• BIST 10975.1
  • Altın 4448.692
  • Dolar 40.6925
  • Euro 47.4109
  • Bursa 31 °C
  • İstanbul 30 °C
  • Ankara 30 °C

TİGEM tay satışı ve koşulardan bu yıl 500 milyon lira gelir bekliyor

TİGEM tay satışı ve koşulardan bu yıl 500 milyon lira gelir bekliyor
Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü (TİGEM), tay satışları ve koşulardan gelen paylarla bu yıl 500 milyon liralık gelir hedefliyor.

TİGEM Genel Müdür Yardımcısı İsmail Bülbül, Karacabey Tarım İşletmesi, Sultansuyu Tarım İşletmesi ve Anadolu Tarım İşletmesi'nde Arap yarış atı yetiştiriciliği yapıldığını söyledi.
1300 yılından bu yana "Savaşta ordu için barış zamanında halk için" sloganıyla tay üretimi yaptıklarını aktaran Bülbül, 8 asıra yakın bir tecrübelerinin bulunduğunu kaydetti.
Geçen hafta yine Karacabey'de Sultansuyu Tarım İşletmesinin yetiştirdiği tay satışını yaptıklarını dile getiren Bülbül, 45 milyon liralık hasılat elde ettiklerini hatırlattı.

Bu hafta da Karacabey Tarım İşletmesi'nin taylarının satışının yapıldığını anlatan Bülbül, şöyle konuştu:

"14 gün sonra Sultansuyu üretimi taşların satışı için bir araya geleceğiz. Geçen yıl satılan taylardan elde edilen gelir 300 milyon lira civarındaydı. 180 milyon lirası tay satışından elde edilen gelirlerdi. Yetiştirdiğimiz tayların koşularından, derecelerinden de pay alıyoruz. 120 milyon lira civarında da bu paylardan gelirimiz vardı ve toplam 300 milyon lira oldu. Bu yıl ise 500 milyon liraya yakın bir gelir hedefliyoruz.
 

Hibrit satış başarılı sonuç verdi

Gelirleri artırmak adına geliştirdikleri yöntemlerden bahseden Bülbül, şunları söyledi:

"Hibrit satış yöntemimiz var. Geçen hafta ilk kez denediğimiz hibrit satış yöntemiyle ihalemizi yaptık. Sonuçlar bizi çok memnun etti. Kendi bünyemizde geliştirdiğimiz yöntemin olumlu sonuçlarını almak bizleri mutlu etti. Türkiye'de benzerleri var ama bu alanda ilk örnekti. Bu yöntemi geliştirerek daha kolay ihale yapmayı planlıyoruz. Hibrit satış yönteminde talipliler, iştirakçiler yaptığımız ihaleye uzaktan teklif verebiliyorlar. Zaman bulamıyor, gelemiyor olabilirler, uzaktan online canlı olarak teklif verebiliyor, taş satın alabiliyorlar."

Geçen hafta başarıyla yaptıkları hibrit ihalede 45 milyon liralık hasılata ulaştıklarını belirten Bülbül, "Bundan sonra bu sistemi biraz daha geliştirerek kurum gelirlerini artırmak istiyoruz. Pistlerde koşan atların yüzde 20-25'i TİGEM orijinli atlar, primlerin üçte biri kadar bizden yetişmiş atların kazandığı primlerdir. Bu konuda lideriz dünyada sayılı işletmelerden biriyiz, iddialıyız" dedi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Bursalılar dikkat! O cadde 20 gün kapalı kalacak07 Ağustos 2025 Perşembe 13:07
  • Böğürtlenin merkez üssü Bursa'da hasat zamanı!07 Ağustos 2025 Perşembe 13:04
  • Bursa Valisi Ayyılddız'dan yangın kahramanlarına teşekkür07 Ağustos 2025 Perşembe 13:02
  • BUSKİ çalışanlarına deprem eğitimi05 Ağustos 2025 Salı 14:02
  • Büyükşehir'le kırsalda yol kalitesi artıyor05 Ağustos 2025 Salı 13:58
  • Sarıbal: ''Üretici zararda!''05 Ağustos 2025 Salı 13:33
  • Gemlik'te yol yapımı sürüyor04 Ağustos 2025 Pazartesi 01:35
  • Büyükşehir yaraları sarıyor04 Ağustos 2025 Pazartesi 01:34
  • Yolçatı'da kaçak iş yeri yıkıldı04 Ağustos 2025 Pazartesi 01:32
  • Nilüfer’de gençlik buluşması04 Ağustos 2025 Pazartesi 01:23
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0544.201 80 43