• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • Bursa 17 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 21 °C

"Terörle mücadele savaştan daha zor"

"Terörle mücadele savaştan daha zor"
Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz...

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, "Terör, çağdaş dünyada yine bu yedi düvelin Müslüman ülkelere yöneltmiş olduğu bir savaş çeşididir. Terörü kim ister? Terör, savaştan da zordur. Çünkü savaşta düşmanın belli, nereden ateş geldiği belli. Ama terör ondan da kötü" dedi.

Programları kapsamında bulunduğu Malatya'dan Gürün'e geçerek temaslarda bulunan İsmet Yılmaz, akşam saatlerinde Sivas'a geldi. Valilik önünde il protokolü tarafından törenle karşılanan Bakan Yılmaz, Sivas Valiliği görevine atanan Vali Davut Gül'ü makamında ziyaret ederek "hayırlı olsun" temennisinde bulundu. Yılmaz, Vali Gül'ün Sivas'ı tanıması nedeniyle başarılı olacağına inandığını söyledi.

ŞEHİT AİLELERİYLE İFTARDA BULUŞTU

Bakan İsmet Yılmaz, daha sonra valilik tarafından şehit aileleri ve gazileri onuruna bir otelde düzenlenen iftar programına katıldı. Programda bir konuşma yapan Yılmaz, kendisine "Ramazan ayında şehit olur mu?" diye sorulduğunu aktararak, şöyle devam etti:

"Tabi olmaz. Şehit hiç bir zaman olmaz. Ramazan'da değil; Ramazan'dan öncede olmaz. İstiklal Marşı 1921 yılında kabul edildi. Ne diyor? "Bastığın yerleri toprak diyerek geçme tanı, düşün altında binlerce kefensiz yatanı." Bu şehitler bugünün olayı değil; İstiklal Marşı'nın yazıldığı günlerde de binlerce şehidimiz vardı, ondan söylüyor. Bu toprakların altında kefensiz yatan var, hem de binlerce. Dolayısıyla "bu toprakların üzerinde yürürken onları unutma" diyor. Ama yine ondan sonra diyor ki, "Kim bu cennet vatanının uğruna olmaz ki feda, şüheda fışkıracak toprağı sıksan şüheda." İşte bizim vatanımızın diğer yerlerden bir farkı; toprağı sıkarsan şehitler fışkıracak. Denebilir ki, "Ya o savaştı, bu terör" Bilin ki terör çağdaş dünyada yine bu yedi düvelin Müslüman ülkelere yöneltmiş olduğu bir savaş çeşididir."

"TERÖRLE MÜCADELE ETMEK SAVAŞMAKTAN ZOR"

Terörle mücadelenin savaştan daha zor olduğuna dikkat çeken Bakan Yılmaz, "Terörü kim ister? Terör savaştan da zordur. Çünkü savaşta düşmanın belli, nereden ateş geldiği belli. Ama terör ondan da kötü. Ne yapacağız? Şehitlerin aziz hatırasını yaşatmanın yolu, onlardan aldığın değerleri, uğruna can verdiği değerleri, bayraktır, ezandır, vatandır eskisinden daha güçlü kılmaktır. Cenab-ı Allah'a hamdolsun, inanarak söylüyoruz; her bakımdan Türkiye daha güçlüdür. Güçlü de niye bu şehitler geliyor? Karşında tek bir tane yok, yedi düvel var. Yedi düvelin yanında onların maşaları var. Ama bu ülkede olan 80 milyon ama bu toprak için evladımız şehit oldu. Yeri geldiğinde bende şehit olabilirim diyorsak işte bu vatanda yaşamayı biz hak ediyoruz demektir" diye konuştu.

"ŞEHİTLERİMİZ CENNETİ KAZANMIŞLARDIR"

"Peygamberlikten sonra en kutlu meslek şehadet şerbeti içmektir, şehit olmaktır" diyen Bakan Yılmaz, konuşmasına şöyle devam etti: "Herkes yaşamak ister, cenneti gördüğünde bir daha gelmek istemez. Ama tek bir kimse istisna derler, şehit olanlar. "Keşke tekrar dünyaya dönsem bir daha şehit olsam da" Çünkü ona orada öyle büyük makamlar verilecektir. Yaşamanın tek gayesi vardır cennete kazanmak bizim inancımız içindedir. İnanıyoruz ki şehitlerimiz cenneti kazanmışlardır. Dolayısıyla inancımızda Allah izin verirse şefaat de vardır. İnşallah bu şehitlerimiz annelerine, babalarına, yakınlarına ve sevdiklerine şefaat edeceklerdir. Biz Sivaslılar aziz Türk millet olaraktan İslam'ın sancağını yükseltmiş bir millet olarak, mazlum milletlerin itibarını korumuş bir millet olarak da inşallah yüz akıyla Rabbimin huzurunda, Peygamber Efendimiz'in sancağı altında toplanırız."

"BU VATAN İÇİN VERİLEN CANLAR BOŞA GİTMEDİ"

Birlik ve beraberliğin önemine vurgu yapan İsmet Yılmaz, "Bir olacağız, beraber olacağız. Birlik beraberlik olursak işte o zaman bu vatan için akıtılan kanlar boşa gitmedi, bu vatan için verilen canlar boşa gitmedi. Bunu sağlamanın yolu da daha çok çalışmak. İnşallah hep beraber şehitlerimizin emaneti olan bu vatanı aldığımızdan çok daha iyi güçlü, müreffeh, zengin olarak bizden sonra gelenlere teslim edeceğiz" sözlerini kullandı.

İftar programına Vali Davut Gül, Sivas milletvekilleri Hilmi Bilgin ve Selim Dursun, Belediye Başkanı Sami Aydın, Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği Başkanı Mustafa Hızal ile il protokolü ve şehit aileleri ile gaziler katıldı. 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Çanakcı:Yolsuzluk göstergelerinde durum 2003’ten beter!09 Aralık 2020 Çarşamba 11:13
  • "Milliyetçilik askıya ekmek koymak değildir"05 Kasım 2020 Perşembe 14:10
  • İmamoğlu'ndan davet tepkisi!23 Ekim 2020 Cuma 12:46
  • Beni susturmak istiyorlar!05 Ekim 2019 Cumartesi 15:05
  • Erdoğan'dan yüzde 50+1 açıklaması!01 Ekim 2019 Salı 17:12
  • Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan flaş açıklama02 Ekim 2018 Salı 16:55
  • Yerel Seçimlere Odaklanıyor!02 Temmuz 2018 Pazartesi 11:57
  • Meclis’i Deniz Baykal açacak!27 Haziran 2018 Çarşamba 14:46
  • Tarihi Zaferi hazmedemedi!25 Haziran 2018 Pazartesi 11:39
  • Oy kullanma oranı yükseldi!20 Haziran 2018 Çarşamba 11:30
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0224. 408 35 78- Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0224.408 35 78