• BIST 10950.46
  • Altın 4431.202
  • Dolar 40.6939
  • Euro 47.4213
  • Bursa 31 °C
  • İstanbul 30 °C
  • Ankara 31 °C

Tekin'den koalisyon açıklaması

Tekin'den koalisyon açıklaması
Gürsel Tekin, CHP Eyüp İlçe Başkanlığı'nı açtı

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Sekreteri Gürsel Tekin, AK Parti ve CHP arasında yürütülen koalisyon görüşmelerine değinerek, sağlıklı bir sonuç çıkmaması halinde Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun görevi iade etmesi ve Cumhurbaşkanının Kemal Kılıçdaroğlu'nu görevlendirmesi gerektiğini söyledi.

CHP Eyüp İlçe Başkanlığı hizmet binası açılış töreninde konuşan Gürsel Tekin, olası bir AK Parti CHP koalisyonun kendilerine maliyetinin ne olacağının bilincinde olduklarını belirterek, Türkiye'nin bedel ödememesi adına CHP olarak bedel ödemeye hazır olduklarını söyledi. Sorunları olmadığı halde Almanya'nın büyük almanya hayalleri adına Merkel'in koalisyona evet dediğini aktaran Tekin, CHP'nin Türkiye'nin çıkarları için, elini, kolunu, gövdesini taşın altına koymaya hazır olduğunu söyledi. Tekin; "Biz, bu koalisyonun bize maliyetinin ne olacağını biliyoruz ama hiç önemli değil. Bizim için önemli olan Türkiye'ye herhangi bir maliyetin ödetilmemesidir. Bizim birinci önceliğimiz ülkemizdir, Türkiyemizdir, sonra tabi ki Cumhuriyet Halk Partisi'dir. Ama görüyorum ki, bizim karşımızda birinci parti olan AKP; birinci önceliğini Türkiye değil, birinci önceliğini bir grubun, bir ekibin çıkarlarına havale etmiş. Yarın, seçim olduğunda, şunu çok net olarak söylüyorum, sürekli sahada olan bir kardeşiniz olarak söylüyorum, bu seçimde en çok oyunu arttıracak parti, Cumhuriyet Halk Partisi'dir, en çok oyunu düşürecek parti de AKP'dir bunu herkes bilsin. Hodri meydan diyoruz madem ki yoksanız hadi bakalım seçimde el mi yaman bey mi yaman göreceğiz. Örgütlerimiz, genel merkezimiz, biz seçime de hazırız. Seçimin ülkeye maliyetini biraz önce anlattım. Sadece seçim harcamasının maliyeti 1 Milyar dolardır. 1 Milyar doları ne adına harcayacaksınız? Bir siyasi parti 10 vekil daha çıkarabilir mi, çıkaramaz mı? uğraşı için vereceksiniz. Emekli amcalarımız ne olacak, emekli ablalarımız ne olacak?, işçimiz ne olacak?" şeklinde konuştu.

Pazartesi günü koalisyon görüşmeleriyle ilgili sağlıklı bir sonuç çıkmasını umud ettiğini kaydeden Tekin, "Sağlıklı sonuç çıkmazsa Sayın Davutoğlu, hemen Salı günü sabah erkenden görevi iade etmeli. Cumhurbaşkanı görevi Sayın Kılıçdaroğlu'na vermeli. Umud ediyoruz ki Sayın Kılıçdaroğlu'nun deneyimi, devlet tecrübesi, bilgi birikimi önümüzdeki 10 gün içerisinde bir hükümet çıkarmaya yetecektir." dedi.

Tekin'in konuşmasının ardından CHP genel başkan yardımcıları Sezgin Tanrıkulu, Enis Berberoğlu, milletvekilleri Barış Yarkadaş ve Didem Engin kürsüde birlikte poz verdi. Binanın yapımında emeği geçen Emel Bilenoğlu'na plaketi Engin tarafından takdim edildi. Ardından ilçe binasının açılış kurdelası kesildi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Diploma çetesi: 'Sahte kimlikle uyuşturucu taşıdılar'06 Ağustos 2025 Çarşamba 12:24
  • ÖSYM’nin sistemlerinde puan yükseltmişler06 Ağustos 2025 Çarşamba 12:03
  • AKOM'dan İstanbul için fırtına uyarısı06 Ağustos 2025 Çarşamba 11:43
  • Araç sahiplerine iyi haber: İndirim geliyor...06 Ağustos 2025 Çarşamba 11:18
  • Bir kadın cinayeti daha! Adres bu kez Ankara...06 Ağustos 2025 Çarşamba 11:14
  • Açılım süreci komisyonunun adı belli oldu06 Ağustos 2025 Çarşamba 09:52
  • 12 ilde yasa dışı bahis operasyonu06 Ağustos 2025 Çarşamba 09:49
  • Altının hem fiyatı hem sahtesi artıyor06 Ağustos 2025 Çarşamba 09:45
  • TÜMKAD'dan Anıtkabir'e ziyaret05 Ağustos 2025 Salı 14:30
  • İBB yeni temeli attı05 Ağustos 2025 Salı 14:07
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0544.201 80 43