• BIST 9264.02
  • Altın 4290.34
  • Dolar 39.5636
  • Euro 45.5255
  • Bursa 30 °C
  • İstanbul 28 °C
  • Ankara 26 °C

TDP Başkanı Sarıgül'den açıklamalar

TDP Başkanı Sarıgül'den açıklamalar
''Tam bağımsız Türkiye için ekonomik milliyetçilik yapmamız lazım”

Türkiye Değişim Partisi (TDP) Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, “Tam bağımsız Türkiye için ekonomik milliyetçilik yapmamız lazım. Türkiye Değişim Partisi olarak ekonomik milliyetçilik yapacağız” dedi. 

TDP Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, medya kuruluşlarının Ankara temsilcileri ile bir araya geldi. Bir otelde gerçekleşen toplantıda konuşan Sarıgül, “Türkiye’nin her yerinde teşkilatlandık. Hem oy pusulasında hem de Türkiye siyasetinde partimize bir yer açtık. Yeni kurulan partiler içinde tanınır, bilinir ve görünür olma açısından en başarılı olan parti, Türkiye Değişim Partisi'dir. Teşkilatları en sağlam parti, Türkiye Değişim Partisi'dir. Arkamızda iktidar gücü olmadan, 98 yıllık parti kadroları olmadan elde ettiğimiz bu başarı büyük bir başarıdır” ifadelerini kullandı. 

“ABD’nin asıl hedefi ve rakibi Çin’dir” 

Şu an gündemde olan ve tüm dünyayı etkileyen Ukrayna-Rusya savaşına değinen Sarıgül, “Ülkemizi çok yakından ilgilendiren bir Ukrayna-Rusya savaşı yaşanıyor. Bu bir ülkenin bir başka ülkeyi işgal girişimidir. Uluslararası hukukun hiçe sayılmasıdır. ABD derin devleti Trump’ı gönderdi. ‘Amerika dünyaya dönüyor’ diyen Biden ile ABD dünyaya döndü. Ukrayna kurban edildi. Rusya tuzağa düştü. ABD’nin asıl hedefi ve rakibi Çin’dir” diye konuştu. 

“Siyasette iki artı iki her zaman dört etmez” 

Türkiye siyasetinin 'ittifak siyaseti' haline döndüğünü söyleyen Sarıgül, siyaset arenasında durumun farklı olduğunu belirterek, “Türkiye’de siyaset, ittifak siyaseti haline dönüştü. Siyaset, liderlerin oynadığı, halkın seyrettiği bir satranç oyunu haline geldi. İttifaklar konusu her sorulduğunda şunu söyledim, ‘O köprünün altından daha çok sular akar.’ Bakın, AK Parti ve MHP seçim kanunu değişiklik teklifi yaptı, çarşı karıştı. Teklif TBMM’de görüşülürken daha da karışacak. Kendileri nereye giderse seçmenin de oraya gideceğini zannederek masaya oturan toplama, çıkarma yapan partiler var. Siyasette iki artı iki her zaman dört etmez. Evdeki hesap çarşıya uymaz” dedi. 

"Milletvekili adaylarını partilere kayıtlı üyelere seçtirelim" 

Türkiye Değişim Partisi olarak birçok önerileri olduğunu vurgulayan Sarıgül, şunları kaydetti: 
  “Demokratik parlamenter sisteme geri dönelim. Tarafsız cumhurbaşkanı, güçlü meclis, bağımsız yargı olsun. Seçim barajı yüzde 3 olsun. Milletvekili adaylarını partilere kayıtlı üyelere seçtirelim. Tercihli oy sistemine geçelim. Milletvekili sayısını 500’e indirelim. 100 üyeden oluşan Türkiye milletvekilliği sistemi kuralım. Belediye başkanlığı seçimlerini iki turlu yapalım.” 

“Türkiye Değişim Partisi olarak ekonomik milliyetçilik yapacağız” 

Ekonomide yapılması gerekenin ve hedeflerinin “Türkiye’yi kendine yeter hale getirmek" olduğunun altını çizen Sarıgül, “Biz diyoruz ki gıdada ve enerjide dışa bağımlı kalmayalım. Topraklarımızın her karışını ekelim. Yerli ve yenilenebilir enerji kaynaklarına, rüzgar ve güneş enerjisine destek ve ağırlık verelim. İhracatımızı artıralım, ithalatımızı azaltalım. Ülkemizin malını mülkünü, ürününü koruyalım. Türkiye Değişim Partisi olarak yapmamız gerekenlerin adını ‘ekonomik milliyetçilik’ koyduk. Tam bağımsız Türkiye için ekonomik milliyetçilik yapmamız lazım. Türkiye Değişim Partisi olarak ekonomik milliyetçilik yapacağız” açıklamasında bulundu. 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Konut satışları artıyor19 Haziran 2025 Perşembe 10:44
  • TBMM'de 'Talat Paşa' gerginliği19 Haziran 2025 Perşembe 08:03
  • Bakan Yerlikaya'dan o görüntülere ilişkin açıklama18 Haziran 2025 Çarşamba 19:02
  • Özel, Muharrem İnce'yi baba ocağına davet etti18 Haziran 2025 Çarşamba 13:03
  • Özdağ şükür namazını orada kıldı18 Haziran 2025 Çarşamba 11:46
  • 6 ilde operasyon! Elebaşı yakalandı...18 Haziran 2025 Çarşamba 10:55
  • Merve Taşkın hakim karşısında18 Haziran 2025 Çarşamba 10:53
  • Onlarca sahte altın ele geçirildi18 Haziran 2025 Çarşamba 10:49
  • Gürbulak Sınır Kapısı'nda yoğunluk18 Haziran 2025 Çarşamba 10:24
  • Ümit Özdağ hakkında tahliye edildi17 Haziran 2025 Salı 11:38
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0544.201 80 43