• BIST 13458.1
  • Altın 6203.23
  • Dolar 47.5401
  • Euro 54.8985
  • Bursa 20 °C
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 20 °C

Toplantı sonrası ABD'den ilk açıklama!

Toplantı sonrası ABD'den ilk açıklama!
"Sorunun çözülmesini umuyoruz"

ABD ile Türkiye arasında gerilimi yükselten yaptırım kararı sonrasında dün bir araya gelen Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu ve ABD'li mevkidaşı Pompeo'nun görüşmesi sonrasında ABD'li bakan bugün açıklama yaptı. Pompeo, "Türkiye'deki tutuklu ABD'lilerin önümüzdeki günlerde serbest bırakılmasını umut ediyorum" dedi.

Ankara-Washington hattında ciddi bir krize sebep olan rahip Brunson davası sonrasında Türkiye’ye yönelik yaptırımlar iki ülke arasında tansiyonun yükselmesine sebep olmuştu. ABD’nin iki bakana yaptırım kararı almasının ardından dün Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve ABD’li mevkidaşı Mike Pompeo Singapur’da bir araya gelmişti. Pompeo bugün o görüşmenin ardından basına konuştu.

Pompeo, görüşmenin yapıcı geçtiğini söylerken, Türkiye’de tutuklu bulunan Amerikalıların “önümüzdeki günlerde” serbest bırakılacağını umut ettiğini söyledi. Pompeo, “Mevkidaşımla dün yapıcı bir görüşme gerçekleştirdim. Brunson’ın serbest bırakılmasının ve ABD’ye dönmesinin zamanının geçtiğini ve Türkiye’deki diğer tutukluların da serbest bırakılması gerektiğini söyledim” dedi.

Pompeo, “Umut ediyorum ki önümüzdeki günlerde bunlar gerçekleşecek” dedi. Associated Press’in aktardığı haberde ise Pompeo’nun, “Türkiye ABD’nin her durumda birlikte çalışmak isteyeceği bir NATO müttefiki” sözlerine yer verdi.

Dünkü toplantı sonrasında Çavuşoğlu, “Elbette bütün sorunların tek bir toplantıda çözülmesini bekleyemezsiniz. Fakat önümüzdeki dönemde birlikte çalışmaya ve yakın iş birliği yaparak diyaloğu sürdürme kararı aldık” demişti.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Trump: Nükleer Silaha İzin Yok25 Temmuz 2026 Cumartesi 12:17
  • Bursa'nın Yangın Uçakları Hazır24 Temmuz 2026 Cuma 12:27
  • 15 yaş altına sosyal medya yasaklandı!23 Temmuz 2026 Perşembe 12:32
  • İran Savaşının Maliyeti 37,5 Milyar Dolar!22 Temmuz 2026 Çarşamba 11:55
  • ABD İran'a yeni saldırı dalgası başlattı21 Temmuz 2026 Salı 10:55
  • Rusya, Karadeniz’de yük gemisini vurdu20 Temmuz 2026 Pazartesi 12:37
  • Trump, Çin'i 2020 seçimlerine müdahale etmekle suçladı18 Temmuz 2026 Cumartesi 12:23
  • Hollanda'da "su kıtlığı" ilan edildi18 Temmuz 2026 Cumartesi 11:57
  • ABD ordusu: Son saldırı dalgası tamamlandı16 Temmuz 2026 Perşembe 11:01
  • Rusya'dan Kiev'e füze saldırısı!16 Temmuz 2026 Perşembe 10:58
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0544.201 80 43