• BIST 10267.61
  • Altın 2398.482
  • Dolar 32.2398
  • Euro 34.6949
  • Bursa 16 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 13 °C

Toprak tahlili destekleme başvuru süresi 30 Ekim’e uzatıldı

Toprak tahlili destekleme başvuru süresi 30 Ekim’e uzatıldı

MANİSA (CİHAN)- Çiftçiler için mazot, gübre ve toprak tahlili desteklemeleri başvuru sürelerinin 30 Ekim 2015'e kadar uzatıldığını bildirildi. Manisa Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hasan Çebi, destek ödemesinden faydalanmak isteyen çiftçilerin, belirtilen süre içerisinde ilçe müdürlüklerine müracaat etmesi gerektiğini belirtti. Çebi, “Çiftçilere üretim yılı içerisinde, tarımsal üretimde bulunulan Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS)’nde kayıtlı tarım arazisi büyüklüğü dikkate alınarak mazot, gübre ve toprak analizi destekleme ödemesi yapılmaktadır. Müracaat ettikleri toplam arazi miktarı 1 dekarın altında olan çiftçilere ise mazot, gübre ve toprak analizi destekleme ödemesi yapılamamaktadır.” dedi.

Destekten faydalanmak isteyen çiftçilerin, bakanlıkça yetkilendirilmiş laboratuvarlarda 30 Ekim’e kadar toprak tahlili yaptırmasının zorunlu olduğunu hatırlatan İl Müdürü Çebi, “Her toprak analizine, en fazla 50 dekar için ödeme yapılacaktır. Her analiz, en fazla 50 dekarlık bir tarım arazisini temsil eder. Yetkilendirilmiş laboratuvarca onaylanmış toprak analizi formu ve analiz raporunun, belirtilen süre içerisinde ilçe müdürlüklerine teslim edilmesi gerekmektedir. Ayrıca ÇKS’ye kayıtlı olup üretim alanı 50 dekar ve üzerinde olan her bir tarım arazisinin gübre destekleme ödemesinden yararlanabilmesi için de yetkilendirilmiş laboratuvarlarda 30 Ekim’e kadar toprak analizinin yapılmış olması gerekmektedir.” diye konuştu.

Süre uzatımlarının, üreticilerin mağduriyetini gidermesi açısından önemli olduğunu belirten Hasan Çebi, “Çiftçilerimizin, 30 Ekim mesai bitimine kadar mazot gübre ve toprak analizi destekleme başvuru dilekçesiyle ilçe müdürlüklerine müracaatta bulunmaları gerekmektedir. Ayrıca bu süre uzatımı, toprak analizi formlarını zamanında ilçe müdürlüklerine getiremeyen ve herhangi bir nedenle eksik ödeme alan çiftçilerimizin de mağduriyetini gidermiş olacaktır. Laboratuvar analiz işlemleri bir hafta sürdüğünden dolayı çiftçilerimizin, olası bir sıkışıklıkla karşı karşıya kalmamaları adına son günü beklemeden toprak analizlerini yaptırmalarında fayda vardır.” dedi. CİHAN

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0224. 408 35 78- Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0224.408 35 78