• BIST 13373.93
  • Altın 6201.23
  • Dolar 47.4096
  • Euro 54.4166
  • Bursa 26 °C
  • İstanbul 27 °C
  • Ankara 23 °C

TBMM'de Koronavirüs önlemi

TBMM'de Koronavirüs önlemi
Şentop: Ziyaretçilerin girişiyle ilgili sınırlama düşünülebilir...

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Mustafa Şentop,"Grup toplantılarının kapatılması değil de, ziyaretçilerin girişiyle ilgili sınırlama düşünülebilir. Sağlık Bakanlığı ile görüşmemiz gerekiyor. Daha sonra partilerimizin Grup Başkanları ile görüşeceğim. Ona göre gerekli tedbirleri alacağız." dedi. 
 
Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Mustafa Şentop, TBMM'de korona virüsüne ilişkin TBMM'de alınacak tedbirler hakkında gazetecilerin sorularını cevapladı. Şentop, Krona virüsüne ilişkin olarak Sağlık Bakanı ile irtibatta olduklarını söyleyerek, Sağlık Bakanlığı personelinin TBMM'ye geleceğini ve ilave tedbirler alınması gerekiyorsa alacaklarını ifade etti. 
 
Şentop, Grup Toplantılarının ziyaretçilere kapatılmasına ilişkin soruya, "Grup toplantılarının kapatılması değil de, ziyaretçilerin girişiyle ilgili sınırlama düşünülebilir. Sağlık Bakanlığı ile görüşmemiz gereksiyor. Daha sonra partilerimizin Grup Başkanları ile görüşeceğim. Ona göre gerekli tedbirleri alacağız" dedi. 
  
Termal kameraların TBMM'ye konmasına ilişkin soruya Şentop, "Termal kamera olabilir ama ziyaretçi girişiyle ilgili sınırlamalar olduğu takdirde ihtiyaç kalmayabilir" şeklinde konuştu. 

Meclise heyetlerin geldiğini hatırlatan gazeteciye Şentop, "Yurt dışından gelişlerle ilgili çok büyük ölçüde azaldı. Giden arkadaşlarla ilgili ben görüştüm. Birkaç aylığına ziyaretleri erteleme konusunu görüştük. Sanıyorum, bir iki istisna dışında yurt dışı ziyaretleri de milletvekillerimizin, komisyonlarımızın duracak, ertelenecek" diye konuştu. 

Meclis'te dezenfektan çalışması yapılıp yapılmayacağına ilişkin konuşan Şentop, "Sağlık Bakanlığı ile değerlendiriyoruz. İhtiyaç duyulan herhangi bir şey olursa yapacağız" ifadelerini kullandı. 
  
Şentop, milletvekillerine yönelik olarak, "Biraz mesafeli temas öneriyorum. Bu bakımdan herkesin Sağlık Bakanlığı'nın yapmış olduğu açıklamalara göre hareket etmesinde fayda var. Türkiye bu konuda çok iyi bir süreç yönetti. Sağlık Bakanımıza bu anlamda teşekkür ediyorum, tebrik ediyorum. Dünyada bir çok ülkede gerekli tedbirler sıkı biçimde alınmadığı için çok daha hızlı yayılma söz konusu oldu. Türkiye başarılı bir sonuç aldı. bundan sonra da herkes üzerine düşen yerine getirirse, sağlık görevlileri, hekimlerimizin, Sağlık Bakanlığımızın açıklamaları çerçevesinde hareket ederse, daha kolay şekilde atlatırız" şeklinde konuştu. 

Selamlama taktiğine ilişkin soruya Şentop, kalplerinin üzerine koyarak selamladıklarını ifade etti.  

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Ahbap Soruşturmasında Mahsun Kırmızıgül Adliyede27 Temmuz 2026 Pazartesi 16:44
  • Kılıçdaroğlu: CHP Büyük Ölçüde Arındı26 Temmuz 2026 Pazar 16:48
  • Emekli Zammı TBMM'den Geçti25 Temmuz 2026 Cumartesi 12:15
  • 24 Yıllık Alman Vakfı İddiası Gündemde24 Temmuz 2026 Cuma 13:37
  • Yazıcıoğlu Dosyasında Altaylı İddiası24 Temmuz 2026 Cuma 13:32
  • Özel ve 90 Vekil CHP'den Ayrıldı!24 Temmuz 2026 Cuma 12:44
  • ''CHP'deki tartışmalar beni hiç ilgilendirmiyor.''23 Temmuz 2026 Perşembe 23:20
  • Portakal'dan Ahbap Açıklaması!23 Temmuz 2026 Perşembe 23:16
  • Bahçeli'den Hazine Desteği Açıklaması23 Temmuz 2026 Perşembe 23:13
  • Kene Ölümleri 11'e Yükseldi23 Temmuz 2026 Perşembe 12:26
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0544.201 80 43