum. Bu kadınla hiç tanışmadım” ifadelerini kullandı. Yargıç Lewis Kaplan ise “Üzgünüm Bay Trump, avukatınız konuşurken yüksek sesle konuşarak bölüyorsunuz ve buna izin veremem” diyerek tepki gösterdi. Kaplan ve Habba’nın, sorulmasına izin verilen soruları tartışmaya devam etmesi üzerine Yargıç Kaplan, “Bayan Habba, onun ne yapmaya hakkı olduğuna ben karar veririm. Bu benim işim, sizin değil” ifadelerini kullandı. 

Trump hakkındaki iddiaları reddetti 

Duruşmaya Trump’ın ifadesiyle devam edilirken, Trump avukatı Habba’nın “Bayan Carroll'a zarar vermesi için herhangi birine talimat verdiniz mi?” sorusuna “Hayır! Ben sadece kendimi, ailemi ve açıkçası başkanlığı savunmak istedim” yanıtını verdi. Habba’nın Carroll'un cinsel saldırı iddiaları ile ilgili “İfadenizin arkasında duruyor musunuz?” sorusunu yönelttiği Trump, “Yüzde 100 evet! Bu kesinlikle doğru. Evet reddettim. Tamamen yanlış bir suçlama olduğunu düşündüğüm bir şey söyledi” şeklinde konuştu. Bugün yapılan duruşmada yaklaşık 3 dakika söz alarak kısa bir ifade veren Trump’ın, yarın New York'ta yeniden hakim karşısına çıkması bekleniyor. 

Tazminat miktarının belirlenmesi bekleniyor 

Eski ABD Başkanı ve iş insanı Donald Trump, eski bir dergi yazarı olan E. Jean Carroll'un daha önce açtığı davada “cinsel taciz” ve hakaretten suçlu bulunmuştu. Carroll, ilk hukuk zaferinin ardından cinsel saldırı iddialarıyla ilgili 2019 yılında yaptığı karalayıcı açıklamalar nedeniyle Trump'a yönelik ikinci bir “zarar tazminatı” davası açmıştı. Manhattan Federal Mahkemesi Yargıcı Lewis Kaplan daha önce yaptığı açıklamada, Carroll tarafından açılan yeni davada jürinin Trump’ın ne kadar tazminat ödeyeceğine karar vereceğini belirtmişti. Dava geçen hafta görülmeye başlarken,  pazartesi günü yapılması beklenen son duruşma bir mahkeme üyesinin hastalanması nedeniyle bugüne ertelenmişti. 

Etiketler: , ,
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • İran: ''Hiçbir müzakere yürütmüyoruz.''27 Temmuz 2026 Pazartesi 13:54
  • Trump: Nükleer Silaha İzin Yok25 Temmuz 2026 Cumartesi 12:17
  • Bursa'nın Yangın Uçakları Hazır24 Temmuz 2026 Cuma 12:27
  • 15 yaş altına sosyal medya yasaklandı!23 Temmuz 2026 Perşembe 12:32
  • İran Savaşının Maliyeti 37,5 Milyar Dolar!22 Temmuz 2026 Çarşamba 11:55
  • ABD İran'a yeni saldırı dalgası başlattı21 Temmuz 2026 Salı 10:55
  • Rusya, Karadeniz’de yük gemisini vurdu20 Temmuz 2026 Pazartesi 12:37
  • Trump, Çin'i 2020 seçimlerine müdahale etmekle suçladı18 Temmuz 2026 Cumartesi 12:23
  • Hollanda'da "su kıtlığı" ilan edildi18 Temmuz 2026 Cumartesi 11:57
  • ABD ordusu: Son saldırı dalgası tamamlandı16 Temmuz 2026 Perşembe 11:01
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0544.201 80 43