• BIST 10746.98
  • Altın 4394.422
  • Dolar 40.5925
  • Euro 47.1002
  • Bursa 25 °C
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 23 °C

TKP'den zamlara tepki

TKP'den zamlara tepki
"Soyguncular belli, özel şirketler. Tek çözüm, hemen devletleştirme..."

Elektrik ve doğalgaz faturalarına getirilen yüksek zamlarla ilgili daha önce tüm enerji şirketlerinin devletleştirilmesi çağrısını dile getiren Türkiye Komünist Partisi, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun dün akşamki "Faturamı ödemeyeceğim" açıklamasının ardından bir açıklama daha yaptı.

Açıklamasında emekçi halkın zaten faturalarını ödeyemediğini ifade eden TKP, fatura soygununun açıkça özelleştirme politikalarından kaynaklandığını söylemeden bununla mücadele edilemeyeceğini savundu.

TKP tarafından yapılan açıklama şöyle:

"Türkiye 2022’ye elektrik ve doğalgaz faturalarına gelen yüksek zam haberleri ile girdi. Ocak ayı bu fatura zammı tartışması ile başladı ardından gelen faturalar biz emekçilerin ve esnafın ocağına ateş gibi düştü. Çoğu emekçi ya ödeyemedi faturasını ya da borç harç, lokmasından eksiltip ödedi gelen faturaları. Evlerimizde hırka, kazak, battaniye ile yaşar hale geldik. Esnaf elektrik harcamamak için ciddi ciddi dükkanını açmamayı düşünür oldu. 

AKP önce, halkı elektrik ve doğalgaz fiyatlarına karşı nasıl koruduğunu anlatmaya çalıştı. Anlattıkça aslında koruduğunun enerji üretim ve dağıtım işini yapan patronlar ve onların kârları olduğu anlaşıldı.

Geçen bir ayın ardından AKP anladı ki halkın öfkesi durulacak gibi değil. Pazartesi günü AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sözcüsü İbrahim Kalın elektrik faturalarında yeni adımlar atılacağını haber verdi. Sonra AKP üzerinden basına bazı bilgiler uçuruldu: Bir dizi orandan, kademeli fiyatlardan, borçların ertelenebileceğinden, KDV’nin düşürülebileceğinden bahseden bilgilerdi bunlar. Anlaşıldı ki AKP laf kalabalığı ve makyajla geçiştirme uğraşında.

Sonra dün akşam ana muhalefet partisi CHP Genel Başkanı bir açıklama yaptı kamuoyuna. Şişirilmiş faturaların nedenlerini açıklayacağını, bunun neden kaynaklandığını anlatacağını söyledi. Beşli çeteden, yandaşlardan, AKP’nin elektrik üretim ve dağıtım işinde bunları kayırdığından söz etti önce. Sonra ise çözüm önerilerini sıraladı. Zamların geri alınmasından, KDV’nin %1’e düşürülmesinden söz etti. Bir de “ben bugünden sonra faturalarımı ödemeyeceğim” dedi. Bir de sosyal medyadan faturalarınızı Erdoğan’a gönderin “sen öde” yazın diye önermiş oldu. 

Anladık ki iktidarı ve muhalefeti ile düzen siyaseti faturalara karşı biriken, birikip söze ve sokağa taşan öfkemizden pek ürkmüş. Halkı nasıl sakinleştiririz, daha fazla ayağa kalkmadan, örgütlenmeden, insanlar öfkesini elektrik ve doğalgaz işinden kasalarını dolduran patronlara yöneltmeden nasıl bunun önünü alırızın derdine düşmüşler. Oysa fatura soygununun sorumlusu da nedeni de apaçık ortada. Biz emekçilere, halktan herhangi birine sorsalar alacaklar yanıtı:

Fatura soygunu, adına özelleştirme dedikleri uygulamaların sonucu. 

Nedeni, bizi ağır bir sefalet içerisine sürüklemiş olan piyasa düzeni.

Bu soygunu yapanlar, Türkiye’nin dört bir yanında elektrik ve doğalgaz üretim ve dağıtım işini kendi tekellerine almış olan özel şirketler.

İktidarı ve muhalefeti ile düzen siyaseti de özelleştirmeleri kaldırmadığı sürece bu suçun ortağı.

Çözüm ise çok basit tüm enerji işletmelerinin bedelsiz olarak derhal devletleştirilmesi!

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ana muhalefet partisi CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’na bir hatırlatma:
Biz emekçiler faturalarımızı zaten ödeyemiyoruz!"

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Özgür Özel: Tanju Özcan sınırları aştı31 Temmuz 2025 Perşembe 11:51
  • Nasuh Mahruki: Bu Hâlâ Sizin Önerdiğiniz Komisyon mu?"31 Temmuz 2025 Perşembe 11:32
  • Kripto para şirketine el kondu31 Temmuz 2025 Perşembe 11:21
  • ''Yanan ormanların eskiye dönmesi 10 yıl sürecek''30 Temmuz 2025 Çarşamba 13:54
  • ''Adaletin kalbinde iz bırakın.''30 Temmuz 2025 Çarşamba 13:45
  • TÜRK-İŞ'ten grev kararı! 500 kuruma...30 Temmuz 2025 Çarşamba 11:37
  • 20 milyonluk söyleşi günleri30 Temmuz 2025 Çarşamba 11:17
  • Özgür Özel'den adaylık mesajı30 Temmuz 2025 Çarşamba 10:49
  • FETÖ'nün mahrem yapılanmasına operasyon30 Temmuz 2025 Çarşamba 10:28
  • Konya'da korkutan deprem!30 Temmuz 2025 Çarşamba 10:24
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0544.201 80 43