• BIST 9074.62
  • Altın 4191.1
  • Dolar 38.6408
  • Euro 43.7936
  • Bursa 16 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 13 °C

Teğmenlerin ihracına 'Evet' diyen Tümgeneral terfi etti

Teğmenlerin ihracına 'Evet' diyen Tümgeneral terfi etti
İhraca karşı çıkan Korgeneral ise emekli edildi

Mezuniyet töreninde “Mustafa Kemal’in askerleriyiz” sloganını attıkları gerekçesiyle disiplin cezasına çarptırılan teğmenler ile ilgili yeni bir gelişme yaşandı. 12punto yazarı Müyesser Yıldız'ın haberine göre Kara Kuvvetleri Kurmay Başkanlığı’na teğmenlerin TSK’dan atılmasına onay veren Tümgeneral getirildi. Karara karşı çıkan Korgeneral Tevfik Algan ise görevden alınıp emekli edildi.

Kara Harp Okulu mezuniyet töreninde “Mustafa Kemal’in askerleriyiz” sloganını attıkları gerekçesiyle disiplin cezasına çarptırılarak TSK’dan ihraç edilen Harbiyelilerle ilgili tartışma, yeni bir atamayla yeniden gündemde.

Dönemin Kara Kuvvetleri Kurmay Başkanı Korgeneral Tevfik Algan, söz konusu ihraç kararına muhalefet eden azınlık arasında yer almış ve ihraçlara karşı çıkmıştı. Ancak bu duruşu Algan’ın görevinden alınmasıyla sonuçlandı.

ALGAN, İHRACA ''HUKUKA AYKIRI'' DEDİ  

Kara Harp Okulu dönem birincisi Ebru Eroğlu ve 4 arkadaşının TSK’dan ihracı, oy birliğiyle değil, 5’e karşı 4 oyla alındı. Korgeneral Tevfik Algan da bu karara şerh koyarak karşı çıkan isimlerden biri oldu.

Algan ve diğer 3 üyenin muhalefet şerhinde şu ifadeler yer aldı:

“Resmi tören bitiminde söz konusu andın okunmayacağı yönünde bir emir bulunmadığı gibi, içeriği Anayasa’nın 2. maddesi ve Harp Okulları Kanunu’na aykırılık teşkil etmemektedir. Söz konusu andın plansız biçimde de olsa okunması, TSK'nın ve devletin itibarına zarar vermez. Bu nedenle ilgili personele Silahlı Kuvvetler’den ayırma cezası verilmesini uygun bulmuyoruz. Hakkaniyet gereği de bu cezaya katılmıyoruz.”

GÖREVDEN ALINDI, EMEKLİLİĞİNİ İSTEDİ 

İhraca karşı çıkan Algan, kısa süre sonra görev yerinden alındı. Önce kış tatbikatına gönderilen Korgeneral Algan, ardından 3. Ordu Komutanlığı emrine verildi. Bu gelişmelerin ardından Algan, emeklilik talebinde bulundu ve TSK’dan ayrıldı.

YERİNE ''İHRAÇ OYU'' VEREN TÜMGENERAL ATANDI 

12punto yazarı ve usta gazeteci Müyesser Yıldız'ın aktardığı bilgiye göre Korgeneral Algan’ın yerine Kara Kuvvetleri Kurmay Başkanlığı görevine, ihraç yönünde oy kullanan bir Tümgeneralin getirildi.  

Haber Kaynağı : 12punto

Etiketler:
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Trafik kazası istatistikleri endişe verici07 Mayıs 2025 Çarşamba 10:28
  • Patatesler virüslü çıktı! Hepsi geri gönderildi...07 Mayıs 2025 Çarşamba 10:23
  • Ankara’da feci kaza: 4 ölü *07 Mayıs 2025 Çarşamba 10:19
  • 24 ilde müstehcenlik baskını06 Mayıs 2025 Salı 12:08
  • 7 ilde eş zamanlı IŞİD operasyonu06 Mayıs 2025 Salı 10:16
  • Dışişleri Bakanı Fidan BAE’de06 Mayıs 2025 Salı 09:43
  • Saldırganın kaldığı otel mühürlendi06 Mayıs 2025 Salı 09:40
  • Saldırganın o görüntüleri ortaya çıktı05 Mayıs 2025 Pazartesi 09:30
  • 1 milyar 25 milyon lira ceza uygulandı05 Mayıs 2025 Pazartesi 09:29
  • Emniyette FETÖ operasyonu! 38 şüpheli...05 Mayıs 2025 Pazartesi 09:27
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0544.201 80 43