• BIST 10877.52
  • Altın 4677.783
  • Dolar 41.1671
  • Euro 47.871
  • Bursa 23 °C
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 22 °C

Teknoloji çocukların oyunlarını da değiştirdi

Teknoloji çocukların oyunlarını da değiştirdi
Teknolojinin gelişmesiyle birlikte insan yaşamı da değişiyor.

Türkiye’de 1990’lı yıllarda fuarlarda genellikle çocuklar atlı karınca ya da dönme dolaba binerken, teknolojinin ilerlemesiyle birlikte çocuklar şimdi fuarlarda uzay mekiğine binip eğleniyor.

Tüm dünyada teknolojinin gelişmesiyle birlikte insanların hayatında da büyük bir değişiklik meydana geldi. Bu değişiklikler çocukların oyuncak ve oyunlarına da yansıdı. Türkiye’de 1990’lı ya da 1980’li yıllarda yapılan fuarlarda çocuklar için dönme dolap ya da atlı karınca oyunları hazırlanırken, şimdi yapılan fuarlarda ise daha çok teknolojinin yeni ürünleri olan uzay mekiği, UFO gibi oyunlar çocuklar için hazırlanıyor. Adana’da 2K Fuarcılık tarafından gerçekleştirilen "1. Benim Eğitim Fuarı"nda da çocuklar için teknolojik oyunlar sergilendi. ’UfoTürk’ adı verilen 6 metre genişliğindeki dev ‘UFO’daki uzay macerası simülasyonu kapsamında fuarı ziyaret eden, 4-14 yaş grubundaki çocuklar astronot kıyafeti giyiyor, sonra da fuar alanında eğlenceli bir ısınma turundan sonra da uzay mekiğine binip, evrenin derinliklerinde heyecan dolu bir serüvene çıkıyor.

Her bir seansı ortalama 20 dakika süren etkinlikle birlikte çocuk ve gençler, unutamayacakları bir an yaşıyor. Aileler de isterlerse astronot kıyafeti giyip, çocuklarıyla birlikte uzay gemisine binip, onların mutluluğuna ortak olabiliyor. En az çocukları kadar bu heyecanı yaşayan aileler ise çocuklarının bu anını cep telefonlarıyla ölümsüzleştiriyor. Uzay mekiğine binen çocuklar çok mutlu olduklarını, kendilerini uzayda gibi hissettiklerini söylerken, aileler kendi zamanlarında dönme dolap ve atlı karıncadan başka oyun olmadığını ancak uzay mekiğini çok beğendiklerini, imkan verilmesi halinde uzay mekiğine binmek istediklerini söyledi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Dijital çağın yorgunlarıyız!23 Ağustos 2025 Cumartesi 13:37
  • Her tarayıcı uzantısı masum değil22 Ağustos 2025 Cuma 14:52
  • Dijital içerikler dopamini sömürüyor!22 Ağustos 2025 Cuma 14:25
  • Sahte yatırımlar gerçek zararlara dönüşüyor22 Ağustos 2025 Cuma 14:07
  • Kullanıcıların ortak derdi: Reklamlar20 Ağustos 2025 Çarşamba 14:22
  • Kimlik avı saldırıları %38,4 arttı16 Ağustos 2025 Cumartesi 22:23
  • Ergenlerde ekran süresi 9 saati buluyor!05 Ağustos 2025 Salı 14:23
  • Sanal kumar intihara götürüyor05 Ağustos 2025 Salı 14:09
  • Küçük işletme, büyük risk!28 Temmuz 2025 Pazartesi 15:40
  • Ailelerin endişesi siber zorbalık18 Temmuz 2025 Cuma 12:26
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0544.201 80 43